چکیده تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه
جوش های زیر پوستی یکی از شایع ترین بیماریهای پوستی است. این بیماری، شایعترین علت مراجعه بیماران به متخصصان پوست است. جوشهای زیر پوستی معمولا در آن بخش از پوست که حاوی غدد چربی بیشتری است، مانند صورت، گردن، شانهها، کمر و قفسهی سینه، پدیدار میشوند. برای خلاص شدن از شر جوش های زیر پوستی صورت و بدن تان ادامه این بخش از مجله سلامت دکتر مهندس را به خوبی مطالعه کنید، تا از بهترین درمان های خانگی جوش زیر پوستی آگاهی یابید.
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید: |
پوستی بدون چروک و افتادگی داشته باش
علت به وجود آمدن جوش های زیر پوستی
جوشهای زیر پوستی معمولا در آن بخش از پوست که حاوی غدد چربی بیشتری است، مانند صورت، گردن، شانهها، کمر و قفسهی سینه، پدیدار میشوند. غدههای چربی پوست را غدههای «سباسه» نیز مینامند. حفرههای کوچک درون پوست، به نام منافذ پوست، بهوسیلهی کانالی به نام فولیکول، به غدههای سباسه متصل هستند. این غدد، نوعی چربی به نام «سبوم»، ازطریق بازشدن یک فولیکول ترشح میکند و بدین ترتیب پوست را مرطوب میکنند و نیز در مراقبت از پوست مؤثرند.
با بستهشدن منافذ پوست بهوسیلهی سلولهای مرده، سبوم نمیتواند به سطح پوست برسد و چون جایی برای رفتن پیدا نمیکند، در غدهی سباسه جمع و تبدیل به جوش میشود. در شرایط بدتر، ترکیب سلولهای مرده و سبوم با باکتریهایی که بهطور طبیعی روی پوست رشد میکنند، اجازهی ورود به فولیکول بسته و تجمع در آن را میدهد. این باکتری، «پروپیونی باکتریوم» نام دارد. وقتی این وضعیت پیش میآید، باکتری شروع به تولید آنزیم و مواد شیمیایی میکند و سلولهای سفید خون را به سمت خود جذب میکند. در نتیجه موجب قرمزی پوست، تورم، حرارت و درد که بهطور کل به آن التهاب میگویند، میشود.
چه عواملی باعث ایجاد جوش های زیر پوستی می شود؟
- ژنتیک و ارث بری
- استفاده مداوم از لوازم آرایشی که روی اونها از عبارت ( non-comedogenic ) استفاده نشده
- تماس مواد آریشی مو ( مثل ژل و یا تافت ) با پوست صورت و پیشانی
- دوش نگرفتن بعد از ورزش
- زندگی در شهرهایی با هوای آلوده
پیشنهاد مطالعه: 7 روش فوق العاده برای از بین بردن جوش سر سیاه |
درمان خانگی جوش زیر پوستی
-
شیر مناسب برای جوش زیر پوستی
با استفاده از یک پنبه،شیر را به جوش های زیر پوستی خود بمالید،و بعد از ده دقیقه با آب ولرم شستشو دهید.
این کار را سه بار در روز تکرار کنید.
تا زمانی که جوش ها بیرون بیایند.
همچنین میتوانید یک تکه نان را در شیر داغ خیس کنید و سپس درون یک پارچه قرار دهید و آن را برای چند دقیقه روی جوش بگذارید.این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
-
روغن درخت چای
روغن درخت چای، خواص ضدباکتریایی داشته و میتواند باکتریهایی را که در تولید جوشهای زیر پوستی دخالت دارند، از بین ببرد. محققان در دو آزمایش بالینی متوجه شدند که ژل حاوی ۵ درصد روغن درخت چای، برای از بین بردن جوش زیر پوستی خفیف تا متوسط مادهی مؤثری محسوب میشود. در یک بررسی دیگر نیز مشخص شد، مالیدن روزانه، دوبار به مدت ۱۲ هفته روغن درخت چای به روی جوشهای زیر پوستی صورت میتواند جوشهای خفیف تا متوسط را بهطور چشمگیری بهبود بخشد.
-
خمیر دندان برای از بین بردن جوش های زیر پوستی
از خمیردندانی که هرروز صبح برای شستن دندانهای خود استفاده میکنید، میتوانید برای درمان سریع جوشها هم استفاده کنید. این روش هنگامی که با روش درمانی یخ همراه باشد، کارایی و تأثیر بیشتری خواهد داشت. به جای استفاده از خمیردندانهای ژلهای از خمیردندانهای سفید استفاده کنید.
پیش از خواب، مقداری از خمیردندان را روی جوشهای خویش بمالید.
سپس، فردا صبح صورت خود را آب ولرم بشویید و بهبود قابلتوجهی را در میزان تورم جوشها مشاهده خواهید کرد.
در صورت تمایل، میتوانید این روش درمانی را در طول روز چند بار تکرار کنید. تنها باید دقت کنید که خمیردندان به مدت حداقل نیمساعت روی جوشها باقی بماند.
-
درمان جوش زیر پوستی با سیب و عسل
سیب و عسل بهترین ترکیب برای درمان جوش های زیر پوستی است. عسل یک مرطوب کننده، آنتی باکتریال و ضدعفونی کننده طبیعی است که باکتری های بیماری زای روی پوست را از بین می برد. علاوه بر این ها عسل پوست را نرم و تغذیه نیز می کند. از طرف دیگر سیب به دلیل دارا بودن مالیک اسید پوست را سفت و محکم می کند.
پوست را با عسل بمالید و بعد از ۱۰ دقیقه با آب بشوئید.
یا یک عدد پوره سیب را با یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید به پوست بمالید و بعد از ۱۰ دقیقه با آب گرم بشوئید. این کار را می توانید ۲ مرتبه در روز انجام دهید.
لیمو یک داروی قابض طبيعي است که به آسانی منفذها را منقبض ميکند و اسید سیتریک موجود در آن جوش ها را خشک ميکند .آب لیمو را بگیرید. پارچه تمیزی را اغشته به آب لیمو کنید و روی جوش ها بمالید. پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با حوله سرد مرطوب صورت را پاک کنید. این کار را میتوانید ۳ دفعه در روز انجام دهید.
-
درمان جوش زیر پوستی با کمپرس گرم
یک عدد حوله پنبه ای گرم را در آب گرم قرار دهید. سپس آب آن را بچلانید و تا گرم است روی جوش قرار دهید. بعد از چند دقیقه چرک جوش بیرون می آید. این کار را چند مرتبه تکرار کنید تا چرک جوش کاملا بیرون بزند. این کار را تا ۳ مرتبه در روز و با فاصله ۲ ساعته می توانید انجام دهید.
هنگام استفاده از کمپرس گرم می توانید از چای کیسه ای سبز هم استفاده کنید. زیرا تانن موجود در چای سبز التهاب را کاهش می دهد.
هنگام استفاده از کمپرس گرم می توانید از روغن های مفیدی که خاصیت درمانی دارند هم استفاده کنید. مثل روغن بابونه یا روغن گل همیشه بهار.
قطعا مفید خواهد بود: پک سرد و گرم |
جلوگیری از جوش های زیر پوستی
- شستن محدود صورت :فقط روزی دوبار یا زمانی که عرق کردهاید، صورتتان را بشویید.شستن مکرر صورت، پوست را حساس و مستعد تولید جوش زیر پوستی میکند.
- محصولات مراقبتی پوست :نباید از محصولاتی که موجب تولید جوش میشوند، استفاده کرد.
هنگام خرید محصول به برچسب آن دقت کنید و مراقب باشید روی آن ضدکومدون، ضدجوش یا عاری از چربی نوشته باشد.
لایهبردارهای صورت :پوستی که دایم جوش میزند، ممکن است چرب یا کثیف شود، اما نباید آن را با استفاده از لایهبردارها تمیز کرد.این کار وضعیت جوشها را بدتر میکند. - شستشوی ملحفه بالشها :ملحفهی بالشها و دیگر اقلامی را که با صورت در تماس است، مرتب بشویید.سلولهای مردهی پوست و باکتریها معمولا به روی پارچهی بالشها جمع میشوند و میتوانند درون منافذ پوست نفوذ کنند و آنها را ببندند.
کلام آخر
توصیه کلی در مورد آکنه «دستکاری نکردن جوش» است. دستکاری جوشها بخصوص جوشهای التهابی موجب بروز عوارضی مانند باقیماندن جای جوش میشود.