سبد خرید0

چکیده                                   تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

وقتی اشیای دور را به صورت تار، پر چین و چروک و درهم می‌بینید، نه‌تنها اعصابتان به هم می‌ریزد، بلکه گاهی دچار سردرد، خستگی و ریزش اشک هم می‌شوید. با این علائم به آستیگمات مبتلا هستید. آستیمات چشم نوعی اختلال در دید است و می تواند کودکان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار دهد.درمان‌هایی که برای حل این مشکل توصیه می‌شود شامل : عینک، لنزهای تماسی و عمل جراحی می‌باشد. انتخاب هر کدام از این روش‌ها به تصمیم پزشک و شرایط فرد بستگی دارد.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1.  آستیگمات چشم چیست؟
  2. آستیگمات کودکان
  3. علائم ابتلا به آستیگمات چیست؟
  4. درمان آستیگمات چشم
  5. درمان آستیگمات چشم با ورزش
  6. غذاهای مفید برای چشم آستیگمات


 آستیگمات چشم چیست؟

آستیگماتیسم یک خطای انکساری دید است که به دلیل بیضی شدن قرنیه از حالت کروی یا شکل و انحنای نامنظم لنزی که در پشت عنبیه قرار دارد، ایجاد می‌شود. حالت بیضوی قرنیه باعث می‌شود به جای یک کانون نقطه‌ای دارای دو کانون خطی باشد. در نتیجه انکسار تصاویر در قسمت‌های مختلف قرنیه و متمرکز نشدن بر روی قرنیه، تصاویر دور و نزدیک تار می‌شوند. آستیگماتیسم ممکن است در هر چشم درجات مختلفی داشته باشد و معمولاً با نزدیک بینی یا دوربینی همراه است. در آستیگماتیسم خفیف، معمولاً تاری دید کم است و مسئله‌ای به وجود نمی‌آورد، اما در آستیگماتیسم شدید اجسام در هر فاصله‌ای تار دیده می‌شوند.

astigmat chist


آستیگمات کودکان

این بیماری که نام دیگر آن اختلال در قدرت انکساری چشم است، باعث می شود کودک وقتی به چیزی مانند خط های دوار نزدیک به هم نگاه می کند، چشمانش اذیت می شود و همین باعث آزار کودک است. این بیماری عارضه ای ندارد و با عینک حل می شود و نباید نگران آن باشید. اگر این بیماری قبل از سه سالگی رخ داد نباید زیاد نگران آن باشید و اگر خیلی شدت آن شدید بود، بعد از سه سالگی می توانید آن را درمان کنید. اگر آستیگمات چشم کودک بیش از شماره یک باشد باید حتما کودک از عینک استفاده کند در غیر این صورت باعث تنبلی چشم کودک می شود. در واقع عینکی که برای کودک تجویز می شود باعث می شود کودک دیدی واضح پیدا کند و همه چیز را واضح ببیند. پس در تمامی ساعاتی که کودک بیدار است باید از عینک استفاده کند.

 44 قطعا مفید خواهد بود : چارت چشمی اطفال

 

astigmat kodakan

علائم ابتلا به آستیگمات چیست؟

تاری دید اصلی‌ترین نشانۀ آستیگمات است. این تاری به خستگی و فشار آمدن به چشم ربطی ندارد و نشانۀ اصلی و عمدۀ دچار شدن به آستیگماتیسم است. پس اگر به‌خوبی اشیا و مناظر را نمی‌بینید و همه‌چیز در تاری مبهمی فرو رفته است، باید حتما به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر تاری، دوبینی هم از نشانه‌های دچار شدن به آستیگمات چشم است. کسانی که شمارۀ چشم‌شان زیاد بالا نیست، متوجه تاری و دوبینی نمی‌شوند اما اگر شمارۀ چشم‌تان بالا برود، احتمالا همه‌چیز را مغشوش می‌بینید.نکتۀ بسیار مهمی که دربارۀ آستیگمات چشم باید در نظر داشت این است که کودکان مبتلا به این مشکل نمی‌دانند که دیدشان مخدوش شده است. آنها همه‌چیز را تار می‌بینند و فکر می‌کنند که ایرادی ندارد و باید هم همین‌طور باشد. کودکان درک درستی از این مشکل ندارند. به همین دلیل است که باید مدام تحت نظر پزشکان باشند. آنها را به معاینۀ چشم ببرید تا در صورت وجود مشکلاتی نظیر آستیگمات، درمان را شروع کنند.از نشانه‌های آستیگمات چشم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تار دیدن نوشته‌های ریز و دشواری در خواندن؛
  • دوبینی؛
  •  دشواری و ناتوانی در دیدن دور و نزدیک، بدون جمع کردن چشم‌ها.
  • کودکان مبتلا به مشکلات چشمی از جمله آستیگمات هم علائمی مشابه نشانه‌های زیر را دارند:
  • دشواری در خواندن نوشته‌های ریز و دیدن درستِ خطوط؛
  •  خستگی چشم‌ها، سردرد و فشار آمدن به چشم‌ها.
  • درصورتی‌که اشیا و مناظر را از هر فاصله‌ای به‌خوبی نمی‌بینید، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

alaem astigmat

 

 بیشتر بدانید : نشانه‌های ضعیف شدن چشم

درمان آستیگمات چشم

هدف درمان آستیگماتیسم تصحیح انحنای نایکنواخت قرنیه است که باعث تاری دید می‌شود. درمان شامل تجویز عدسی های تصحیح کننده به صورت عینک یا لنز تماسی یا انجام جراحی تصحیحی می شود:

  •  اصلاح دید با تجویز عدسی تصحیح کننده: استفاده از عدسی های تصحیح کننده اثر ناشی از انحنای نایکنواخت قرنیه را برطرف می کند. عدسی تصحیح کننده ممکن است به صورت لنز تماسی یا عینک باشد.
  • لنزهای تماسی: لنزهای تماسی هر دو آستیگماتیسم های قرنیه و عدسی چشم را تصحیح می کنند. انواع مختلفی از لنزهای تماسی در دسترس است: لنزهای سخت، لنزهای نرم، لنزهای یک بارمصرف، لنزهای با کاربرد طولانی مدت، لنزهای دوکانونی، لنزهای سخت نفوذپذیر نسبت به اکسیژن و…. با چشم پزشکتان در مورد اینکه کدامیک از این انواع مختلف لنز برای شما مناسب تر است، مشاوره کنید.یک شیوه دیگر استفاده از لنز تماسی برای تصحیح آستیگماتیسم “روش ارتوکراتولوژی” یا Ortho-K است. در این روش شما چندین ساعت در روز لنز تماسی سخت به چشم می گذارید تا انحنای قرنیه تان تصحیح شود.
    در روزهای بعد تعداد ساعات استفاده از لنز تماسی کاهش می یابد و در حدی که شکل جدید قرنیه حفظ شود. البته اگر مدتی استفاده از این روش را قطع کنید، قرنیه چشم دوباره به شکل اولش بازمی‌گردد.
  • عینک: در مواردی که به دلایل مختلف استفاده از لنز تماسی از جمله ترجیح بیمار امکان‌پذیر نیست، انواع مختلف عینک می‌تواند جانشین مناسبی برای لنز تماسی باشد.
  • جراحی برای تصحیح عیوب انکساری: در روش جراحی با شکل دهی مجدد به سطح قرنیه، آستیگماتیسم تصحیح می‌شود.

darman astigmat cheshm

درمان آستیگمات چشم با ورزش

این تمرین برای کسانی که از آستیگمات شدید رنج می برند بسیار مفید است. زیرا باعث می شود عدسی چشم به حالت طبیعی خود برگردد. برای این تمرین کارهای زیر را انجام دهید:
۱- انگشت های اشاره خود را روی پلک های بسته چشم خود قرار دهید.
۲- دقت کنید که فشار بیش از حد به چشم هایتان وارد نکنید.
۳- چشم هایتان را با انگشت به آرامی در جهت عقربه های ساعت یا خلاف آن به چپ، راست، بالا و پایین حرکت دهید.
۴- هر حرکت را ۱۰ بار تکرار کنید.
۵- حرکات را به نرمی و آرامی انجام دهید.
۶- زمان انجام دادن این تمرین باید ۱ دقیقه باشد.
۷- فشار و کششی که به چشم وارد می شود باید در حد متوسط باشد

 

غذاهای مفید برای چشم آستیگمات

یکی از ویتامین هایی که برای تقویت بینایی بسیار مفید است، ویتامین A می باشد. منبع طبیعی آن نیز سبزی هایی مانند اسفناج، هویج و کدو زمستانی است. یک برنامه غذایی غنی از این سبزی ها، نیاز طبیعی بدن به ویتامین A را تأمین می کند. اما اگر از این ویتامین برای بهبود آستیگماتیسم استفاده می کنید لازم است وعده بیشتری از سبزیجات مصرف کنید. هم چنین می توانید با مشورت پزشک از مکمل هم استفاده کنید. ویتامین های B نیز برای رفع آستیگماتیسم مفید هستند؛ گوشت، ماهی سالمون، گوشت طیور، تخم مرغ، لبنیات، آواکادو و… منبع عالی این ویتامین ها به حساب می آیند. این مواد غذایی علاوه بر ویتامین B، سرشار از پروتئین نیز هستند.ویتامین C، ویتامین مفید دیگری برای درمان آستیگماتیسم است و در پرتقال، سبزی های سبز تیره، فلفل، توت فرنگی و... یافت می شود. علاوه بر آن، روی، منیزیم و کلسیم نیز برای تقویت دید چشم مفید هستند. روی در گوشت طیور و لوبیا، منیزیم در تخمه کدو، دانه سویا و تخمه آفتاب گردان و کلسیم در ماست، پنیر، شیر، لوبیا چشم بلبلی و... یافت می شود.

ghazahaye mofid cheshm

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید