چکیده تخمین زمان مطالعه:5 دقیقه
گاهی اتفاق می افتد که بدن ما به شدت خارش پیدا میکند و جان ما را به لبمان می رساند. در بسیاری از موارد که افراد دچار خارش پوستی میشوند؛ این خارش را میتوان در خانه و با استفاده از راهکارهای بالا درمان کرد. شما میتوانید برای درمان خارش بدن از داروهای گیاهی استفاده کنید.مسلما برای درمان خارش پوست، ابتدا باید دانست، که علت آن چیست. علل احتمالی خارش مزمن بیش تر از پوست خشک است و می تواند ریشه در بیماری هایی داشته باشد .در همین راستا در این بخش از مجله سلامت دکتر مهندس دلایل خارش مداوم پوست در غالب یک فیلم آموزشی و پس از آن بهترین راه درمان خارش بدن شرح داده شده است.
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید: |
خارش بدن نشانه چيست؟
دلایل متعددی برای خارش پوست وجود دارد که برخی از آنها مربوط به بیماری های پوستی است و برخی مربوط به بیماری های جدی تر دیگر مانند بیماری های کلیوی. در زیر بیماری هایی که منجر به خارش پوست می شود به اختصار و در فیلم آموزشی به تفصیل شرح داده شده است.
- بیماری تیروئید یکی از علت های خارش پوست
- بیماری کبد
- یائسگی
- بیماری کلیوی
- بیماری نخاعی
- آلرژی
- بارداری
- پسوریازیس
بیشتر بدانید: 9 روش کنترل و درمان پسوریازیس |
بهترین راه درمان خارش بدن
-
عسل
عسل حاوی خواص روان کنندهی طبیعی است که از خشک شدن پوست جلوگیری میکند. این، به نوبهی خود، به کاهش خارش کمک میکند. عسل همچنین حاوی خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است که به کاهش علائم خارش و جلوگیری از عفونتهای پوستی کمک میکند.
کمی عسل بردارید و آن را به آرامی گرم کنید. این عسل گرم شده را مستقیما روی ناحیهای که میخارد بمالید. بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند و بعد آن را با آب بشویید. باید این کار را ۱ تا ۲ بار در روز انجام بدهید
-
درمان خارش بدن با گشنیز
مقداری گشنیز تازه را پس از شستن نرم کوبیده , با مقداری پودر نان خشک مخلوط نموده بر پوست بمالند و تا بهبودی کامل تکرار نمایند.
-
حمام با جوش شیرین
حمام کردن در یک وان حاوی جوششیرین به مدتزمان ۳۰ تا ۶۰ دقیقه میتواند خارش پوستی شما را تسکین دهد. یک فنجان جوششیرین را در یک وان آب ولرم اضافه کنید و در آن بنشینید. پس از حمام به آرامی پوست خود را پاک کنید یا اجازه دهید خودبهخود خشک شود. برای خارشهای موضعی میتوانید در مقداری آب مقطر یک قاشق جوششیرین بریزید و آن را به همان قسمت موردنظر اعمال کنید.
-
نعنا
نعنا حاوی مقادیر زیادی منتول است که خاصیت بیحسی و ضد التهابی دارد. منتول اثر خنککنندگی دارد و میتواند بهترین راه درمان خارش بدن باشد. برای بهرهگیری از این گیاه مقداری از نعنا را در یک لیوان آب جوش بریزید و بعد از چند دقیقه با پارچه تمیز بر روی ناحیه مورد نظر قرار دهید.
-
تغییرات دما و رطوبت
تغییرات شدید دما و رطوبت میتواند باعث خشک شدن پوست و پوسته پوسته شدن و خارش آن شود.
یک دستگاه رطوبت ساز میتواند به حفظ رطوبت داخلی در ماههای خشک تابستان کمک کرده و سبب درمان خارش بدن شود. همچنین میتواند در خنثی کردن اثرات خشکی سیستمهای گرمایشی در زمستان نیز موثر باشد.
محصول پیشنهادی دکتر مهندس: بخور سرد گلدمستر 3.5 لیتری |
برای رفع خارش پوست بدن ، یکی از بهترین کارهایی که میتوان انجام داد، زدن گلاب به موضع خارش است؛ گلاب جزو مُفَتِحات است بهمحض نشستن روی پوست، عروق را باز میکند و باعث بیرون ریختن بخارات خلطی میشود و خارش و سوزش را رفع میکند.
-
لیموترش
لیموترش تازه نیز خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد. کمی آب لیموترش تازه را روی پوست خارش دار خود بچکانید و کمی صبر کنید تا خشک شود. همچنین میتوانید لیف خود را با آب لیموترش تازه خیس کنید و به آرامی روی پوست خود بمالید. این کار خارش را خیلی کم میکند. همچنین میتوانید قبل از استفاده، لیموترش را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس آن را استفاده کنید. این کار تأثیر لیموترش را به منظور درمان خانگی خارش و کاهش شدت آن، بیشتر میکند.
سرکهی سیب حاوی آنزیمهای خاصی است که میتواند به بازیابی تعادل pH پوست کمک کند. خواص ضد التهابی آن علائم خارش را کاهش میدهد در حالی که خواص ضد میکروبی آن از عفونت جلوگیری میکند
دو فنجان سرکه سیب را به آب حمامتان اضافه کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خودتان را در آن بخیسانید. با حوله پوستتان را خشک کنید. برای رهایی از خارشها به صورت موضعی، میتوانی یک قاشق سرکهی سیب را با نصف فنجان آب رقیق کنید و آن را با استفاده از پنبه روی ناحیهی مبتلا به خارش بمالید. شما باید این کار را یک بار در روز انجام دهید تا به بهترین نتایج دست پیدا کنید.
-
استفاده از یخ
یک راه خوب برای درمان خانگی خارش پوست استفاده از یخ است. استفاده از بسته یخ به مدت 5 الی 10 دقیقه میتواند سبب رفع خارش بدن شود.
قطعا برایتان کارآمد خواهد بود: کیسه یخ |
اجتناب از تحریک کنندهها
این تحریککنندههای احتمالی میتوانند خارش و التهاب را بیشتر کنند.
- دوری از کافئین و الکل: الکل و نوشیدنیهای با کافئین بالا باعث خارش زیادتر میشود. بنابراین بهتر است از این نوشیدنیها دوری کنید.
- دوری از استرس: مطالعات نشان میدهد که استرس روانی میتواند خارش را شدیدتر کند. افرادی که در زمان استرس، دچار خارش شدید میشوند، میتوانند از روشهای کاهش استرس مانند یوگا و مراقبه ذهن استفاده کنند.
- اجتناب از آب داغ: حمام کردن و دوش گرفتن با آب داغ رطوبت پوست را از بین میبرد و موجب خشکی، خارش و قرمزی پوست خواهد شد. کاهش درجه آب برای چند درجه میتواند به کاهش خارش و التهاب پوستی کمک کند.
کلام پایانی
اگر خارش پوست بدن تان، آرامش و خواب شما را سلب کرده و یا به علت خاراندن بیش از حد، پوست تان دچار عفونت شده و رنگدانههای آن تغییر رنگ داده و یا پوست شما ضخیم شده است، حتماً به پزشک مراجعه کنید.