سبد خرید0
علت سوزش و داغی کف پا
علت سوزش و داغی کف پا

 چکیده: تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه و 20 ثانیه

سوزش و داغی کف پا یکی از مشکلاتی است که معمولا دلایل پنهان متعددی دارد. این مشکل می‌تواند علامتی از یک بیماری‌ جدی‌تر باشد که فورا باید برای درمان آن اقدام کنید.
رایج‌ترین علت سوزش و داغی کف پا، آسیب رسیدن به عصب است که معمولا با بیماری دیابت در ارتباط است. البته ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد. درد ناشی از سوزش کف پا ممکن است متناوب یا ممتد، ملایم یا شدید است. ممکن است احساس داغی و حرارت در پا، سوزن‌سوزن شدن، خواب رفتن، بی‌حسی یا تیر کشیدن داشته باشید. این دردها معمولا شب‌ها بدتر و شدیدتر می‌شود. درمان سوزش کف پا، به علت ایجاد آن بستگی دارد. برای اینکه در مورد سوزش کف پا و دلایل ایجاد آن بیشتر بدانید، این مطلب را دنبال کنید.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید.

  1. علت سوزش و داغی کف پا
  2. درمان سوزش و داغی کف پا
  3. درمان داغی کف پا با ارتز
  4. درمان با ماساژ
  5. درمان داغی کف پا با زنجبیل


علت سوزش و داغی کف پا

  • آسیب و اختلالات عصبی

چندین مشکل عصبی هستند که ممکن است همراه با احساس سوزش وجود داشته باشند. اصطلاح نوروپاتی محیطی توصیف‌کننده‌ی طیف وسیعی از بیماری‌ها و اختلالات عصبی است که شامل اعصاب خارج از مغز و نخاع می‌باشند.
عصب تحت فشار (عصب باریکش) که در آن عصب گیر افتاده است. این وضعیت اغلب در ریشه عصب برآمده از ستون فقرات رخ می‌دهد برای مثال در سیاتیک.
آسیب عصبی می‌تواند به روش‌های مختلفی ایجاد شود. گاهی اوقات ممکن است به دلیل مواد شیمیایی موجود در طبیعت باشد اما اغلب مکانیکی است، مثلاً در اثر فشرده شدن عصب، ضربه ناشی از یک شیء نوک تیز و نیز قطع جزئی عصب.

نوروپاتی دیابتی یکی از عوارض ماندگاری و اغلب کنترل نامناسب دیابت شیرین می‌باشد. افزایش میزان قند خون در طول زمان موجب آسیب عصبی می‌شود.

 

سوزش پا در اثر نوروپاتی دیابت

 دستگاه تست قند خون ماژور 2 MAJOR IIپیشنهاد ویژه دکتر مهندس: دستگاه تست قند خون ماژور 2 MAJOR II

 

سایر عوامل:

  • سندرم گیلن باره
  • ام اس
  • زونا
  • بیماری شارکو-ماری-توث
  • نوروپاتی الکل
  • عفونت

برخی از عفونت‌های مختلف کف پا نیز ممکن است باعث احساس سوزش شوند. عفونت‌های باکتریایی پوست، مانند زردزخم یا عفونت‌های عمیق در بافت زیر پوستی (سلولیت) ممکن است برخی از دلایل سوزش کف پا باشند. یک دلیل عفونی دیگر داغ شدن کف پا، بیماری پای ورزشکاران (تینه‌آ پدیس) است. این بیماری نوعی عفونت قارچی سطحی در پوست پا است که بسیار شایع می‌باشد. علائمی مانند سوزش کف پا همچنین ممکن است همراه با عفونت‌های سیتمیک مانند عفونت HIV مشاهده شوند حتی در حالی که هیچ عفونت موضعی در کف پا وجود نداشته باشد.

  • آسیب‌دیدگی

آسیب‌های مکانیکی، شیمیایی و الکترومغناطیسی همگی می‌توانند موجب احساس سوزش در کف پا شوند. جدا از سوختگی، سایر آسیب‌های مکانیکی مانند ضربه‌ی ناشی از اشیای نوک تیز می‌توانند منجر به احساس سوزش کف پا شوند. مواد شیمیایی مانند اسید که سوزش‌آور هستند و به پوست آسیب می‌رسانند نیز می‌توانند از دیگر دلایل باشند. آسیب الکترومغناطیسی اساساً ناشی از آفتاب سوختگی است که در آن نور فرابنفش موجود در نور شدید خورشید یا دستگاه‌های برنزه باعث آسیب به سطح پوست می‌گردد.

  • سموم در بدن

سموم در بدن باعث بیماری های مختلف شده و سلامتی را به خطر مواجه خواهد ساخت . در صورتی که سموم از بدن خارج نشود بدن شما هشدار های را خواهد داد که اولین گام برای بازگویی موجودیت سموم در بدن داغ شدن کف پا خواهد بود ، سموم در صورتی از بدن خارج نمی شود که شما دچار بیماری های کلیوی باشید ، در این صورت لازم است هر چه سریع به درمان بیماری های کلیوی پرداخته و سموم را از بدن دفع کنید.

 

علت سوزش و داغی کف پا

  • کمبود ویتامین ها در بدن و داغ شدن کف پا

یکی از مهم ترین مواردی که می تواند برای بدن اثرات منفی داشته باشد کمبود ویتامین ها می باشد مخصوصا ویتامین B12 , B6 که در اثر کمبود این دو ویتامین مهم کف پا ها داغ شده و شما احساس سوزش خواهید نمود.

  • اختلال هورمون ها

برای حفظ سلامتی داشتن رژیم غذایی مناسب بسیار مهم است ، چرا که کمبود های همچون ویتامین ها ، پروتئین و املاح معدنی می تواند باعث عواقب ناگواری گردد ، که مهم ترین آن ایجاد اختلال در عملکرد هورمون ها می باشد ، به طور مثال زمانی که تیروئید کم کار می شود می تواند بیماری های دیگر را نیز به وجود آورد که مهم ترین آن داغ شدن کف پا می باشد ، اگر شب احساس می کنید کف پا های شما داغ شده و سوزش دارد لازم است تست تیروئید را انجام دهید.

 

 

  • بیماری عروق محیطی (PVD)

این بیماری گرفتگی سرخرگ های کل بدن به جز اطراف مغز و قلب انسان را شامل می شود که جریان خون را محدود می کند، همچنین با نام بیماری سرخرگ محیطی هم شناخته می شود.

علت این بیماری ضخیم شدن و نازک شدن دیواره ی سرخرگ ها و یا انعقاد خون است. از علائم آن داغ شدن کف پا به هنگام راه رفتن، ضعف و گرفتگی عضلانی، تغییر رنگ پوست، کاهش رشد مو و ناخن است.

هدف اصلی درمان این بیماری کاهش و بهبود علائم آن و متوقف نمودن پیشرفت بیماریست. معمولا تغییر الگوی زندگی و ورزش منظم، ترک دخانیات و رژیم غذایی سالم توصیه می شود. در بدترین شرایط ممکن است نیاز به جراحی باشد.

 

درمان داغی کف پا

 

  • اختلالات گردش خون

احساس داغ شدن کف پا همچنین ممکن است مرتبط با اختلال گردش خون در پا باشد. خون فاقد اکسیژن کافی می‌تواند منجر به التهاب بافت که ایسکمی نامیده می‌شود، گردد. بیماری شریانی محیطی یک بیماری گردش خون است که ممکن است باعث این وضعیت شود. این بیماری به دلیل تنگ شدن شریان پاها به دلیل تصلب شریان رخ می‌دهد. داغی کف پا همچنین ممکن است همراه با مشکلاتی در رگ‌ها وجود داشته باشد مانند رگ‌های واریسی و ترومبوز ورید عمقی که می‌تواند موجب اختلال در جریان خون از پاها به قلب شود. بیماری رینود یکی دلیل احتمالی دیگر است.

  • مشکلات مفصلی

مشکلات مفصلی مختلفی ممکن است همراه با سوزش کف پا وجود داشته باشند که عمدتاً در اطراف مفصل متاثر رخ می‌دهد. این وضعیت در بیماری‌هایی مانند روماتیسم مفصلی، آرتروز و نقرس مشاهده می‌شود. روماتیسم مفصلی یک بیماری خودایمنی است که اساساً مفاصل کوچک را درگیر می‌کند. آرتروز، مفاصل بزرگ‌تر را شامل می‌شود. نقرس نیز عمدتاً محدود به انگشتان پا و خصوصاً انگشت بزرگ پا می‌باشد. آرتریت نقرسی بیماری است که در آن تجمع اسید اوریک در فضای مفاصل منجر به التهاب مفصل می‌گردد.

  • متاتارسالژی

خارش و التهاباتی که در استخوان و بافت پیرامون متاتارس ایجاد می شود را بیماری متاتارسالژی می گوییم. پیاده روی و یا دویدن بیش از حد، ضعف و گرفتگی عضلانی و کفش نامناسب نیز می تواند منجربه ابتلا به این بیماری بشود.

از علائم این بیماری احساس داغ شدن کف پا ( پایین تر از انگشت بزرگ پا) است که به هنگام راه رفتن و ایستادن بیشتر می شود و به مرور زمان این داغی، شدت می یابد. برای درمان این بیماری استراحت، یخ گذاشتن، ورزش، پدهای مناسب و برای درمان دقیق تر مراجعه به پزشک، توصیه می شود.

 

علت داغ شدن کف پا و درمان آن

 

  • بارداری

احساس سوزش در پاها در زنان باردار اغلب ایجاد می‌شود چراکه با رشد جنین در رحم به عصب‌های پاها فشار می‌آید.

نوشیدن آب کافی،‌ تغییر موقعیت‌های نشستن و خوابیدن و استراحت کردن با پاهای رو به بالا می‌تواند به کاهش این احساس کمک کند اما اگر این احساس از بین نرفت و اندام‌ها احساس ضعف داشتند حتما باید به دکتر مراجعه کرد.

  • نارسایی کلیه

سوزش دست‌ها و پاها ممکن است نشانه‌ای از نارسایی کلیه باشد. دیابت و فشار خون بالا هر دو خطر نارسایی کلیه را افزایش می‌دهد.

  • داروها

از عوارض جانبی برخی داروها احساس سوزش در دست‌ها و پاهاست.

 

علت سوزش کف پا

 

درمان سوزش و داغی کف پا

درمان سوزش کف پا نیاز به تعیین دلیل آن دارد، بنابرین مشاوره با یک متخصص طب فیزیکی ضروری است. ممکن است در صورتی که مشکل تنها یک نیروی اضافه از حد مکانیکی نباشد، نیاز به آزمایش‌های متعددی برای تعیین دلیل آن باشد.

ارتز

درمان مشکل نیروی مکانیکی اضافه بر روی پا با استفاده از وسایل کمکی یا کفش و کفی‌های طبی معمولاً در برطرف کردن این مشکل موفقیت‌ آمیز است (در صورتی که دلیل سوزش کف پا اضافه بار مکانیکی نباشد، موثر نخواهند بود). سایر دلایل موضعی مانند عفونت قارچی، گیر افتادن عصب و عرق پا نیز قابل درمان هستند.

 

درمان داغی پا

 دیدن فرمایید از: انواع کفی های طبی

 

ورزش

اگر در کف پایتان احساس سوزش می‌کنید ممکن است به خاطر جریان خون ضعیف باشد. ورزش های سبک مانند دویدن یا پیاده روی می‌تواند در این باره موثر باشد.

ماساژ

ماساژ نیز باعث افزایش گردش خون می شود و مانند یک آرام بخش عمل می کند. شما می توانید برای ماساژ پای خود از چند قطره روغن نارگیل، خردل یا زیتون استفاده کنید و آن ها را بر روی پا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ماساژ دهید. ماساژ در درمان درد پاشنه و کف پا نیز به شدت موثر است، بدین منظور بهتر است این کار را قبل از رفتن به بیرون و یا صبح خیلی زود انجام دهید تا از انجام آن نتیجه بگیرید.

آب سرد

وقتی احساس سوزش تاشی از آسیب روحی، خستگی یا استفاده زیاد از پاها باشد، آب سرد می‌تواند موثر واقع شود. آب سرد کرختی، تورم، و سوزش را به سرعت تسکین می‌دهد. کافیست یک سطل را پر کنید و پاهایتان را در آن بگذارید.

 

درمان سریع داغی کف پا

درمان سوزش کف پا با پیاز خام

پیاز تاثیر بسزایی بر انتهای اعصاب دارد و به عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی با عفونت‌های قارچی پا مبارزه می‌کند. همچنین به دلیلی داشتن اسید سولفوریک به دفع سموم بدن کمک می‌کند.

زنجبیل

زنجبیل دارای عامل فعال است و باعث گردش خون در بدن می شود. این مسئله داغ شدن و سوزش کف پا را درمان می کند. یک قاشق چای خوری زنجبیل را با چند قطره روغن نارگیل یا روغن زیتون گرم مخلوط و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بر روی کف پاهای خود ماساژ دهید.
سه فنجان زنجبیل در طی روز بخورید. برای مصرف زنجبیل، باید درون یک فنجان آب جوش یک سانتی متر ریشه اضافه کنید.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید