سبد خرید0
بارداری پوچ در هفته چندم مشخص می شود
بارداری پوچ در هفته چندم مشخص می شود

چکیده:           تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

بارداری پوچ که به آن بارداری بدون جنین نیز می گویند، نوعی سقط زودهنگام جنین است که در آن تخمک بارورشده هرگز به جنین تبدیل نمی شود. در چنین شرایطی سقط جنین در مراحل اولیه بارداری، یعنی هفته اول یا دوم بعد از تخمک گذاری و بارورشدن تخمک رخ می دهد به طوریکه بسیاری از خانمها اصلا متوجه وقوع آن نمی شوند. در این مقاله درباره بارداری پوچ گفتگو خواهیم کرد.

 

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. بارداری پوچ چیست؟
  2. بارداری پوچ چند بار رخ میدهد؟
  3. علت بارداری پوچ
  4. علائم بارداری پوچ
  5. حاملگی پوچ چگونه تشخیص داده می شود؟
  6. چگونه می توان از بارداری پوچ جلوگیری کرد؟

 

بارداری پوچ چیست؟

بارداری پوچ وقتی رخ می دهد که یک تخمک بارور شده به دیواره رحمی کاشته می شود, اما جنین شکل نمی گیرد، سلول ها رشد می کنند تا کیسه و جفت جنینی را شکل دهند اما نمی توانند جنین را رشد دهند.

جفت بدن انسان گنادوتروپین کوریونیک (hCG) را تولید می کند، به همین دلیل است که آزمایش خون و ادرار در بارداری مثبت می شود. همچنین ممکن است زنان علائم حاملگی، مانند:حالت تهوع و درد را داشته باشند، اما در نهایت منجر به سقط جنین می شود.

 

بارداری پوچ چیست؟

 محصول پیشنهادی دکتر مهندس: تست بارداری کاستی روژان

 

بارداری پوچ چند بار رخ میدهد؟

به ندرت ممکن است که بانویی دو و یا چند بار پشت سر هم دچار حاملگی پوچ شود. این عارضه معمولا فقط یکبار برای هر فرد در سنین باروری رخ داده و بسیاری از افراد در مرتبه بعدی، بارداری سالمی را پشت سر می گذارند. درواقع اگرچه بارداری پوچ با ناراحتی خاتمه می یابد و مادر را از آنچه که بدان دل بسته بود، ناامید می کند اما خوشبختانه تاثیری بر بارداری های بعدی ندارد. در سال 2009، بررسی مادرانی که سقط زودهنگام شامل بارداری پوچ داشته اند، نشان داد 80 درصد آنها تا 5 سال آینده فرزندانی سالم به دنیا آورده اند. روش های درمانی از قبیل انتظار، دارو و جراحی هیچ تاثیری بر روند باروری مادر نداشت. چنانچه در مواردی بارداری های پوچ مکرر رخ دهد، عوامل پیش زمینه ای مانند عدم تعادل هورمونی و جهش ژنتیکی باید مورد بررسی قرار بگیرند.

 

علت حاملگی پوچ

 

علت بارداری پوچ

دلایل بارداری پوچ مشخص نیستند، اما متخصصان سه دلیل اصلی را بر مبنای مطالعات موردی حدس می زنند.

  • ناهنجاری های کروموزوم 9
  • تقسیم غیر عادی سلولی
  • کیفیت ضعیف اسپرم یا تخمک

افزایش سن مادران و استعداد ژنتیکی (افزایش احتمال ابتلا به بیماری براساس آرایش ژنتیکی یک فرد) نیز دلایل سقط جنین زودرس ناشی از بارداری پوچ است. پلی مورفیسم ژن خاص (پلی مورفیسم در ژن MnSOD) می تواند منجر به بارداری پوچ میشود.

اگر دو یا چند بار سقط جنین را تجربه کنید، پزشک شما ممکن است آزمایش های خاصی را برای درک علل اساسی انجام دهد.

 

 پیشنهاد مطالعه: قبل از بارداری چه کنیم؟

 

علائم بارداری پوچ

علائم بارداری پوچ شبیه به بارداری طبیعی است تنها با این تفاوت که تخمک بارور شده قابلیت رشد ندارد. در این نوع بارداری نیز همانند شرایطی که جنین شروع به رشد می کند، بدن مادر لانه گزینی جنین در رحم را احساس کرده، هورمون ها تولید و علائم اولیه بارداری پدیدار می گردد. یعنی در بسیاری از مادران، علی رغم بارداری پوچ، آزمایش بارداری مثبت است و علائمی مانند بیماری صبحگاهی، سینه های دردناک و نفخ مشاهده می شود. وجود علائم غیرعادی زیر می تواند نشانه بارداری پوچ باشد:

  • خونریزی شدید شبیه به قاعدگی، اگرچه در برخی موارد خونریزی در اوایل بارداری طبیعی است، اما در صورت خونریزی شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.
  • گرفتگی شدید که علاوه بر بارداری پوچ می تواند نشانه بارداری خارج رحمی نیز باشد.
  • سونوگرافی که ساک حاملگی را فاقد جنین نشان می دهد.

 

علائم بارداری پوچ

 

حاملگی پوچ چگونه تشخیص داده می شود؟

حاملگی پوچ در همان اوایل بارداری اتفاق می افتد.در واقع قبل از اینکه حتی شما متوجه شوید باردا هستید.اما تست بارداری مثبت می شود و حتی ممکن از لکه بینی و خونریزی هم داشته باشید و به علت بالا رفتن سطح HCG قاعدگیتان عقب می افتد.همه ی علائم حاملگی شما را نشان می دهد.
از همان ابتدا جفت به رشدش ادامه می دهد و برای مدتی بسیار کوتاه خود را بدون جنین نگه می دارد.با گذشت زمان همچنان مادر فکر می کند باردار است و علائم حاملگی مانند خستگی و یا تهوع را دارد اما زمانی که رشد جفت متوقف شد سطح HCG هم پایین می آید و علائم حاملگی از بین می روند.
حاملگی پوچ معمولا تا زمانی که سونوگرافی انجام نشود قابل تشخیص نمی باسد و ممکن است خیلی از علائم برای مادر کاملا طبیعی باشد .در حاملگی پوچ فضای ساک حاملگی خالی دیده می شود.
اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دستگاه های پیشرفته سونوگرافی می توان خیلی زودتر حاملگی پوچ را تشخیص داد.
البته باید توجه داشت معمولا ممکن است در صورتی که خیلی زود سونوگرافی انجام شود حتی در صورت بارداری طبیعی باز هم جنین در ساک حاملگی دیده نشود.
در صورتی که جنینی در ساک حاملگی دیده نشود سونوگرافی را 10 روز دیگر تکرار می کنند.
از دیگر راه های تشخیص حاملگی پوچ معاینه لگنی توسط پزشک ، آزمایشان خونی برای اندازه گیری میزان هورمون حاملگی برای تعیین احتمال وجود بقایای جفت پس از سقط می باشد.

 

حاملگی پوچ چگونه تشخیص داده می شود؟

چگونه می توان از بارداری پوچ جلوگیری کرد؟

در بسیاری از موارد حاملگی پوچ قابل پیشگیری و جلوگیری نمی باشد اما انجام آزمایش های ژنتیک قبل از بارداری روی زن و مرد می تواند کمک شایانی به جلوگیری از حاملگی پوچ کند زیرا حاملگی پوچ معمولا در پی مشکلات کروموزومی ایجاد می شود.
در صورتی که یکبار حاملگی پوچ را تجربه کرده باشید نگرانی برای حاملگی بعدی بسیار طبیعی می باشد و توصیه می شود که یک اسکن اولیه برای اطمینان بیشتر انجام دهند.
پزشکان توصیه می کنند بعد از سقط اول به مدت 12 قاعدگی منظم برای حاملگی دوم فاصله بی اندازید تا بدن فرصت کافی برای بازیابی خود را داشته باشد.
در حاملگی دوم در صورتی که ضربان قلب شنیده شود می توان خیالیتان راحت باشد که حاملگی موفقی داشته اید اما بهتر است که بعد از 6الی 8 هفته از بارداری اسکن را انجام دهید تا در صورت وجود مشکل زودتر به حل و رفع آن بپردازید.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید