سبد خرید0
علت خرخر کردن نوزادان
علت خرخر کردن نوزادان

چکیده:           تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه و 40 ثانیه

خرخر کردن نوزادان که اغلب در هنگام خواب توجه ما را جلب می کند، می تواند برای والدین به شدت نگران کننده باشد. در این مقاله برای شما شرح خواهیم داد که خرخر کردن نوزادان در چه مواردی غیرطبیعی است و در چه مواردی جای نگرانی برای آنها وجود ندارد. بنابراین اگر می خواهید بدانید که علت خرناس کشیدن نوزاد چیست تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.

 

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. علت خرخر کردن نوزاد و علت خرناس کشیدن نوزاد چیست؟
  2. توصیه‌هایی برای کنترل خرخر کردن نوزادان

 

علت خرخر کردن نوزاد و علت خرناس کشیدن نوزاد چیست؟

هرچه نوزاد بزرگتر می‌شود تناوب و احتمال خرخر کردن در او کاهش می‌یابد. اما به رغم این موضوع، دلیل آن می‌تواند ناهنجاری‌های خاص باشد و نشانه‌ای از نیاز به مراقبت پزشکی محسوب شود.

 

علت خرخر کردن نوزاد

 

  • آپنه (قطع کوتاه مدت تنفس) انسدادی هنگام خواب

این اصلی ترین دلیل خرخر کردن نوزاد است. آپنه انسدادی هنگام خواب زمانی رخ می‌دهد که مجرای هوای نوزاد به صورت جزئی یا کلی به خاطر فشار آوردن بخش جلویی مجرا به بخش پشتی آن بسته می‌شود. از این رو، هوایی که از این مجرا عبور می‌کند بافت‌های گردن را می‌لرزاند و باعث خرخر کردن می‌شود.

آپنه هنگام خواب اغلب به دلیل جمع‌شدن خلط در مجرای هوای نوزاد یا به خاطر مشکلات دیگری نظیر بزرگ‌ شدن غدد لنفی یا لوزه‌ها است.

  • بزرگ شدن غدد لنفی یا لوزه‌ها

عفونت غدد لنفی و لوزه‌ها می‌تواند باعث فشار بر مجراهای هوا شده و سبب خرخر کردن نوزادان گردد. همان‌طور که قبلا اشاره شد، این موضوع می‌تواند منجر به آپنه در هنگام خواب شود.

این غدد و لوزه‌ها بخشی از دستگاه لنفی است که نقش بزرگی در حفاظت از دستگاه تنفسی در مقابل عفونت ایفا می‌کند اما خود در مقابل عفونت آسیب‌پذیر هستند. عفونت غدد لنفی و لوزه‌ها باعث بزرگ‌ شدن آن‌ها می‌شود و مسیر باریک عبور هوای نوزاد را بند می‌آورد و موجب خرخر کردن یا نفیر کشیدن می‌شود.

 

علت خرناس کشیدن نوزاد

 

  • آسم و آلرژی

آسم و آلرژی هم می‌تواند موجب خرخر کردن و خرناس کشیدن باشد هرچند ممکن است نشانه قطعی آسم نباشد. آسم اغلب ارتباط مستقیمی با آلرژی‌های تنفسی دارد و از این رو آسم ناشی از آلرژی ممکن است منجر به خرخر کردن شود.

  • سرماخوردگی و جاری شدن آب دهان

سرماخوردگی هم ممکن است به خاطر تجمع مخاط در سوراخ‌های بینی موجب خرخر شود. این موضوع منجر به انسداد مجاری بینی می‌شود و میسرهای عبور هوا را می‌بندد و باعث خرخر کردن کودک هنگام خواب می‌شود. در همین زمان وقتی شیرخوار در حال دندان درآوردن است مقدار زیادی بزاق ترشح می‌کند که می‌تواند موجب انسداد مجاری بینی در هنگامی شود که به پشت خوابیده است.

 

سرماخوردگی نوزاد

 

 قطعا برایتان کارآمد خواهد بود: مخاط کش بینی

 

  • اختلالات عصبی‌عضلانی و ژنتیک

ممکن است کودک به خاطر عضلات ضعیف و حالت صورت به دلیل اختلالات ژنتیکی نظیر سندروم داون خرخر کند. این عارضه موجب بزرگ شدن زبان، تخت شدن بینی و کوچک شدن آرواره می‌شود که همگی ممکن است باعث باریک شدن مجراهای هوا شوند. برخی اختلالات عصبی‌ عضلانی نظیر فلج مغزی یا تحلیل عضلانی ماهیچه‌های زبان را شل می‌کنند و موجب افتادن آن به عقب و مسدود کردن مسیر هوا می‌شوند.

  • انسداد سوراخ‌های بینی

از آن‌جا که نوزادان و شیرخواران هنوز یاد نگرفته‌اند فین کنند، سوراخ‌های بینی آن‌ها معمولا بسته می‌شود. البته بسته شدن سوراخ‌های بینی می‌تواند به خاطر مشکلات جدی‌تری مانند انسداد کوانال باشد. این یک عارضه مادرزادی است که در آن سوراخ بینی با ساختاری استخوانی با غضروفی بسته می‌شود و می‌تواند باعث جریان بسیار کم هوا از طریق بینی شود که می‌تواند به نوبه خود خرخر کردن نوزادان در هنگام خواب را به همراه داشته باشد. همچنین عارضه‌ای به نام انحراف تیغه بینی وجود دارد که در آن یک مجرای هوا صاف است و دیگری کج. این موضوع مجرای یکی از سوراخ‌ها را باریک می‌کند و ممکن است منجر به خرخر کردن و خرناس کشیدن شود.

توصیه‌هایی برای کنترل خرخر کردن نوزادان

موارد زیر روش‌هایی ساده‌ای هستند که می‌توان از آن‌ها برای کنترل خرخر کردن نوزادان استفاده کرد:

  • اگر محیط خشک است از یک مرطوب‌کننده هوا استفاده کنید.

هوای خشک می‌تواند مجراهای هوایی در حال رشد شیرخوار را تحریک کند. اگر هوا زیادی خشک است می‌توانید از مرطوب‌کننده هوا استفاده کنید. مرطوب‌کننده‌ها وسایلی هستند که بخار آب را برای حفظ رطوبت به منظور تنفس راحت‌تر به هوا می‌فرستند. خرخر کردن یا خرناس کشیدن را درمان نمی‌کند اما می‌تواند تنفس را آسان‌تر کند.
از مصرف خودسرانه داروهای خرخر کردن نوزادان بدون نسخه پزشک خودداری کنید، چراکه برای شیرخواران و کودکان ساخته نشده‌اند. بعضی از خرخر کردن‌ها بی‌اشکال است اما اگر عارضه‌ای مزمن است و خرخر و خرناس هر روز پرسروصداتر می‌شود، به پزشک مراجعه کنید.

 

توصیه‌هایی برای کنترل خرخر کردن نوزادان

 

 محصول پیشنهادی دکتر مهندس: بخور سرد طرح کوزه کلد استریم

 

  • او را در حالت مناسب بخوابانید.

بهترین کاری که می‌توانید برای خرخر کردن نوزادان بکنید این است که او را در وضعیت مناسب بخوابانید. به بزرگسالان توصیه می‌شود برای جلوگیری از خرخر کردن به پهلو بخوابند، اما این وضعیت برای نوزاد یا شیرخوار مناسب نیست پس هرگز این کار را نکنید. بهترین وضعیت برای خوابیدن نوزاد یا شیرخوار به پشت است. وقتی به پشت خوابیده می‌توان سر او را به یک طرف چرخاند تا احتمال مسدود شدن مجرای هوا در اثر ریفلاکس احتمالی را کاهش داد. جهت چرخش سر را مدام عوض کنید.

 

 روش هایی کنترل خرخر کردن نوزادان

  • آلرژی‌ زاها را دور نگه دارید.

تمیز نگه داشتن محیط می‌تواند از قرار گرفتن نوزاد در معرض مواد آلرژی‌زای بالقوه که ممکن است باعث سرماخوردگی، آلرژی و دیگر مشکلات تنفسی منجر به خرخر یا نفیر شود جلوگیری کند. سعی کنید در اتاق خواب هوا به خوبی جریان داشته باشد.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید