سبد خرید0
علائم سرطان سینه
علائم سرطان سینه

چکیده                               تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

سرطان سینه یکی از رایج ترین سرطان ها در دنیا و دومین عامل مرگ‌ و میر در میان خانم‌ها می‌باشد. خوشبختانه در حال حاضر میزان مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در سال‌های اخیر به میزان قابل توجهی ‌کاهش یافته ‌است. این امر می ‌تواند به دلیل آگاهی بیش ‌تر و غربالگری و تسخیص به موقع برای این نوع سرطان باشد.
مهم‌ ترین و شایع ‌ترین علامت سرطان سینه وجود توده‌ای در سینه فرد است که درد ندارد.افزایش سن، ژنتیک و وجود فرد مبتلا به سرطان سینه در یک خانواده، خطر ابتلا به سرطان سینه در فرد را افزایش می‌ دهد. با این حال عوامل دیگری نیز در ابتلا به سرطان پستان دخیل هستند، به عنوان مثال پروتز سینه یکی از مواردی است، که عوام آن را عامل سرطان می دانند.به همین منظور در این بخش با دکتر مهندس همراه باشید تا علاوه بر آشنایی با علائم سرطان سینه ، به عوامل ایجاد آن، روش های تشخیص و نقش پروتز در ابتلا به سرطان پی ببرید.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. سرطان پستان چیست؟
  2. عوامل موثر در بروز سرطان سينه
  3. آیا پروتز سینه موجب سرطان سینه می‌شود؟
  4. علائم سرطان سینه 
  5.  راههای تشخیص سرطان سینه


سرطان پستان چیست؟

پستان از غدد شیر و کانالهایی که شیر را به نوک پستان منتقل می نمایند تشکیل می گردد. به افزایش بدون کنترل و نامنظم سلولهای پوشش دهنده غدد شیر و کانالهای آن و با ادامه افزایش آن با پخش شدن در نقاط مختلف بدن از طریق خون و لنف ها سرطان سینه گفته می شود. سرطان پستان پس از سرطان کبد، شایع ترین نوع سرطان در جهان می باشد.

saratan pestan

عوامل موثر در بروز سرطان سينه

سرطان سینه بیشتر خانم ها را دچار می کند، اما در آقایان نیز دیده می شود. سرطان سینه ناشی از جهش ژنتیکی در DNA سلول‌های سرطانی است. این ‌که چه‌ طور یا به چه دلیل این آسیب رخ می‌دهد، به طور کامل مشخص نشده‌است. برخی جهش‌ها ممکن است به طور تصادفی در طول زمان رخ بدهند، در حالی که سایر جهش‌ها ارثی هستند یا ممکن است در نتیجه‌ی اثرات محیطی یا عوامل مرتبط با سبک زندگی باشند.از بین عوامل ایجاد کننده بیماری سرطان سینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش سن (بالای 35 سال)
  • شروع قاعدگی قبل از 12 سالگی
  • چاقی مفرط: احتمال بروز سرطان سینه در زنان دارای اضافه وزن و چاق پس از یائسگی بیش‌تر است.
  • عدم حاملگی: زنانی که هرگر باردار نمی‌شوند با ریسک بالاتری در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.
  • قرار گرفتن در معرض اشعه: خطر ابتلا به سرطان سینه در خانم‌ها ممکن است بالاتر از حد نرمال باشد، اگر در ناحیه‌ی قفسه‌ی سینه و به دلیل یک بیماری دیگر در زمان کودکی یا جوانی اشعه دریافت کرده‌ باشند.
  • شروع یائسگی زودهنگام یا دیرهنگام
  • هورمون درمانی پس از یائسگی: زنانی که از ترکیب داروهای استروژنی و پرژسترون برای درمان علائم و نشانه‌های دوران یائسگی استفاده می‌کنند، بیشتردرخطر ابتلا به این سرطان قرار دارند.

amel boroz saratan pestan


آیا پروتز سینه موجب سرطان سینه می‌شود؟

طبق تحقیقات به‌عمل‌آمده، مشخص شده که پروتز سینه سبب بروز سرطان سینه نمی‌شود و هیچ تأثیری در ایجاد یا افزایش سرطان سینه ندارد و حتی هیچ عامل خطری برای ایجاد سرطان سینه به‌ حساب نمی‌ آید.

بادکشمحصول پیشنهادی دکتر مهندس: بادکش سینه

علائم سرطان سینه

  • وجود توده‌ی جدید در پستان

معمولا توده‌ ای را که در سینه‌ ها یافت می‌شود با سرطان سینه مرتبط هستند.اما همه ی این توده ها نشان دهنده سرطان نیستند.توده هایی که سفت با گوشه‌های نا منظم باشد و تا بعد از عادت ماهانه بعدی از بین نرود و در در اطراف استخوان ترقوه یا زیر بازو‌ها رویت شوند، احتمالی بیشتری دارد که توده‌ای سرطانی باشد. توده های مشکوک به سرطان در لمس به صورت سفت یا سخت، گاه غیرمتحرک و با چسبندگی به اطراف لمس می شوند. همان گونه که قبلاً گفته شد، اغلب این توده ها منفرد و بدون درد هستند.
وجود درد در سینه یا حساس شدن آن:غده‌های تشکیل ‌شده در سینه معمولاً بدون درد هستند، اما درد سینه یا حساسیت موجود در سینه می‌تواند علامت سرطان سینه باشد.

  • تغییراتی در سایز سینه ها

تغییرات ایجاد شده در اندازه ی سینه ها می تواند نشان دهنده ی وجود سرطان باشد. اگر احساس می کنید سینه های تان ملتهب و ورم کرده و یا به اندازه غیرعادی در آمده است، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • فرورفتگی نوک سینه

نوک پستان فرورفته هم از علائم سرطان سینه است. حواس‌تان به نوک پستان باشد که ممکن است به سمت داخل چرخیده باشد یا صاف شده باشد.

  • خونریزی های غیر طبیعی زنانه

هر نوع خونریزی که خارج از عادت ماهانه بروز کند، باید مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد، چون می تواند جزو اولین علائم سرطان سینه یا بیماری های دیگر باشد.معمولا خانم هایی که دچار چنین مشکلی هستند، تجربه ی خونریزی های جزئی از ناحیه ی نوک سینه ها را نیز دارند. در هر صورت اگر دچار خونریزی غیر عادی شده اید،حتما به پزشک مراجعه کنید.

  • ترشحات سینه

ممکن است متوجه ترشح غیرمعمولی از نوک سینه‌تان شوید. ترشح ازنوک سینه همانقدر که ممکن است بی ‌اهمیت باشد، همان اندازه حایز اهمیت و یکی از نشانه‌های سرطان سینه است. اگر فرد ترشح خودبخودی از نوک سینه‌ به رنگ زرد شفاف، خونی یا خونابه ای داشته باشد و حس کند لباس زیرش خونی و خیس شده‌ است و این ترشح فقط از یک مجرا و از یک سینه باشد، می تواند علامت سرطان سینه باشد.

tarashohat sine

  • تغییرات در پوست سینه

پوست انداختن، پوسته پوسته شدن پوست سینه یکی دیگر از علائم سرطان سینه که بسیار مهم و قابل توجه است. به طور کلی قرمزی و خارش نوک پستان همراه با پوسته پوسته شدن و ترک خوردن آن، می تواند علامت نوعی از سرطان پستان به نام پاژه باشد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

  • احساس خستگی مفرط

احساس شدید خستگی که علیرغم استراحت و خواب به میزان کافی برطرف نمی‌شود باید مورد بررسی قرار گیرد. همچنین اختلال خواب نیز ممکن است از علائم ابتلاء به سرطان سینه باشد.

راههای تشخیص سرطان سینه

اینکه یک خانم با علائم سرطان سینه آشنا باشد و به بافت سینه‌اش توجه کند بسیار مهم است، زیرا توده و یا تغییرات جدید را تشخیص می‌دهد. اما اگر سرطان یک مرحله زودتر تشخیص داده شود به درمان و بهبود بیمار کمک می‌کند و عاقبت بهتری برای بیمار رقم می‌زند. سه روش شناخته شده برای تشخیص زودرس سرطان سینه وجود دارد که عبارتند از:

  •  خودآزمایی پستان: معاینه ی سینه به صورت ماهیانه توسط فرد، برای تمامی خانم ها امکان پذیر است. بهترین زمان برای معاینه بعد از دوران قاعدگی است؛ زیرا در آن زمان دردناکی سینه که مربوط به هورمون ها است وجود ندارد.

moayene sine dar manzelاز دست ندهید: آموزش معاینه سینه در منزل برای تشخیص توده های سرطانی

 

  •  معاینه پستان توسط پزشک: پزشک همچنین درباره سابقه پزشکی مانند دارو‌هایی که مصرف می‌کنید و سابقه خانوادگی بیماری در بستگان درجه اول تان پرسش‌هایی را مطرح کند. به علاوه تست‌های معمولی وجود دارد که پزشک ممکن است بخواهد هر یک از آن‌ها را انجام بدهید.این احتمال وجود دارد که پزشک در کنار دیگر آزمایش ها، در خواست MRI نیز کند. MRI یک روش تصویر برداری غیر تهاجمی است که برای بررسی بافت سینه می‌توان از آن استفاده کرد.

  •  ماموگرافی: ماموگرافی روشی برای بررسی پستان با دوزو و میزان پایین اشعه ایکس می باشد و یکی از موثرترین راه های تشخیص سرطان پستان است، بهترین زمان برای انجام ماموگرافی غربالگری (نه تشخیصی) از سنین بالای ۴۰ سال است و به زنان بالای ۴۰ سال که قصد چکاپ دارند، توصیه به انجام ماموگرافی داریم.

tashkhisesaratan sine

کلام پایانی

در نهایت اینکه بدانید در صورت مشاهده ی هر گونه علائم سرطان سینه جای نگرانی و اضطراب وجود ندارد. امروزه پیشرفت علم، پزشکان را قادر ساخته تا اکثر سرطان ها را کنترل کنند. مهم این است که همه ی ما نسبت به مشاهده ی برخی علائم در بدن مان دقت بیشتری داشته باشیم و از مراجعه ی به موقع به پزشک متخصص، غفلت نکنیم.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید