سبد خرید0
هپاتیت
هپاتیت

چکیده                              تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

هپاتیت ذاتا یک بیماری مسری است که از مادر به نوزاد تازه متولد شده اش قابل انتقال است. هپاتیت براساس نوع ویروس به A، B، C، D و E تقسیم بندی می شود. هنگامی که کبد ملتهب می ‌شود، نمی‌تواند این وظایف را به‌خوبی انجام دهد. پیامد حاصل از این ناتوانی، ایجاد علایم و مشکلات سلامتی زیادی است که با هر نوعی از هپاتیت همراه هستند. بهترین راه در امان ماندن از عواقب هپاتیت ، پیشگیری از آن است. مجموعه دکتر مهندس در صدد است با معرفی هپاتیت و انواع آن، پرداختن به رایج ترین علائم آن و روش های کنترل و پیشگیری ازهپاتیت کمک شایانی به شیوع این بیماری مسری نماید.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. هپاتیت و انواع آن
  2. راه های انتقال ویروس هپاتیت
  3. هپاتیت ویروسی چگونه تشخیص داده می‌شود؟ 
  4.  علائم هپاتیت چیست؟
  5. عوارض انواع بیماری هپاتیت 
  6.  راه های کنترل و پیشگیری ازهپاتیت

هپاتیت و انواع آن

هپاتیت به معنی وجود التهاب در کبد است. عفونت های ویروسی کبد که به عنوان هپاتیت طبقه بندی می شوند، شامل؛ هپاتیت A، B، C، D و E هستند.یک ویروس مسئول یک نوع هپاتیت است که به هپاتیت منتقل می شود. هپاتیت A همیشه یک بیماری حاد و کوتاه مدت است، در حالی که هپاتیت B، C و D به احتمال زیاد در حال پیشرفت هستند. هپاتیت E معمولاً حاد است اما در زنان باردار می تواند خطرناکتر باشد. هپاتیت c مانع از آن می شود کبد عملکرد اصلی خود همچون هضم غذا، ذخیره انرژی و مواد مغذی، پیشگیری از ابتلا به عفونت ها و خارج کردن مواد شیمیایی از جریان خون را به درستی انجام دهد. از آنجایی که هپاتیت می تواند بر بسیاری از عملکردهای کبد تاثیر بگذارد بیماری مخربی برای سلامتی به حساب می آید و احتمال ابتلا به بیماری های دیگر همچون دیابت را افزایش می دهد.

anvae hepatit

diabettبیشتر بدانید: علائم و نشانه های دیابت


راه های انتقال ویروس هپاتیت

هپاتیت نوع B و C از طریق خون آلوده و مشتقات خون آلوده به ویروس قابل انتقال است. در گذشته هپاتیت B از مادرانی که بیماری داشتند به فرزندان منتقل می شد اما با توجه به اینکه تمامی مادران باردار در ماه های اول حاملگی از نظر هپاتیت بررسی می شوند و تمامی نوزادان بر علیه هپاتیت B واکسینه می شوند، انتقال از مادر به فرزند به ندرت صورت می گیرد.درحال حاضر اغلب موارد هپاتیت های ویروسی، به خصوص هپاتیت C به علت استفاده مشترک از وسایل تزریقی آلوده، خالکوبی و حجامت غیر بهداشتی منتقل می شود. برخی از رفتارهای پرخطر مثل تماس های جنسی خارج از خانواده نیز باعث انتقال ایدز و هپاتیت های ویروسی می شود.


هپاتیت ویروسی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تشخیص هپاتیت ویروسی مبتنی بر نشانه‌های جسمی و نیز آزمایش‌های خونی مربوط به آنزیم‌های کبدی، آنتی‌بادی‌های ویروسی و مواد ژنتیکی ویروسی است.
تشخیص هپاتیت ویروسی حاد اغلب آسان است اما تشخیص هپاتیت مزمن می‌تواند دشوار باشد. زمانی که فرد بیمار نشانه‌های خستگی، حالت تهوع، درد شکمی و تیره‌شدن ادرار را گزارش می‌کند و سپس دچار زردی می‌شود، احتمال هپاتیت ویروسی حاد وجود دارد و باید توسط آزمایش‌های خونی تایید شود. از طرف دیگر بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن ناشی از HBV و HCV، اغلب نشانه‌ ای نداشته و تنها دارای نشانه‌های ملایم و غیر اختصاصی نظیر خستگی مزمن هستند. به‌طور معمول این بیماران تا زمانی که آسیب کبدیشان پیشرفت نکند، علامت زردی را نشان نمی‌دهند، بنابراین بیماری آن‌ها ممکن است برای سال‌ها یا دهه‌ ها به‌ طور ناشناخته باقی بماند.

tashkhis hepatit

علائم هپاتیت چیست؟

اگر شما هپاتیت عفونی دارید که مزمن است، مانند هپاتیت و B C ممکن است در ابتدا علائم هپاتیت ایجاد نشود زیرا علائم هپاتیت ممکن است تا زمانی که بر عملکرد کبد تاثیر نگذاشته است دیده نشود.علائم هپاتیت حاد به سرعت ظاهر می شود. علائم هپاتیت حاد عبارتند از:

  •  خستگی
  • نشانه های آنفولانزا
  • ادرار تیره
  • مدفوع کمرنگ
  •  درد شکم
  •  از دست دادن اشتها
  •  کاهش وزن نامعلوم
  •  پوست و چشم زرد ، که ممکن است علائم زردی یا یرقان باشد.

alaem hepatit

عوارض انواع بیماری هپاتیت

هپاتیت B یا C مزمن اغلب می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود. از آنجا که ویروس بر کبد تاثیر می گذارد، افراد مبتلا به هپاتیت B مزمن یا C در معرض این خطرها قرار دارند:

  •  بیماری مزمن کبد
  •  سیروز
  •  سرطان کبد

راه های کنترل و پیشگیری ازهپاتیت

خوش بختانه در اکثر موارد هپاتیت قابل پیشگیری است.راه های پیشگیری از هپاتیت به شرح زیر است.

  • واکسیناسیون: واکسیناسیون هپاتیت A , B از ابتلا به این بیماری جلوگیری می کند. واکسیناسیون هپاتیت B تا ۹۵ درصد از ابتلا به این عفونت ویروسی و عواقب مزمن آن جلوگیری می کند. اگر چه هیچ واکسنی برای هپاتیت D وجود ندارد اما واکسن هپاتیت ب در پیشگیری از این هپاتیت موثر است.متاسفانه برای پیشگیری و درمان هپاتیت C واکسنی وجود ندارد.
  • عدم استفاده از سرنگ و داروهای تزریقی مشترک

سرنگ مینامحصول پیشنهادی دکتر مهندس: سرنگ مینا

  • هپاتیت B و C نیز می تواند از طریق رابطه جنسی و تماس جنسی صمیمی منتقل شوند. تمرین رابطه ی جنسی ایمن با استفاده از کاندوم و عدم رابطه ی جنسی دهانی به کاهش خطر ابتلا به این عفونت ها کمک کند.
  • رعایت اصول بهداشتی و عادات سالم در سبک زندگی
  • اطمینان از مصرف اب آشامیدنی سالم که فاقد هرگونه آلودگی باشد
  • پرهیز از تماس با افراد آلوده به این ویروس.
  • پرهیز از مصرف الکل به ویژه اگر فرد در حال مصرف دارو و بخصوص استامینوفن باشد.
  • پرهیز استفاده از مسواک یک نفر دیگر

pishgiri az hepatit

کلام پایانی

از آنجایی که در قرن حاضر هپاتیت یک بیماری مسری است، باید به آنها توجه بیشتری کرد. درضمن این مبتلایان باید از اهدای خون، عضو و اسپرم خودداری کنند. هیچ وسیله شخصی را به اشتراک نگذارند. هر نوع بریدگی و زخم روی پوست هم باید به ‌دقت پوشانده و از انتشار خون و ترشحات پیشگیری کنند.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید