سبد خرید0
علت تپش قلب کوبنده
علت تپش قلب کوبنده
برای دسترسی سریع به محتوای متن روی لینک های زیر کلیک کنید:

چکیده

قلب ما همیشه و در هر لحظه در حال پمپاژ اکسیژن و مواد ضروری  و در نتیجه تپش قلب هست. معمولا میزان ضربان قلب در زمان استراحت چیزی بین 60 تا 90 ضربان در دقیقه هست. اگه ضربان قلب ما به بالاتر از حد نرمال برسد، به این وضعیت تپش قلب (heart palpitations) می گویند.

ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس، علت تپش قلب کوبنده تا راه درمان تپش قلب ناگهانی رو بررسی کردیم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

تپش قلب

تپش قلب به ضربان غیرعادی قلب اطلاق می‌گردد که منجر به احساس انقباض عضلات قلب در قفسهٔ سینه می‌شود و توسط فرد تواند همراه با اضطراب باشد که لزوماً حاکی از وجود یک مشکل ساختاری یا عملکردی در قلب نیست، با این حال می‌تواند یک نشانهٔ ناشی از یک ضربان نامنظم یا سریع باشد. تپش قلب می‌تواند پیوسته یا به صورت متناوب و دارای طول و فرکانس متغیر باشد.

آیا تپش قلب هنگام خواب خطرناک است؟ ویدئو زیر را تماشا کنید.

علت تپش قلب کوبنده

  • تپش قلب می تواند دلایل زیادی داشته باشد که با دانستن این دلایل می توانید بهترین درمان را برای آن اتخاذ کنید.
  • بیماری های قلبی

برخی بیماری قلبی مثل ایسکمی قلبی، بیماری های دریچه ای مختلف از جمله افتادگی (پرولاپس) دریچه میترال، نارسایی قلبی و میوکاردیت ها، پریکاردیت و آریتمی های قلبی .

  • کم خونی

هنگامی که تعداد سلول های خونی قرمز کم می شود و یا به عبارتی هموگولوبین فرد کاهش می یابد، بدن نمی تواند اکسیژن مورد نیاز خود را تامین کند.

نام این شرایط خاص را کم خونی می گویند و یکی از راه هایی که بدن سعی در جبران این مشکل دارد بالا بردن ضربان قلب است تا به کمک آن بتواند اکسیژن موجود در گردش خون بدن را بالا ببرد.

در نتیجه این کم خونی مشکل تپش قلب برای فرد به وجود می آید.

  • پرکاری تیروئید

تیروئید غده‌ای است که عملکرد آن بطور مستقیم بر روی عملکرد قلب تاثیر می‌ گذارد و در این میان پر کاری تیروئید می‌ تواند منجر به تپش قلب در بیماران مبتلا به این بیماری شود.

  • دارو ها

برای درمان بیماری ها و مشکلات حوزه سلامتی انسان تنوع بسیار زیادی از مواد دارویی و دارو های مختلف وجود دارد.

این دارو ها علاوه بر تاثیر مثبت خود بر روی بیماری های خاص، عوارض جانبی متعددی نیز دارند که برخی از آن ها ناخواسته هستند.

یکی از عوارض جانبی احتمالی برای بعضی از دارو ها افزایش تپش قلب است.

این دارو ها عبارت است از قرص‌های لاغری، برخی دارو‌های سرفه و سرماخوردگی، بعضی آنتی‌بیوتیک‌ها، هورمون تیروئید، دیگوکسین و داروهای درمان آسم

  • بالا بودن کلسترول خون و فشارخون

بالا بودن کلسترول خون، فشارخون بالا و کم تحرکی و چاقی و اضافه وزن از دلایل تپش قلب هستند و کسانی که چربی اضافه بخصوص در ناحیه شکمی دارند؛ بیش از دیگران به بیماری های قلبی دچار می شوند. چرا که چربی‌ های اشباع شده به علت رسوب در دیواره عروق باعث تشدید بیماری‌ های قلبی می شوند.

  • پایین آمدن قند خون

با پایین آمدن قند خون، فرآیند‌هایی در بدن اتفاق می‌افتد تا ذخایر قند در بدن آزاد شوند.

طی این فرایند با ترشح هورمون‌های آدرنالین توسط توسط غدد فوق کلیوی و گلوکاگون توسط قسمتی از لوزالمعده ذخایر قند در بدن آزاد می‌شوند.

در این میان ترشح آدرنالین در بدن خود باعث تپش قلب و عرق کردن می‌شود.

  • رژیم غذایی

ایجاد یک تغییر جدید در رژیم غذایی ممکن است موادی را وارد بدن فرد کند که به آن آلرژی دارند و در نتیجه این اتفاق به وجود خواهد آمد.

این تغییرات رژیم غذایی می توانند بر موارد دیگری نظیر سطح قند خون تاثیر بگذارد که خود عامل دیگری برای افزایش ضربان قلب افراد به شمار می رود.

به عنوان مثال نوشیدنی های انرژی زا نظیر رد بول نیز می توانند مسئول به وجود آمدن تپش قلب در افراد باشند.

  • کم شدن آب بدن

کاهش الکترولیت‌های مربوط به کم آبی در بدن، قدرت قلب را برای پمپاژ خون کاهش داده و در نتیجه ضربان نامنظم و تپش قلب بالا می‌رود.

door-gardani-banner.jpg

  • تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی مانند بارداری، قاعدگی و یائسگی: یکی از علل شایع ابتلا به تپش قلب در زنان تغییرات هورمونی است.

در واقع در کنار علل غیر قلبی از جمله استرس، اضطراب، مصرف دارو‌های خاص، مشکلات مربوط به غده تیروئید، ترس و ورزش سخت، تغییرات هورمونی که در اثر بارداری،

عادت ماهانه و یائسگی در آنان ایجاد می‌شود می‌تواند علت تپش قلب در زنان باشد.

سایر علت ها عبارتند از:

  • مصرف زیاد کافئین، الکل یا شکلات
  • ورزش
  • ایستادن برای مدت طولانی
  • بلعیدن
  • تب
  • افتادگی دریچه‌ی میترال
  • سوزش سردل (رفلاکس اسید)
  • مکمل‌های رژیمی مثل افدرا، جینسینگ، نارنج، والرین یا زالزالک
  • مواد مخدر و داروهایی مثل کوکائین، آمفتامین

tapeshghalb9090.jpg

تپش قلب ناگهانی در خواب

تپش قلب می تواند ترسناک باشد، مخصوصا اگر در زمان خواب اتفاق بیافتد. اگرچه تپش قلب معمولا نگران کننده نیست، اما می تواند نشانه ای از یک بیماری باشد.

علت تپش قلب ناگهانی در خواب

در اکثر موارد، افرادی که در طول شب تپش قلب دارند ریتم های متفاوتی در مقایسه با تپش قلب در طول روز ندارد. در شب، تپش قلب قابل توجه تر است زیرا صداها کمتر است و ذهن کمتر از ضربان قلب منحرف می شود.

افرادی روی پهلوی چپ خود می خوابند و یا به پشت می خوابند فشاری بر عصب واگ خود وارد می کنند. عصب واگ یک جزء مهم از سیستم عصبی پاراسمپاتیک است و تا حدی مسئول کنترل ضربان قلب شما است.

هنگامی که فشار خارجی به عصب واگ اعمال می شود، جریان الکتریکی به عصب منتقل می شود.

این جریان بی ضرر به طور موقت باعث آگاهی از ضربان قلب می شود.تپش قلب به خوردن بیش از حد غذا قبل از رفتن به رختخواب، نوشیدن بیش از حد کافئین در اواخر روز، یا ورزش سنگین مرتبط است.

آیا تپش قلب خطرناک است؟

تپش قلب‌های ناگهانی خطرناک هستند، نه آنهایی که به ‌خاطر اضطراب، دویدن و دلایل دیگر.

در تپش قلب‌های مهم از لحاظ پزشکی معمولا فرد در حالت نشسته بدون اینکه هیچ مشکل و استرسی داشته باشد ناگهان دچار حمله تپش قلب می‌شود و همزمان با آن ممکن است افت فشار پیدا کند.

اما نباید به‌ صرف اینکه فرد مبتلا به تپش قلب این علائم را نداشته باشد، بگوییم وضعیتش اصلا مهم نیست.

برای تشخیص خطرناک بودن نوع تپش قلب، می‌توان دقیقا آن زمانی که حمله تپش شروع می‌شود نوار قلب گرفت. اگر هم بیمار نتوانست در آن لحظه نوار قلب بگیرد می‌تواند از دستگاه Holter Monitoring استفاده کند.

تنگی نفس و تپش قلب گاهی در حال فعالیت و گاهی درخواب و استراحت دیده می شود و می تواند به صورت گذرا یا مداوم یا حمله ای باشد. تپش قلب می تواند همراه با درد قفسه سینه ، احساس تنگی نفس یا احساس سرگیجه، تاری دید یا اختلال تعادل باشد.

درمان تپش قلب کوبنده

با توجه به شدت علائم و دلایل اصلی محکم زدن قلب، متخصص قلب معمولا یکی از سه روش زیر را توصیه می‌کند:

  • مراقبت‌های پیشگیرانه (برای تپش قلب خفیف)

سعی کنید سیگار کشیدن، مصرف کافئین بیش از حد و الکل را از رژیم روزانه خود حذف کنید. نفس‌ کشیدن عمیق و یوگا را تمرین کنید، خواب کافی داشته‌ باشید و به‌ طور منظم ورزش کنید. به‌ طور کلی روزانه برنامه‌های منظمی را برای رسیدگی به سلامتی‌تان داشته‌ باشید.

  • مصرف دارو

پزشک ممکن است داروهای ضد آریتمی مثل بتابلاکر و یا مسدودکننده کانال کلسیم قلب را برایتان تجویز کند.

هر دو این داروها سابقه خوبی دارند. در بعضی مواقع این داروها خیلی مؤثر عمل نمی‌کنند و داروهای آریتمی قوی ‌تری نیاز است تا به‌طور مستقیم بر روی کانال‌های پتاسیم و سدیم قلب تأثیر بگذارند.

  • اَبلیشین قلب

در این روش سیم‌هایی بلند قابل انعطاف (کاتتر) را از طریق رگ‌های موجود در پا وارد قلب می‌کنند تا محل ایجاد ضربان غیر طبیعی را بررسی کنند. سپس با ارسال امواج رادیویی، مسیر غیر عادی مورد نظر را از بین می برند. این روش در شرایطی بسیار مؤثر است که پزشک نوعی از آریتمی را در قسمت مشخصی از قلب (مثل تاکی‌کاردی فوق بطنی) تشخیص داده ‌است. دیگر روش‌ها شامل کاردیوورژن (شوک‌ الکتریکی به قلب که می تواند منجر به از بین رفتن نامنظمی قلب شود) و دیفیبلاتور کاشتنی (نوعی باطری است که درون قلب کار گذاشته می شود. این دستگاه می تواند نامنظمی های قلب را تشخیص داده و در صورت لزوم با ایجاد شوک هایی، آنها را برطرف کند) می‌شود.

anvae-fesharsanj-kharid1.png

کلام پایانی

در مواقعی که تپش قلب را احساس کردید؛ آرام بنشینید و چشم‌هایتان را ببندید. یکی از دستهایتان را روی شکمتان بگذارید.

به‌ آرامی و از راه بینی نفس تان را به داخل بکشید به‌ طوری که شکم تان به سمت داخل حرکت کند.

از راه دهان یا بینی نفستان را بیرون بدهید و این کار را تکرار کنید و یک لیوان آب بنوشید.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید