سبد خرید0
درمان خانگی خارش بدن در بارداری
درمان خانگی خارش بدن در بارداری

چکیده                              تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

خارش بدن در بارداری یا خارش پوست یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است خارش پوست بدن در بارداری امری عادی است، به خصوص خارش اطراف شکم و سینه ها زیرا پوست این قسمت ها در حال کشیده شدن است. معمولاً علت این خارش را بالا رفتن سطح مواد شیمایی خاصی در خون مانند هورمون‎ها می‎دانند. می توانید اقداماتی را برای کاهش یا جلوگیری از تشدید خارش انجام دهید. این قسمت از مجله سلامت دکتر مهندس علاوه بر پرداختن به این مسئله که خارش بدن زن باردار نشانه چیست، به معرفی روش هایی برای درمان خانگی خارش بدن در بارداری نیز می پردازد.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. خارش بدن زن باردار نشانه چیست
  2. درمان خانگی خارش بدن در بارداری
  3. چگونه می‌توان از خارش پوست بدن در بارداری جلوگیری کرد؟

 

خارش بدن زن باردار نشانه چیست

  • تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در دوران بارداری مانند افزایش هورمون استروژن، عامل مۆثری در ایجاد خارش‌های پوستی می‌باشد.این هورمون‌ها همچنین می‌توانند باعث تغییر خلق و خو شوند و بسیاری از تغییرات دوران بارداری را به این هورمون‌ها مربوط می دانند.علاوه بر این، تغییر هورمون‌ها در دوران بارداری می‌تواند منجر به خشکی پوست شود که به تبع آن، خارش پوستی را ایجاد می‌کند.
  • بیماری‌های پوستی که از قبل در خانم باردار وجود داشته است: بیماری‌های پوستی از قبیل پسوریازیس، اگزما و آلرژی می‌تواند در طی بارداری تشدید می شوند. اگر فردی هستید که از قبل بیماری پوستی داشته‌اید و در حال حاضر باردار هستید، برای ادامه مصرف داروهای تجویز شده برای بیماری پوستی‌تان باید حتما با پزشک متخصص مشورت کنید، زیرا ممکن است این داروها برای بارداری‌تان مضر باشند و یا باید میزان آنها تغییر کند.
  • کشیدگی پوست: اگرچه پوست بدن بسیار انعطاف پذیر است و به راحتی منقبض و منبسط می‌شود، اما به دلیل اینکه در دوران بارداری باز شدن پوست (به خصوص در ناحیه شکم) درطی مدتی کوتاه و سریعا ایجاد می‌شود، انعطاف پذیری پوست کم شده و پوست دچار کشیدگی می‌شود.
  • کلستازیس داخل کبدی در دوران بارداری: کلستازیس داخل کبدی با انتقال صفرا به کبد تداخل پیدا می‌کند و منجر به ساخت نمک‌های صفراوی می شود. این حالت می‌تواند سبب تشدید خارش‌های پوستی در زمان بارداری شود.لازم به ذکر است که این خارش‌ها معمولا با بثورات پوستی همراه نیست. این بیماری اگر درمان نشود، می‌تواند سبب بروز مشکلات جدی در افراد باردار شود.

elat kharesh dar bardari 

درمان خانگی خارش بدن در بارداری

  • کمپرس سرد

یک کیسه یا یک کمپرس سرد و مرطوب را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که خارش رفع می‌شود، در نواحی که خارش دارند قرار دهید.

 محصول پیشنهادی دکتر مهندس: پک سرد و گرم بزرگ

  • سرکه سیب

شما می توانید سرکه سیب را بر روی شکم دارای خارش بریزید. این عمل به طور کامل در از بین بردن خشکی و خارش موثر است.

serkesib

  • وان حمام جو

خیس خوردن در وان جو, خارش را تسکین می دهد، پوست را رطوبت رسانی و نرم می کند.یک فنجان جو و یک فنجان چای بابونه را بردارید و آن را در پارچه ای قرار دهید و ببندید. آن را در یک وان پر از آب ولرم رها کرده و بگذارید تا برای چند دقیقه بماند.
قبل از وارد شدن, می توانید پارچه را فشار دهید تا عصاره جو مایع شیری را در آب حمام بریزید.

  • درمان خارش شکم با حمام جوش شیرین

نصف فنجان جوش شیرین را در آب گرم بریزید و تا مدت زمانی که بهبود می یابید در آب بمانید. ترجیحا پودر جوش شیرین که در آشپزی استفاده می شود در برطرف کردن خارش و التهاب پوست موثرتر است. شما همچنین می توانید یک کاسه جوش شیرین و آب را روی شکم و سایر مناطق خارش بریزید.

hamam ba joosh shirin

  • لیموترش

لیموترش تازه خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد. کمی آب لیموترش تازه را روی پوست خارش دار خود بچکانید و کمی صبر کنید تا خشک شود. همچنین می‌توانید لیف خود را با آب لیموترش تازه خیس کنید و به آرامی روی پوست خود بمالید. این کار خارش را خیلی کم می‌کند. همچنین می‌توانید قبل از استفاده، لیموترش را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس آن را استفاده کنید. این کار تأثیر لیموترش را در کاهش خارش، افزایش می‌دهد.

  • ژل آلوئه ورا

بلافاصله پس از استحمام، استفاده از ژل آلوئه ورا برای تمام آن مناطقی از پوست که دچار خارش است توصیه می شود. این باعث تسکین دادن و کاهش التهاب می شود. لایه ژل آلوئه ورا از پوست محافظت می کند و زمانی که شکمتان شروع به خارش می کند، از آسیب دیدن جلوگیری می کند.

aloevera

  • لباس مناسب

پوشیدن لباس های گشاد می تواند در کاهش خارش کمک کننده باشد. چرا که لباس های گشاد بروی پوست شما کشیده نمی شوند و تحریک را کمتر می کنند.
همچنین پوشیدن لباس هایی که از مواد طبیعی مانند پنبه تهیه شده اند کمک کننده است. چرا که لباس های تهیه شده از مواد مصنوعی وضعیت شما را بدتر می کند. لباس های تهیه شده با مواد طبیعی اجازه عبور هوا و رسیدن هوا به پوست شما را می دهد و این وضعیت خارش حاملگی را قابل تحمل می کند.

 هم چنین بخوانید: تغییرات پوستی در بارداری

چگونه می‌توان از خارش پوست بدن در بارداری جلوگیری کرد؟


شاید نتوان به طور کامل از خارش بدن جلوگیری کرد، اما این نکات ممکن است خارش بدن را در دوران بارداری کمتر کند:

  • از دوش و حمام آب گرم استفاده کنید. آب داغ می‌تواند پوست را خشک کرده و خارش آن را بدتر کند. از صابون‎های ملایم غیرمعطر استفاده کنید و آنرا کاملاً آبکشی کنید. با حوله به آرامی خود را خشک کنید.
  •  بدن تان را خنک نگه دارید. در ساعاتی که هوا گرم است از خانه بیرون نروید چون گرما باعث بدتر شدن خارش بدن می‌شود.
  • لباس راحت بپوشید. لباسهای نخی نرم و گشاد از ایجاد خارش و تحریک پوست جلوگیری می‌کند.
  •  داروها را قبل از مرطوب کننده استفاده کنید. اگر پزشک داروهای موضعی برای شما تجویز کرده است، آنها را طبق دستور استفاده کرده و سپس کل بدن را حتی نواحی از پوست که روی آن دارو استفاده شده، مرطوب کننده بمالید.
  •  استرس خود را کم کنید. استرس و اضطراب خود را کاهش دهید زیرا که باعث بدتر شدن خارش پوست بدن می‌شوند.

kharesh vazhen dar bardari

کلام آخر

اگر خارش پوست شما بعد از چند روز بهتر نشد و حتی بیشتر شد، حتماً به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. هم چنین سعی کنید تا حد امکان پوست خود را نخارانید، زیرا این کار باعث خراش پوست و در نتیجه عفونت آن می‌شود.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید