سبد خرید0
آموزش معاینه سینه در منزل
آموزش معاینه سینه در منزل

چکیده

شایع ترین نوع از سرطانهای مربوط به زنان، سرطان سینه و یا پستان هست.

معاینه مداوم سینه ها توسط خود فرد مهمترین راه برای تشخیص توده های سرطانی و جلوگیری از پیشرفت اون در سینه های بانوان هست.

ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس علائم سرطان پستان و معاینه سینه رو بررسی کردیم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

علائم سرطان پستان چه می باشد؟

توده های قابل لمس در پستان و در زیر بغل، ترشح نوک پستان (یک طرفه، به خودی خود، به صورت خونی و یا ترشحات سروزی)، تو رفتگی نوک پستان، التهاب پوست و نوک پستان، پوسته پوسته شدن، عدم تقارن و یا بزرگی پستان، متاستاز اعضاء دور دست از علائم سرطان پستان می باشد. توده های سرطانی، توده هایی سفت تر، نا مرتب و محدود می باشند که در بافت پستان براحتی تکان نمی خورند. اگر حداقل یکی از علائم ذکر شده در فوق وجود داشته باشد، بدون اتلاف وقت می بایست به یک متخصص مراجعه نمود. اما در برخی موارد ممکن است که هیچکدام از این علائم وجود نداشته باشد و سرطان تنها با ماموگرافی قابل تشخیص باشد.

 sine07.jpg

معاینه سینه برای تشخیص توده های سرطانی

بهترین روش پیشگیرانه در برابر سرطان پستان، تشخیص زود هنگام می باشد. روشهایی که امکان تشخیص زود هنگام را برای بیمار فراهم می نمایند عبارتند از:معاینه از سوی خود فرد، معاینه از سوی پزشک، انجام ماموگرافی و یا سونوگرافی پستان

  • معاینه سینه در منزل از سوی خود فرد(خود آزمایی)

در واقع خودآزمایی یا معاینه توسط خود فرد، یکی از روش‌های تشخیص زودرس سرطان پستان است و چون نیازی به صرف وقت و هزینه ندارد و براحتی در منزل قابل انجام است، می‌تواند به تشخیص و درمان زودرس مخصوصا در افرادی که وسایل تشخیصی پیشرفته مانند ماموگرافی در دسترس ندارند، کمک کند.

معاینه سینه در حالت ایستاده

یکی از این روش های معاینه سینه در منزل بدین گونه است که شخص لباس های خود را در آورده و در مقابل آینه قرار بگیرد، سپس پستان ها را در چهار حالت دستها بالای سر، دستها به کمر زده، دستها در کنار بدن آویزان، خم شده به سمت جلو، از نظر رنگ ، اندازه ، شکل ، حاشیه ها و… بررسی نماید.به دقت نگاه کنید و در صورت وجود هر گونه علامت غیر عادی مانند فرو رفتگی پوست و یا نوک پستان و یا زخمهای مزمن یا پوسته پوسته شدن نوک پستان یا حالت پوست پرتقالی پستان توجه کنید.

نحوه معاینه
در همان حالت ایستاده دست راست را به سمت بالای سر برده و با کمک انگشتان دست چپ شروع به لمس و بررسی پستان ها نمایید، توصیه می شود که این کار را در حمام انجام دهید ، در این مرحله بهتر است دست ها صابونی باشد، لمس کردن پستان بهتر است از بخش های خارجی پستان ها شروع شود، کل پستان را باید به شکل دایره ای لمس نمایید تا به بخش های نوک پستان برسید(نوک پستان را به آرامی فشار دهید، تا از بودن یا نبودن ترشحات نوک سینه مطلع شوید.)، در انتها باید زیر بغل و بین پستان ها را نیز لمس نمایید، پس از اتمام برای پستان چپ نیز این کارها را انجام دهید.

توجه: لمس پستانها را می‌توان در زیر دوش هنگام حمام کردن انجام داد. در این حالت که پستان و انگشتان خیس و لغزنده هستند، ممکن است توده ها بهتر لمس شوند.

 sine05.jpg

معاینه سینه به روش به پشت خوابیده

درحالتی که یک بالش زیر شانه راست قرار دارد به پشت دراز بکشید و بازوی راست خود را زیر سرتا قرار دهید. این وضعیت باعث می شود، تا بافت پستان تا حد ممکن روی قفسه سینه گسترده شود و به کمترین ارتفاع ممکن برسد.بنابراین در این حالت لمس کردن کلیه بافت و تشخیص توده ها آسان تر و دقیق تر می باشد.برای معاینه پستان چپ، یک بالش کوچک در زیر شانه چپ بگذارید و دست چپ را نیز در زیر سرتان قرار دهید، به طوریکه پستان چپ کاملاً در وسط قفسه سینه قرار بگیرد. در مورد پستان راست، بر عکس عمل کنید.

نحوه معاینه

برای معاینه از نرمه انگشتان (بند آخر انگشت) استفاده کنید. هیچگاه بافت پستان را بین انگشت شست و سایر انگشتان فشار ندهید. زیرا ممکن است اشتباهاً احساس کنید که یک توده را لمس کرده اید.از انتهای بالایی پستان (حدود استخوان ترقوه) تا پایین پستان (لبه پایینی دنده ها) و از جناغ سینه تا تمام زیر بغل باید معاینه شود. برای این کار می توانید از اطراف پستان به طرف نوک پستان در دایره های فرضی هم جهت با عقربه های ساعت، لمس را انجام دهید. صورت لمس توده در پستان و یا سفت شدن بافت قسمتی از پستان به پزشک مراجعه کنید.پس از لمس هر پستان، لمس زیر بغل همان طرف را انجام دهید. در انتهای معاینه، پستانها را در جهات مختلف مانند حالت دوشیدن فشار مختصری دهید و به ترشحات نوک پستان توجه کنید.

sine04.jpg

معاینه سینه در منزل در وضعیت خوابیده به پهلو

به پشت روی تخت دراز بکشید ، برای معاینه پستان سمت راست کمی به چپ بچرخید زانوهایتان را کمی بالا بیاورید تا شانه راستتان مماس با سطحی که خوابیدید قرار گیرد . دست راستتان را درحالیکه کف دست به سمت بیرون است روی پیشانی قرار دهید، نوک پستان باید به سمت سقف قرار گیرد . از دست چپ برای معاینه پستان سمت راست استفاده کنید . در این وضعیت نیمه بیرونی پستان را بهتر می توانید معاینه کنید.

نحوه معاینه

از قسمت صاف بند اول سه انگشت میانی استفاده کنید . معاینه از زیر بغل شروع می شود . برای معاینه هر نقطه انگشتانتان را به حالت چرخشی روی پوست حرکت دهید و بدون اینکه انگشتانتان را بردارید به آرامی همراه با حرکات چرخشی آن را به سمت بالا یا پایین حرکت دهید تا کل ناحیه خارجی پستان را معاینه کنید و به خط عمودی که از نوک پستان رد می شود برسید.

بهترین زمان انجام خودآزمایی سینه

از سن ۲۰ سالگی به بعد هر خانمی باید خودآزمایی پستان را شروع کند. بهترین زمان برای انجام خودآزمایی پستان، روز آخر قاعدگی یا چند روز بعد از آن است.

خانم های یائسه یا باردار باید روز مشخصی در هر ماه را برای معاینه سینه در منزل معین کنند. خانم های یائسه ای که در حال هورمون درمانی هستند اگر به هر دلیلی درمان را قطع کنند معاینه پستان ها بعد از شروع مجدد هورمون درمانی انجام می گیرد. در مورد مادران شیرده بعد از تخلیه کامل شیر بهترین زمان معاینه است که در صورتی که هر دو پستان با هم تخلیه نشدند می توان به نوبت آن را انجام داد.

sine03.jpg

کلام آخر

بانوان و دختران باید پس از سن ۲۰ سالگی در خصوص خود آزمایی پستان ها که به آن BSE می گویند، اطلاعات کاملی را کسب نمایند ودر صورت ملاحظه هرگونه تغییراتی سریعا باید به پزشک مراجعه نمایند.

پس از معاینه سینه برای تشخیص سرطان پستان ، در صورت مشاهده هر گونه تغییری در پستانتان ، طبیعی است که احساس نگرانی نمایید.

اما توجه داشته باشید که از هر 10 توده ای که در پستان پیدا می شود، 9 تای آن غیر سرطانی است.با این حال اگر هم توده ای که در پستان شماست، سرطانی باشد، اطمینان داشته باشید که با تشخیص زود هنگام و به موقع آن کمک شایانی به موفقیت در درمان آن نموده اید.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید