سبد خرید0
سوزن سوزن شدن انگشتان دست
سوزن سوزن شدن انگشتان دست
برای دسترسی سریع به محتوای متن روی لینک های زیر کلیک کنید:

چکیده

دستتات سوزن سوزن میشه و نمیدونی دلیلش چیه؟ احساس خارش یا سوزش روی انگشتای دستت داری؟ دستات بی حس میشه و نمیتونی چیزی دستت بگیری؟ واقعا این حس گز گز یا سوزن سوزن شدن دست از کجا میاد؟

گز گز یا سوزن سوزن شدن دلایل زیادی داره؛ احساس گزگز دست و پا می تونه در افراد جوان یا بزرگسال دیده بشه که خوشبختانه خیلی از اونها علائم موقت یا  بدون درد هستن که میشه با مراقبت های خونگی درمانش کرد.

ما درمجله سلامت دکتر مهندس دلیل سوزن سوزن شدن انگشتان دست  و راه درمان اون رو بهتون میگیم پس تا آخر مقاله همراه ما باشین .

علائم گز گز انگشتان دست

سوزن سوزن شدن انگشتان دست علائمی همچون احساس سوزش، خارش، مور مور شدن یا ضعف رفتن پا و دست، بی حسی انگشتان دست یا کف دست دارد.

گاهی اوقات این علائم در شب بیشتر احساس می‌شود و اشخاص با بروز علائم در خواب، بیدار می‌شوند.

بسیاری از افراد احساس می‌کنند که لازم است برای خلاص شدن از این علائم، دست‌های خود را تکان بدهند.

این علائم در طول روز نیز احساس می‌شوند و گاهی اوقات در زمان به دست گرفتن اجسام مانند کتاب‌های سنگین یا یک برس مو علائم بیماری تشدید می‌شود.

علاوه بر این در صورتی که فشار به اعصاب ادامه داشته باشد، دست‌ها دچار ضعف می‌شوند و بی حسی انگشتان دست بیشتر مشاهده خواهد شد. در این حالت شما ممکن است با افتادن غیر منتظره اجسام از دست خود یا ایجاد ضعف در پنجه‌ مواجه شوید.

sozan-sozan10.jpg

علت سوزن سوزن شدن دست

بسیاری از شرایط می تواند باعث بی حسی و گزگز شود. شایع ترین علت های سوزن سوزن و گز گز انگشتان دست به شرح زیر است:

  • کمبود ویتامین

    کمبود ویتامین‌های نیاسین یا E ،B۱ ،B۶ ،B۱۲ به احساس سوزش در دست‌ها و پاها منجر می‌شود چراکه این ویتامین‌ها برای عملکرد اعصاب ضروری هستند.

کمبود ویتامین B۱۲ به خصوص به نوروپاتی محیطی منجر می‌شود و علائمی چون سرگیجه، تنگی نفس، کوفتگی، سردرد، مشکلات گوارشی، درد قفسه سینه، حالت تهوع و بزرگ شدگی کبد در پی دارد.

کمبود ویتامین‌ها می‌تواند با خوردن رژیم غذایی سالم‌تر یا مکمل‌های غذایی درمان شود.

  • بیماری های سیستمیک

از جمله اختلالات کلیوی، بیماری کبد، آسیب های عروقی و بیماری های خون، آمیلوئیدوزAmyloidosis اختلالات بافت همبند و التهاب مزمن، عدم تعادل هورمونی (از جمله کم کاری تیروئید) و سرطان ها و تومورهای خوش خیم که بر روی اعصاب تاثیر می گذارند.

  • سکته مغزی

سوزش دست‌ها و پاها ممکن است نشانه‌ای از وقوع سکته مغزی باشد.

این علائم به طور ناگهانی ظاهر شده و ممکن است شامل این موارد باشد: بی حسی یا ضعف در صورت، بازوها، ‌پاها به ویژه در یک سمت از بدن، گیجی، اختلال در تکلم، مشکل در ادراک، تاری دید، مشکل در راه رفتن، سرگیجه، از دست دادن تعادل هماهنگی.

  • دیابت  

    دیابت یا بیماری قند میتواند موجب گزگز در دست ها و پاها شود. به نظر میرسد دو سوم دیابتی ها به نوعی دچار آسیب های عصبی میشوند. كاهش قند خون به علت مصرف زیاد دارو در فرد دیابتی هم میتواند موجب گزگز شود.
  • اضطراب

     مورمور شدن دست و پاها و اضطراب ممکن است از نظر روانشناختی مرتبط باشند. به همین دلیل، هنگامی که یک فرد احساس اضطراب می کند، ممکن است در بدن به اینگونه ظاهر شود.
  • آسیب دیدگی

    آسیب دیدگی های دست مانند فشار ناشی از دیسک فتق و یا استخوانی که از جا در رفته است موجب میشود که عصب ها فشرده شده، خرد شده و یا آسیب ببینند واین عوامل موجب گزگز شدن در آن ناحیه میشود.

عفونت‌ها

برخی عفونت‌ها نیز باعث ایجاد التهاب عصبی و در نهایت احساس سوزش می‌شوند.از عفونت‌هایی که باعث ایجاد این عارضه می‌شوند می‌توان به اچ آی وی،‌ ایدز، هپاتیت B و C، جزام،‌ زونا و بیماری لایم اشاره کرد.

درمان سوزن سوزن شدن بدن در طب سنتی

سوزن سوزن شدن دست و پا اغلب موقت است و بسته به علت، خود به خود از بین می‌رود. در غیر این صورت، درمان‌های خانگی و تغییر سبک زندگی ممکن است به بهبود علائم بیمار کمک کند. 

  • کمپرس گرما

اولین چیزی که باید انجام دهید کمپرس گرم بر روی منطقه آسیب دیده است. این افزایش جریان خون به منطقه بی حس کمک خواهد کرد. علاوه بر این عضلات و عصب را شل میکند.
یک لیف حمام آب گرم به منطقه آسیب دیده بمدت 5 تا 7 دقیقه قرار دهید و تا زمان از بین رفتن بی حسی تکرار کنید، همچنین می توانید یک دوش آب گرم بگیرید.

hot_bag07.jpg

  • ورزش درمانی

ورزش می تواند گردش خون و اکسیژن را به تمام قسمت های بدن برساند، در نتیجه از بی حسی و مور مور شدن در هر نقطه از بدن جلوگیری می شود.

علاوه بر این، ورزش منظم باعث بهبود بی حسی شده و از بسیاری از مشکلات دیگر جلوگیری می کند.

تمرینات ساده دست و پا به مدت 15 دقیقه در روز در صبح همچنین، در محل کار، ورزش دست ، مچ دست، دست و پا و کشش دادن آنها است.

  • ماساژ درمانی

ماساژ ملایم نواحی که احساس گزگز و بی حسی در آن دارید می تواند باعث تحریک اعصاب و ماهیچه ها و بهبود عملکرد کلی آنها شود.

با این حال، اطمینان حاصل کنید که روش ماساژ توسط ماساژور حرفه ای که از وضعیت شما آگاه است، انجام شود.

anvae-masazhor-kharid09.png

  • استفاده از بریس یا مچ بند طبی

بریس ها رایج‌ترین روش درمانی غیر جراحی برای سوزن سوزن شدن انگشتان دست هستند.

مچ بند طبی وضعیت مچ دست را در حالت طبیعی تثبیت و بی حرکت می‌کنند و به این ترتیب ناراحتی‌های مربوط به این بیماری را از بین می‌برند.

مچ دست در حالت طبیعی و آزاد خود حداکثر فضا را برای تونل کارپال ایجاد می‌کند و به این ترتیب می‌تواند باعث کاهش فشار وارد شده به اعصاب میانی و خلاص شدن از دست علائم بیماری شود.

استفاده از بریس در زمان خواب می‌تواند مچ دست را در حالت عادی نگه دارد. این ابزارها از آسیب دیدن اعصاب میانی به خاطر خم شدن مچ دست در زمان خواب جلوگیری می‌کند.

بریس همچنین می‌تواند برای انجام فعالیت‌هایی استفاده شود که امکان تشدید علائم بیماری از جمله بی حسی و خواب رفتن دست به واسطه انجام آن‌ها وجود دارد.

mochband-kharid09.png

کلام آخر

بهبود سبک زندگی به بهبود و کنترل این بیماری کمک می کند، از جمله داشتن یک وزن ایده آل، اجتناب از قرار گرفتن در معرض سموم، پیگیری برنامه های ورزشی تحت نظارت پزشک، انتخاب یک رژیم غذایی متعادل و اجتناب از مصرف الکل.

به علاوه توصیه می شود سیگار را ترک کنید، زیرا منجر به محدود شدن خونرسانی و مواد مغذی به اعصاب محیطی می شود.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید