سبد خرید0
درمان پسوریازیس
درمان پسوریازیس

چکیده

بیماری‌ها و اختلالات زیادی وجود دارن که می‌تونن پوست رو تحت تأثیر قرار بدن؛ برخی از اونها موقتی و گذرا و بقیه طولانی‌ مدت و مزمن هستن. بیماری پسوریازیس بیماری پوستی خود ایمنی (دارای ریشه های ارثی در ژنتیک فرد) هست، که اکثر افراد اطلاعات کمی در رابطه با اون دارن.

اگرچه هیچ درمانی برای پسوریازیس وجود نداره اما درمان‌های طبیعی می‌تونه به مبتلایان کمک کنه تا علائم بیماری رو کنترل کنن.

ما اینجا در مجله سلامت دکتر مهندس راه های درمان پسوریازیس رو بررسی میکنیم و قبل از اون هم انواع، علت و علائم  اون رو براتون توضیح میدیم.

پسوریازیس چیست؟

بیماری پسوریازیس (Psoriasis) که با نام‌های بیماری صدف پوستی یا صدفک هم شناخته می‌شود، یک بیماری مزمن پوستی است که باعث می شود سلول هایی به سرعت در سطح پوست، به وجود بیاید و در پی آن پوست ضخیم شده و فلس های نقره ای و لکه های قرمز، خشکی و خارش بر روی آن ایجاد شود.

در این بیماری سیستم ایمنی سیگنال‌های نادرست ارسال می‌کند و به همین دلیل رشد سلول‌های پوست افزایش می‌یابد. با رشد بیشتر سلول‌ها، چندین لایه سلول مرده روی پوست جمع می‌شود که حالتی فلسی و پوسته پوسته به وجود می‌آورند.

افراد در تمام سنین می توانند به پسوریاریس مبتلا شوند، اما شکل اولیه بیماری از 16 تا 22 سالگی دیده می شود. باید متذکر شد که این بیماری واگیردار و مسری نیست.

pesoriasis09.jpg

انواع  پسوریازیس

انواع مختلف پسوریازیس را می توان براساس شدت، مدت زمان و مکان روی بدن و ظاهر شدن ضایعات به زیرگروه ها تقسیم کرد.

  • پسوریازیس سر

    این نوع پسوریازیس میتواند تنها در بخشی از پوست سر و یا همه نواحی پوست سر خود را نشان دهد که دربعضی از افراد مبتلا به پسوریازیس پوست سر، ناحیه شدیدا خارش دارد.

در موارد پیشرفته بیماری میتواند باعث ریزش موی موقتی شود، که با درمان بیماری ریزش مو هم بهبود مییابد.

پسوریازیس ولگاریس( پسوریازیس پلاکی)

این نوع بیماری، شایع‌ترین نوع پسوریازیس به شمار می‌رود.

در این بیماری لکه‌های قرمز و خشک روی پوست دیده می‌شود که با بزرگ‌تر شدن به مرور تبدیل به یک ضایعه فلسی نقره‌ای می‌گردند.

گاهی بعد از بهبود خشکی، لکه‌های خون در زیر لایه‌های سلولی دیده می‌شود. تعداد آن‌ها نیز در سرتاسر بدن متغیر است و در هر قسمتی از بدن ظاهر می‌شوند، حتی درون دستگاه تناسلی و بافت نرم درون دهان.

ضایعات پوستی ممکن است دردآور یا با خارش همراه باشند.

  • پسوریازیس ناخنی

    در نیمی از مواقع این بیماری به ناخن‌های فرد نیز رسیده و سبب مشکلاتی در آن‌ها نیز می‌شود؛ از جمله سوراخ شدن ناخن‌ها، غیر عادی شدن شکل ناخن‌ها، کنده شدن ناخن‌ها و تغییر رنگ آن‌ها.
  • پسوریازیس معکوس

    در این حالت زخم‌هایی قرمز رنگ و نواحی ملتهبی در نواحی زیر بغل، کشاله ران، دور اندام‌های جنسی و زیر سینه‌ها (مخصوصا اگر بزرگ باشند) ایجاد می‌شود که با دستکاری و مالیدن و نیز با تعریق، تشدید می‌شوند.
  • پسوریازیس خال‌دار (قطره‌ای): 

    این نوع پسوریازیس در دوران کودکی شایع است و باعث ایجاد لکه‌های صورتی کوچک می‌شود.

این لکه‌ها در اکثر اوقات روی قفسه‌ی سینه، زانوها و پاها ظاهر می‌شوند. این نقاط به‌ ندرت مانند پسوریازیس پلاکی، ضخیم یا برجسته هستند.

pesoriariisz.jpg

علائم پسوریازیس(بیماری صدف)

علائم پسوریازیس از فردی به فرد دیگر و بسته به نوع پسوریازیس متفاوت‌اند.

نواحی درگیر پسوریازیس می‌توانند به کوچکی چند فلس روی پوست سر یا آرنج باشند یا قسمت وسیعی از بدن را بپوشانند.

نشانه‌های رایج آن شامل موارد زیر می باشد:

  • لکه‌های قرمز پوستی با فلس‌های ضخیم نقره‌ای رنگ
  • نقاط کوچک پوسته پوسته (عموماً در کودکان)
  • پوست خشک و ترک خورده با احتمال خونریزی
  • خارش، سوزش و درد
  • ناخن‌های ضخیم، حفره‌ دار یا شکسته شده
  • مفاصل متورم و سفت

anvae-behdashtii-kharid09.png

 

علت پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس، یک بیماری است که بصورت ارثی اتفاق می افتد، اما استدلال دقیقی از این که بیماری از نسل به نسل منتقل می شود هنوز مشخص نشده است ، گرچه امکان ابتلا به پسوریازیس در یک ژن فردی ذخیره می شود، اما به هیچ وجه مطمئن نیست که هرگز شیوع پیدا کند.

با این حال، قرار گرفتن در معرض محرک های خاص (مانند عفونت استرپتوکوکی در گلو، الکل، داروهای خاص و تحریک موضعی) و یا آسیب به پوست، ممکن است باعث ایجاد پسوریازیس در افراد مبتلا به این بیماری ژنتیکی شود.

استرس همچنین می تواند باعث ایجاد پسوریازیس شود.

درمان پسوریازیس

متاسفانه این بیماری درمان قطعی ندارد.
هدف از درمان، کاهش التهاب و فلس‌ها، کُند کردن روند رشد سلول‌های پوست و برطرف کردن پلاک‌هاست.
با این حال مسلما برای این بیماری درمان‌های موضعی و خوراکی و تزریقی فراوانی نیز وجود دارد.

  • درمان موضعی

درمان های موضعی شامل کرم ها، لوسیون ها و محلول هایی هستند که به طور مستقیم به پوست مالیده می شوند و میتواند به کاهش علائم صدف کمک کنند.
با این حال روش های درمان مختلفی برای  پسوریازیس وجود دارد که ممکن است هر کدام از این درمان ها جداگانه یا به صورت ترکیبی تجویز شوند.

  • ماساژ

بسیاری از مبتلایان به پسوریازیس دریافته‌اند، استرس می‌تواند به وخامت علائم این بیماری منجر شود.

همان‌طور که می‌دانیم، ماساژ راه مناسبی برای رفع استرس است و راه شناخته‌ شده‌ای برای کاهش درد مزمن ناشی از آرتروز پسوریاتیک و پسوریازیس است.

anvae-masazhor-kharid09.png

  • افزایش میزان نوشیدن آب

نوشیدن آبِ بیش‌تر، یک روش آسان برای درمان خانگی پسوریازیس است که شاید تاکنون به آن فکر نکرده باشید همچنین می‌تواند به آبرسانی به بدن‌تان کمک کند.

وقتی به پسوریازیس مبتلا شده باشید، آبرسانی خوب می‌تواند از خشک شدن بیش از اندازه‌ ی پوست پیشگیری کند.

  • داروهای سیستمیک

داروهای سیستمیک داروهای خوراکی یا تزریقی هستند که شامل رتینوئید، داروهای بیولوژیک و متوترکسات (Trexall) می باشند. این درمان اغلب برای افرادی با موارد شدید پسوریازیس درگیر هستند تجویز می شود.

  • نور درمانی

نور درمانی نوعی درمان است که در آن پوست به منظور کاهش علائم، در معرض دوزهای کنترل شده از نور طبیعی خورشید یا نور ماوراء بنفش (UV) قرار می گیرد.

  • حمام کردن روزانه

دوش گرفتن به آرامش پوست ملتهب شده در اثر بیماری صدفک کمک می‌کند و سلول‌های خشک شده روی سطح پوست را می‌شوید.

از صابون‌های خشک و عطری که چربی پوست را از بین می‌برند، استفاده نکنید. توصیه می‌شود در استحمام از آب ولرم به جای آب داغ استفاده کنید.

  • کمپرس یخ

استفاده از کمپرس یخ به کاهش ناراحتی و خارش ناشی از پسوریازیس کمک می‌کند. هم‌چنین کیسه‌ی یخ درد شدید این بیماران را نیز تسکین می‌دهد.

pack-sard-garm-khariid.png

درمان گیاهی پسوریازیس

  • درمان گیاهی همیشه جذاب ترین روش برای درمان بیماری ها بوده است که اشخاص زیادی را به دنبال درمان با طب سنتی کشانده است.
  • گیاه نیل

"گیاه نیل" یک گیاه سنتی چینی است که مردم برای درمان بیماری‌های پوستی از آن استفاده می‌کنند. تحقیقات اخیر بالینی حاکیست که این گیاه می‌تواند به درمان بیماری صدف کمک کرده و در کنار انگور اورگن درمان خوبی برای این عارضه پوستی به شمار می‌رود.

  •  روغن کرچک

استفاده از روغن کرچک به عنوان یکی از مهم‌ترین روش های درمان پسوریازیس به شمار می‌رود و تا حدود زیادی می‌تواند از گسترش علائم پسوریازیس جلوگیری کند.

کلام پایانی

تمام 9 روش درمان پسوریازیس که در این مقاله به شما معرفی شدند، روش‌های بسیار خوبی هستند که می‌توانید بدین منظور از آن‌ها استفاده کنید.

هم چنین شما می‌توانید با یک رویکرد مناسب، دفعات بازگشت این بیماری را کاهش بدهید و یک زندگی سالم و رضایت‌بخش داشته باشید.

به عنوان مثال استرس شدید می‌تواند باعث عود پسوریازیس شود. اگر یاد بگیرید که از استرس‌ تان بکاهید و آن را مدیریت کنید، می‌توانید میزان عودها را کاهش بدهید یا احتمالا از آنها جلوگیری کنید.

 

 

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید