چکیده تخمین زمان مطالعه:5 دقیقه
متادون ماده ای به شدت اعتیادآور است، که متاسفانه بسیاری از مراکز ترک اعتیاد برای درمان اعتیاد از متادون استفاده میکنند که خود باعث ایجاد وابستگی میشود و تنها سبب تغییر نوع اعتیاد ، به متادون میشود. متادون همانند هر داروی مخدری دیگری عوارض جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. ترک متادون کار راحتی نیست، اما غیر ممکن نیست. برای ترک متادون لازم دارید از افرادی که در این زمینه دانش و تجریه کافی را دارند مشاوره بگیرید .
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید: |
نشانه های اعتیاد به متادون
بسته به میزان مصرف متادون و مدت زمان مصرف متادون علائم مختلفی بروز داده میشود ، فرد معتاد به متادون علائمی شبیه به افراد معتاد به هروئین، تریاک و یا مورفین نشان می دهد که برخی از آنها عبارتند از:
- سردرد
- کم شدن تمرکز و کاهش سرعت حرف زدن و دشواری در تکلم
- ضعف حافظه و فراموش
- تغییر ضربان قلب
- ضعیف شدن نبض و کاهش فشار خون
- تنفس سطحی و نامنظم شدن ریتم تنفس
- اختلال در خواب و خواب آلودگی
- ضعف، سرگیجه و تهوع
- احساس خشکی دهان
- اسپاسم ماهیچه ای
- دردهای بدنی و خارش بدن
- تعریق و لرزش
- کاهش دمای بدن
- اختلالات جنسی
- تحریک پذیری و پرخاشگری
عوارض مصرف متادون
مصرف متادون به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک، در دراز مدت عوارض و پیامدهای بسیار جدی برای فرد به وجود میآورد. حتی ممکن است این دارو بر ارگانها داخلی بدن تاثیر گذاشته و منجر به آسیبهای جدی و مرگ شود. از دیگر عوارض مصرف متادون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشکلات تنفسی
- مشکلات و اختلالات روانی همچون افسردگی
- مشکلات دهان و دندان
- تغییر در نظم ضربان قلب
- مشکلات خلقی و شخصیتی
قبل از اقدام به ترک هر ماده مخدری باید مواردی را در نظر داشته باشید تا روند ترک اعتیاد به بهترین و صحیح ترین روش ممکن انجام شود. برای ترک اعتیاد متادون هم موارد زیر را به خاطر داشته باشید.
- ابتدا بهتر است که ترک مصرف متادون را تدریجی کاهش بدهید. برای این کار با تشخیص پزشک می توانید از دو روش کاهش مصرف متادون یا داروهای جایگزین استفاده کنید.
- داروهای مخصوص سم زدایی مانند نالتروکسان می توانند علائم ترک اعتیاد را به 2 الی 3 روز کاهش بدهند اما حتما باید با تجویز پزشک مصرف بشوند.
- در آخر به یاد داشته باشد که اگر شما از بستگان و عزیزان بیمار مبتلا به اعتیاد هستید، حمایت شما بیش از هر چیز دیگری می تواند در طول این مسیر به بیمار کمک کند تا به زندگی طبیعی و سالم خود بازگردد.
پیشنهاد مطالعه: روش های تشخیص اعتیاد |
خماری متادون چند روز است؟
بسیاری از بیماران مبتلا به اعتیاد می پرسند خماری ترک متادون چند روز است. این افراد معمولا از عوارض ترک اعتیاد و درد های ناشی از خماری متادون می هراسند. در صورتی که اگر ترک اعتیاد با روش صحیح انجام شود، دوره خماری و سم زدایی به بهترین شکل سپری می شود. علائم خماری 3 روز بعد از قطع مصرف متادون شروع می شود و در روز ششم به اوج خود می رسد.
معمولا این علائم بعد از دو هفته از بین می روند. پروسه سم زدایی متادون هم اگر در یک مرکز سم زدایی بدن و تحت نظر افراد متخصص انجام شود تنها بین 2 تا 3 به طول می انجامد.
در زمان ترک متادون چی بخوریم؟
-
غذاهای حاوی پروتئین، نجات دهنده افراد مبتلا به اعتیاد
قرار دادن پروتئین به عنوان یکی از غذاهای خوب برای ترک اعتیاد، ضمن بازسازی عضله باعث به تعادل رساندن هورمون های موثر در خلق و خوی فرد می شود. مصرف پروتئین برای این افراد، کاهش احساس ناراحتی، عصبانیت و اضطراب را به همراه دارد و روند عوارض مرحله درمان را کمتر می کند. انواع پروتئین های گیاهی و حیوانی و تخم مرغ جزو این دسته از برنامههای غذایی به حساب می آیند.
-
مایعات فراوان مهم ترین عامل موثر در درمان اعتیاد
تا اینجا همه غذاهای مناسب برای ترک اعتیاد را شناختیم، اما این نکته را فراموش نکنیم که نوشیدن مایعات فراوان خصوصاً شیر تازه جزو مهمترین مواد غذایی هستند که می توانند روند سم زدایی را تسریع کنند. نوشیدن شیر نه تنها باعث رساندن کلسیم و پروتئین به بدن این افراد می شود، بلکه به ترمیم بافت دهان، مجاری تنفسی و ریه ها نیز کمک می کند. نوشیدن آب هم می تواند به جذب مواد غذایی دیگر، افزایش میزان سم زدایی، جلوگیری از یبوست و تصفیه کبد و کلیه ها کمک کند.
چه مواد غذایی برای ترک اعتیاد مناسب نیست؟
بهتر است از خوراکهایی که در 6 طبقه فوق ذکر نشده است، استفاده نکنید. برای مثال:
- نوشیدنیهای شیرین (نوشابههای گازدار، نوشیدنیهای انرژی زا و نوشابههای رژیمی)
- آب نبات (یا غذاهایهای بسیار شیرین)
- غذاهای سرخ شده