سبد خرید0
آنفولانزا
آنفولانزا

چکیده                            تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

آنفولانزا یک بیماری تنفسی مسری است که در اثر ویروس آنفلوآنزا ایجاد می‌شود. به‎طور عمده بینی، گلو، برونشها و گاه ریه‎ها را مبتلا می‎کند. این ویروس‌ها از طریق هوا از فردی به فرد دیگر گسترش می‌یابند. آنفولانزا اکثرا در اواخر پاییز و زمستان شیوع پیدا می‌کند. آنفولانزا باعث تب، بدن درد، سردرد، سرفه و گلودرد یا خشکی گلو می‌شود. از آنجا که ممکن است بروز علائم آنفولانزا چندین روز طول بکشد، این احتمال وجود دارد که قبل از آنکه متوجه شوید که به آنفولانزا دچارید، آن را به فرد دیگری انتقال دهید. علائم آنفولانزا معمولا برای ۳ یا ۴ روز اول، بسیار شدید است، اما بهبودی کامل ممکن است ۱ تا ۲ هفته طول بکشد.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. بیماری آنفولانزا چیست؟
  2.  تفاوت آنفولانزا و سرما خوردگی
  3. علائم بیماری آنفولانزا
  4. چه گروه هایی در معرض خطر بالای این بیماری هستند؟
  5. آنفولانزا در کودکان
  6. انتقال ویروس آنفولانزا
  7. پیشگیری از انتقال ویروس آنفولانزا
  8. درمان آنفولانزا


بیماری آنفولانزا چیست؟

آنفلوآنزا یا گریپ بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس آران‌ای ایجاد می‌شود. این نوع ویروس‌ها در پرندگان و پستانداران بیماری ایجاد می‌کند. این بیماری باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می‌شود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود.
ویروس‌های عامل آنفلوآنزا از سرده اورتومیکسو ویروس‌ها هستند. آنفلوآنزای شامل ویروس آنفلوآنزای A، آنفلوآنزای B و آنفلوآنزای C. این ویروس‌ها معمولاً از طریق هوا یا عطسه گسترش می‌یابند و باور بر این است که این روش در فواصل نسبتاً کوتاه رخ می‌دهد. همچنین توسط تماس با سطوح آلوده به ویروس و سپس تماس دست با چشم یا دهان نیز ممکن است منتقل شود.همچنین فرد پیش یا در طی مدت زمانی که بیمار است می‌تواند سبب آلوده شدن دیگران شود.

bimari anfolanza

تفاوت آنفولانزا و سرما خوردگی

سرما خوردگی و آنفولانزا علائمی مشابه دارند. سرما خوردگی معمولا خفیف تر است در حالی که آنفولانزا علائم شدید تری دارد. سرما خوردگی معمولا علاوه بر احساس خستگی با عطسه، سرفه و آبریزش بینی همراه است. ممکن است همراه تب نبوده یا تب پایین وجود داشته باشد. هچنین ممکن است کوفتگی عضلانی یا سوزش گلو، اشک ریزش وسر درد هم دیده شود. آنفولانزا معمولا به طور ناگهانی شروع شده و بسیار آزار دهنده است. بیماراحساس ضعف و خستگی می کندو تب دارد. علائـــم دیگر شامل سرفه های خشک، آبریزش از بینی، لرز، درد عضلانی، سر درد شدید، درد چشم وگلو درد ممکنست دیده شود. مدت زمان بیشتری طول می کشد تا آنفولانزا کاملا خوب شود اما در سرما خوردگی این مدت کوتاه تر است. اگرچه مردم اغلب واژه‌ی آنفولانزا را برای هر نوع بیماری به کار می‌برند که نشانه‌هایی مانند آنفولانزا دارد، لیکن آن یک بیماری ویروسی مجزا با نشانه‌های ویژه‌ی خود است و به‌طور معمول در زمان‌های ویژه‌ای از سال، پایان پاییز و طی زمستان، رخ می‌دهد.

  بیشتر بدانید: درمان فوری سرماخوردگی

علائم بیماری آنفولانزا

از جمله علائمی که در زمان ابتلا به آنفولانزا بروز می‌کند شامل موارد زیر می‌شود:

  • درد ناگهانی یا ترشح از یک یا دو گوش
  • بالا بود درجه حرارت بدن به مدت بیش از دو روز
  • احساس درد در گوش و ادامه بیش از چند روز
  • آبریزش و گرفتگی بینی بیش از 10 روز
  • سرفه همراه با خلط غلیظ
  • حساسیت‌های پوستی زیاد و غیر قابل توجیه
  • سردرد مداوم و سفتی گردن
  • گلودرد هنگام بلع غذا بیش از دو روز
  • درد در سینوزیت‌ها، تب و ترشحات زرد یا سبز رنگ بینی بیش از دو روز

alaem anfolanza

چه گروه هایی در معرض خطر بالای این بیماری هستند؟

افراد بالاتر از 65 سال، کودکان زیر 5 سال، مبتلایان به بیماری های قلبی و ریوی مزمن، خانم های باردار، مبتلایان به سرطان که تحت درمان هستند، مبتلایان به بیماری دیابت و نارسایی کلیه و کسانی که به هر دلیلی دچار نقص سیستم ایمنی هستند از جمله افراد در معرض خطر هستند که بیماری آنفلوآنزا در این افراد عارضه شدیدتری دارد و اگر بیماری به موقع و به درستی تحت درمان نگیرد، ممکنست حتی منجر به مرگ شود

آنفولانزا در کودکان

اگر کودک شما نشانه های زیر را داشت احتمالا به آنفولانزا مبتلا شده است؟

  • تب ناگهانی – 38.3 درجه سیلسیوس یا بالاتر
  • خستگی، بی حالی به همراه نشانه هایی همچون سرفه های خشک و بینی گرفته
  • اگر نشانه هایی همچون گرفتگی بینی یا سرفه قبل از تب پدیدار شدند، به احتمال زیاد فرزند شما سرما خورده است.
  • از دیگر نشانه های آنفولانزا می توان به زودرنج شدن، بی میلی و کم اشتهایی، گلودرد و ورم گلو اشاره کرد. آنفولانزا همچنین باعث ایجاد درد در ناحیه شکم و اسهال و استفراغ می شود.

tabsanj digital rosmax قطعا برایتان مفید خواهد بود: تب سنج دیجیتال(پیشانی) HA500

anfolanza dar kodakan


انتقال ویروس آنفولانزا

راه‎های اصلی انتقال بیماری شامل مستقیم و غیرمستقم است. در راه مستقیم، قطرات ریز ترشحات تنفسی حین عطسه، سرفه یا حرف زدن از راه بینی و گلوی فرد آلوده در هوا پراکنده می‎شود. برای انتقال این قطرات تماس نزدیک (حداکثر 1 تا 1.5 متر) لازم است.
راه غیر مستقیم، تماس دست با سطوح و اشیای آلوده به ویروس و سپس تماس دست‎آلوده با چشم، دهان یا بینی است. ویروس آنفلوانزا می‎تواند در شرایط سرد و رطوبت کم ساعت‎ها زنده بماند. از جمله روی دست‎ها 2 تا 8 ساعت و روی سطوح صاف مانند پلاستیک و سطوح فلزی تا 24 ساعت قابل انتقال است.
 کودکان به‎ویژه کودکان خردسال، سالمندان و افراد مبتلابه نقص سیستم ایمنی می‎توانند به مدت طولانی‎تری عامل انتشار باشند. آنفلوانزا بدون عارضه معمولاً پس از یک دوره نهفتگی کوتاه 1 تا 3 روزه با شروع ناگهانی همراه با علایم عمومی پدید می‎آید. علایم عمومی شامل تب، سردرد، درد عضلانی(اندام‎ها، عضلات پشت و عضلات چشم)، احساس کسالت، بی‎اشتهایی، درد مفاصل و خستگی است.

مدت زمان انتقال ویروس آنفولانزا

فردی که ویروس آنفلوآنزا را گرفته است، یک روز قبل از شروع علائم بیماری می تواند آن را به دیگران منتقل کند و تا پنج روز بعد از شروع علائم نیز مسری است. اما در کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیش از دو هفته نیز قابل سرایت است.

پیشگیری از انتقال ویروس آنفولانزا

  • از تماس نزدیک با افرادی که بیمار هستند خودداری کنید. زمانی که بیمار هستید, فاصله خود را از دیگران حفظ کنید تا از بیمار شدن آنها نیز محافظت کنید.
  • شستن دست ها اغلب به حفاظت از شما در برابر میکروب ها کمک می کند. اگر صابون و آب در دسترس نیستند، از مواد شستشو دهنده الکلی استفاده کنید.
  • واکسن آنفلوآنزای فصلی به جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا که یک بیماری شایع فصلی است، کمک می کند.
  • هنگام سرفه یا عطسه، جلوی دهان و بینی را با یک دستمال بپوشانید که اینکار از سرایت بیماری به دیگران جلوگیری می کند. آنفلوآنزا و سایر بیماری های ریوی
  • خطرناک مثل ویروس RSV، سیاه سرفه و بیماری شدید و مزمن ریوی (SARS) از طریق سرفه، عطسه یا دستان آلوده سرایت می کنند.

pishgiri az anfolanza

درمان آنفولانزا

اکثر مردم می‌توانند علائم آنفولانزا را در خانه درمان کنند. درمان‌های خانگی عبارتند از استراحت، نوشیدن مقدار زیادی مایعات و مصرف دارو برای پایین آمدن تب. اما بعضی از افراد باید برای درمان به بیمارستان بروند، چون ممکن است که علائم شدیدتری داشته باشند یا دچار ذات‌الریه شوند یا این احتمال وجود دارد که عفونت آنفولانزا، یکی از مشکلات فعلی آنها را تشدید کند.

bokhor queen محصول پیشنهادی دکتر مهندس: دستگاه بخور سرد کویین QH-760

اگر یکی از موارد زیر به هنگام درمان رخ دهند:

  •  افزایش تب یا سرفه
  •  وجود خون در خلط
  • گوش درد
  • تنگی نفس یا درد قفسه سینه
  • ترشحات غلیظ از بینی، سینوس ها یا گوش ها
  • درد سینوس
  • درد یا سفتی گردن

darman anfolanza

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید