سبد خرید0

چکیده:           تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه 

نگران عقب افتادن پریود خود هستید و اطمینان دارید که باردار نیستید؟ بیشتر افرادی که به یائسگی نرسیده اند معمولا هر 28 روز یکبار دوره قاعدگی دارند. با این حال چرخه قاعدگی سالم در هر فرد می تواند متفاوت باشد و هر دوره شامل 21 روز یا 35 روز باشد. اگر در محدوده چرخه قاعدگی پریود نمی شوید، دلایل زیادی برای تاخیر در چرخه قاعدگی وجود دارد. در ادامه به بررسی این دلایل می پردازیم:

 هم چنین بخوانید : علت پریود نشدن طولانی چیست؟

• استرس

سیستم مربوط به استرس در بخشی از مغز به نام هیپوتالاموس قرار دارد. وقتی سطح استرس به اوج می رسد، مغز به سیستم غدد درون ریز فرمان می دهد که هورمون هایی برای مقابله با استرس آزاد کنند. این هورمون ها عملکرد هایی را برای جلوگیری از یک تهدید قریب الوقوع برای بدن در نظر دارند که می تواند عملکرد سیستم ها از جمله سیستم تولید مثل را سرکوب کند. اگر استرس زیادی دارید بدن شما می تواند در حالت جنگ یا گریز (Fight-or-Flight) باقی بماند که می تواند تخمک گذاری را به طور موقت متوقف کند. این کمبود تخمک گذاری به نوبه ی خود می تواند دوره پریود را به تاخیر بیندازد. اگر فکر می کنید استرس ممکن است علت تاخیر در چرخه قاعدگی شما باشد، سعی کنید تکنیک ها بدست آوردن و حفظ آرامش را انجام دهید و تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. اضافه کردن ورزش به لایف استایل خود به شما کمک می کند تا به مسیر طبیعی دوره پریود خود بازگردید.

استرس_09.jpg

• مشکلات تیروئید

تیروئید یک غده در گردن بوده و هورمون های تولید می کند که به تنظیم بسیاری از فعالیت های بدن از جمله چرخه قاعدگی کمک می کند. پرکاری یا کم کاری تیروئید از جمله بیماری هایی است که بر دوره قاعدگی تاثیر دارد و باعث پریود نشدن طولانی می شود. اما پرکاری تیروئید به احتمال زیاد باعث تاخیر در دوره قاعدگی می شود و ممکن است چندین ماه پریود نشوید. برای انجام آزمایش می توانید به متخصص غدد مراجعه کنید.

• سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

سندرم تخمدان پلی کیستیک نوعی بیماری است که باعث می شود بدن شما مقدار بیشتری هورمون مردانه آندروژن تولید کند. در نتیجه عدم تعادل این هورمون، کیست ها روی تخمدان تشکیل می شوند که می تواند تخمک گذاری را نامنظم کرده یا به طور کلی متوقف کند. این سندرم مجموعه ای از علائم ناشی از عدم تعادل هورمون های تولید مثل است. افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک به طور منظم تخمک گذاری نمی کنند و دوره قاعدگی کوتاه تر و با تاخیر می باشد. علائم PCOS می تواند شامل موارد زیر باشد:
1) موهای زائد یا دوره ای صورت و بدن
2) آکنه در صورت و بدن
3) موهای کم پشت
4) افزایش وزن یا مشکل کاهش وزن
5) ناباروری
6) لکه های تیره پوست اغلب روی چین یا چروک های گردن، کشاله ران و زیر پستان ها

• کاهش وزن

تغییرات شدید در وزن بدن می تواند باعث تاخیر در زمان پریود شود. بعنوان مثال افزایش یا کاهش شدید چربی می تواند منجر به عدم تعادل هورمونی شود که باعث می شود قاعدگی با تاخیر انجام شود. یا کلا به تاخیر بیفتد. علاوه بر این محدودیت شدید کالری بخشی از مغز را تحت تاثیر قرار می دهد که با سیستم غدد درون ریز در ارتباط است و دستورالعمل هایی برای تولید هورمون های تولید مثل ارائه می دهد. هنگامی که این کانال ارتباطی مختل می شود ترشح هورمون ها متوقف می شود. درمان این اختلال به روش سالم می تواند چرخه قاعدگی شما را به حالت عادی برگرداند.

• چاقی

همانطور که کاهش وزن می تواند باعث تغییرات هوورمونی شود، اضافه وزن نیز باعث ایجاد تغییرات در هورمون ها می شود. برای درمان چاقی بهتر است رژیم غذایی و برنامه ورزشی مناسبی را انتخاب کرده تا بتوانید دوره پریود خود را به حالت عادی برگردانید.

چاقی_و_پریود.jpg

• فعالیت ورزشی شدید

یک رژیم ورزشی شدید باعث تاخیر در چرخه قاعدگی می شود. این مسئله بیشتر در افرادی که روزانه چندین ساعت فعالیت ورزشی سنگین انجام می دهند دیده می شود. زیرا بیش از آنچه کالری مصرف می کنند، کالری می سوزانند. وقتی کالری زیادی می سوزانید بدن شما انرژی کافی برای کار کردن همه ی سیستم های خود را ندارد. این می تواند منجر به عدم تعادل هورمونی شود که چرخه قاعدگی شما را از بین ببرد و منجر به از بین رفتن یا تاخیر در دوره قاعدگی می شود.

کاپ-قاعدگی-_سایدکاور3.jpg  راحت ترین پریودی زندگیت رو تجربه کن!

• استفاده از روش های جلوگیری از بارداری

بسیاری از افراد برای جلوگیری از بارداری از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند. قرص های جلوگیری از بارداری حاوی هورمون های استروژن یا پروژسترون هستند که از تخمک گذاری در تخمدان ها جلوگیری می کنند. وقتی مصرف قرص را متوقف می کنید ممکن است چند ماه طول بکشد تا دوره قاعدگی شما به حالت طبیعی برگردد. با بازگشت بدن به سطح هورمون پایه ممکن است برای چند ماه پریود نشوید. اگر از روش کنترل بارداری هورمونی دیگری از جمله تزریق استفاده می کنید، ممکن است چرخه قاعدگی شما به طور کامل متوقف شود.

• بیماری های مزمن

بیماری های مزمن مثل دیابت و بیماری سلیاک می تواند بر چرخه قاعدگی تاثیر بگذارید. تغییرات قند خون به تغییرات هورمونی مرتبط است، بنابراین حتی اگر نادر باشد دیابت کنترل نشده می تواند باعث عقب افتادن پریود شود. بیماری سلیاک بیماری است که به روده کوچک آسیب می زند و توانایی بدن را در جذب مواد مغذی مختل می کند. سوء تغذیه بر تولید طبیعی هورمون تاثیر می گذارد و منجر به از دست رفتن دوره های پریود و بی نظمی در قاعدگی می شود.

• تغییر برنامه خواب

تغییر در ساعت خواب یا سفر به منطقه زمانی دیگری، ممکن است شروع چرخه قاعدگی را به تاخیر بیندازد. هرگونه اختلال در ریتم شبانه روزی شما – ساعت بدن که فرآیند های مهم سلولی را تنظیم می کند- باعث بی نظمی در قاعدگی می شود.

خستگی_خواب4.jpg

• یائسگی زودرس

یائسگی در بیشتر زنان از 45 تا 55 سالگی آغاز می شود. زنانی که در حدود 40 سالگی یا زودتر علائم یائسگی دارند در دوره یائسگی زودرس هستند. این بدان معنی است که میزان تخمک آزاد شده رو به پایان است و نتیجه آن عقب افتادن دوره های قاعدگی و در نهایت پایان قاعدگی خواهد بود.

• مصرف دارو

اگر دارو مصرف می کنید ممکن است یکی از عوارض جانبی آن بی نظمی در قاعدگی باشد. مطالعه ای در مورد تاثیر داروهای ضد روان پریشی بر قاعدگی نشان داد که آمنوره به دلیل عدم تعادل سطح پرولاکتین رخ می دهد.

• شیردهی

اگر در دوارن شیردهی هستید، پریود نشدن کاملا طبیعی است که به آن آمنوره شیردهی می گویند و مرحله ایست که ریتم چرخه قاعدگی را مختل می کند. پس از چند ماه قاعدگی ماهانه شما باید به حالت عادی برگردد.

شیردهی_676.jpg

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید