چکیده تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه
آنفلوانزا از جمله بیماری های شایع و شناخته شده ای است که مشکل تمام کودکان بوده و هر کودکی حداقل یک بار به این بیماری مبتلا خواهد شد. آنفولانزا در کودکان معمولاً با سرماخوردگی در کودکان اشتباه گرفته میشود. علائم آنفولانزا معمولاً شدیدتر از سرفه و عطسهی معمولی ناشی از سرماخوردگی است. آنفولانزا می تواند برخلاف سرماخوردگی خطرناک باشد . آنفولانزا در بچه ها ممکن است سبب بروز استفراغ و اسهال شود، باعث تضعیف بنیه بدنی آنها شده و تمام بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. در این قسمت از مجله سلامت دکتر مهندس مفصل به آنفولانزا کودکان و علائم آنفولانزا در کودکان پرداخته می شود.
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید: |
آنفولانزا در کودکان
آنفولانزا، یک عفونت ویروسی بسیار مسری دستگاه تنفسی است. این بیماری میتواند در همهی گروههای سنی اتفاق بیفتد، با این حال احتمال آنفولانزا در کودکان بیشتر است. عفونت با انتقال ویروس از کودک به کودک، به سرعت میتواند در میان کودکان گسترش یابد. زمانی که کودک مبتلا به آنفولانزا شروع به سرفه یا عطسه میکند، ویروس وارد هوا شده و افراد و کودکان نزدیک او، امکان دارد این ویروس را تنفس کنند.همچنین این ویروس امکان دارد زمانی منتشر شود که کودک شما سطح سخت آلوده، مانند دستگیرهی در را لمس میکند و سپس دست یا انگشتان خود را بر روی دهان یا بینی خود میگذارد یا چشمان خود را میمالد.آنفولانزا در فصل آن که از پاییز شروع شده و در بهار تمام میشود، شیوع بیشتری دارد. زمان شیوع یا اپیدمی بیماری آنفولانزا معمولاً در طول ماههای فصل زمستان است و این بیماری بخصوص کودکان پیش دبستانی یا در سن مدرسه را درگیر میکند که به راحتی درمان میشود.
آیا نوزادان آنفولانزا میگیرند
سرماخوردگی یا آنفولانزا در نوزاد به مراتب بیشتر از یک کودک تاثیر می گذارد و این به این دلیل است که سیستم ایمنی نوزادان برای مبارزه با عفونت کارایی لازم را ندارد. بنابراین آماده باشید، زیرا نوزادان ممکن است هر ساله در معرض ۶ تا ۱۰ خطر بروز بیماری با توجه به نقایص سال اول زندگی خود باشند، پس مطمئن شوید که توجه کافی به علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارید..
در میان کودکان، آنهایی که کمتر از ۶ ماه سن دارند معمولا در خطر بیشتری برای بستری شدن در بیمارستان خواهند بود. در این کودکان خطر مرگ در اثر بیماری آنفلونزا بیشتر از سایر گروههای سنی است. این موضوع عمدتا به خاطر سیستم ایمنی ضعیف در این کودکان است. در چنین کودکانی سیستم ایمنی به طور کامل رشد نکرده است و نمی تواند با چنین شرایطی دست و پنجه نرم کند. با اینحال اگر در زمان بارداری واکسینه شده باشید، آنتی بادیهای شما خطر ابتلا به بیماری آنفلونزا در کودکان را تا ۴۱ درصد کاهش میدهد. باید سایر افراد خانواده نیز در برابر این بیماری مصون شده باشند.
علائم آنفولانزا در کودکان
علایم آنفولانزا عبارتند از تب ناگهانی و شدید که ممکن است تا ۴۱ درجه نیز بالا رود، گلو درد، سر درد، سرخی پوست و چشمها، درد در پشت و سایر ماهیجه ها و سرفه که معمولاً از نوع خشک می باشد. علایم آنفولانزا سریع بروز می کنند و در عرض چند ساعت حال کودک از خوب به بسیار بد تغییر می کند.
آنفولانزا در خردسالان می تواند همراه با اسهال و استفراغ باشد. تب ممکن است تا سه یا چهار روز به طول انجامد و پس از آن نیز کودک ضعیف شده و احساس خستگی می کند. این ضعیف شدن کودک را در برابر بیماری های دیگر نیز مستعدتر می کند.ممکن است کودک دچار علایم ثانویه نیز شود. این بدان معناست که پس از چند روز که درجه حرارت او به حالت نرمال رسید، دوباره دچار تب شده و سرفه هایش شدیدتر و به صورت خلط دار در بیایند، همچنین عفونت چشم، تند شدن تنفس، سفتی گردن، ضعف شدید، خستگی و غش همه می توانند علایم ثانویۀ آنفولانزا باشند که این علایم بر اثر وجود آنفولانزای باکتریایی بوجود می آید. بدین معنا که آنفولانزا با ویروس شروع شده و سپس عفونت باکتریایی به آن می پیوندد.
قطعا مفید خواهد بود : تب سنج جیوه ای دهانی |
عوارض آنفولانزا در کودکان
در بچههای کوچک، آنفولانزا میتواند باعث خروسک (عفونت گلو و تارهای صوتی که باعث گرفتگی صدا و سینه، سرفهی بلند و تنفس صدادار میشود)، ذات الریه (عفونت ریه) و برونشیت (عفونت راههای هوایی کوچک که به خس خس کردن ریهها و تنفس دشوار منجر میشود) شود. آنفولانزا میتواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و به عفونتهای باکتریایی، عفونت گوش، ریه (پنومونی) یا سینوسها (سینوزیت) بیانجامد.
انفولانزا در کودکان چند روز طول میکشد
بیشتر بیماری های آنفولانزا با علائمی نشان داده می شوند که 5 روز یا کمتر طول می کشند و بعد از آن ممکن است که تازه سرفه ها و ضعف بدن فرد آغاز شود که در این زمان می توان با در پیش گرفتن درمان مناسب ، نشانه های آنفولانزا را در طول دو هفته برطرف کرد .گاهی اوقات سختی های این بیماری ممکن است بیش از چهار یا پنج هفته در فرد طول بکشد که اگر این موضوع را جدی نگیرید ، وضعیت فرد بدتر می شود و شاید به سینه پهلو یا دیگر بیماری های تنفسی مبتلا شود .
محصول پیشنهادی دکتر مهندس: بخور سرد عروسکی وکتو |
خوراکی هایی که به درمان آنفولانزای کودکان کمک می کند
- آش و سوپ که با اشکنه مرغ درست شده باشد، برای کودک شما بسیار مفید است چرا که هم آب مورد نیاز بدن را تامین میکند ، هم از گلودرد جلوگیری میکند.
- چای و نوشیدنی های گرم که در این روزها بسیار کمک کننده است.
- لیمو شیرین، گریپ فروت و پرتقال منبع ویتامین سی هستند و میتوانند برای درمان کودک بسیار موثر باشند، فقط فراموش نکنید که نباید میوه یا آبمیوه خنک باشد.
- خوردن موز می توان اسهال را برطرف کند و بدن را قویتر کند.
- اگر فرزند شما میتواند لبنیات بخورد، شیر و ماست که دمای معتدلی دارند و خنک نیستند بهترین گزینه برای مبارزه با عفونت ها هستند، ماست پروبیوتیک به تعادل باکتری های روده بسیار کمک می کند.
- نکته مهم درباره تغذیه در زمان ابتلا به آنفولانزای کودکان این است که از خوردن شیرینیجات باید پرهیز کنند تا بدن زودتر به حالت اولیه برگردد.
پیشگیری از آنفولانزا کودکان
- واکسینه کردن کودک در برابر آنفولانزا سالی یک بار، بهترین راه برای محافظ از او است. این واکسن به طور کلی در برابر سه تا چهار گونه معمول از ویروس آنفولانزا محافظت می کند. از آنجایی که این ویروس همیشه در حال تغییر است، واکسن آنفولانزا باید هر فصل به کودک تان تزریق شود. واکسن آنفولانزا فصل قبل از او در این فصل محافظت نمی کند.
- به کودک تان بیاموزید دست هایش را بشوید : این کار تعداد دفعاتی که با ویروس آنفولانزا مریض می شود را کاهش می دهد و به او بیاموزید هنگامی که مریض می شود، از انتقال این بیماری به دیگران جلوگیری کند. به او بیاموزید قبل از غذا خوردن، بعد از دستشویی، بعد از پاک کردن دماغش، سرفه یا عطسه، دست هایش را بشوید.