سبد خرید0
درمان خانگی واریس
درمان خانگی واریس

چکیده

یکی از شایع ترین بیماری های عروقی واریس هست و حدود 10 الی 20 درصد جمعیت به واریس مبتلا هستن.

واریس در قسمت پاها شایع تر از قسمت های دیگه بدن هست که میشه با درمان خانگی واریس رو بدون عوارض اون هم با هزینه کم درمان کرد.

ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس، از علائم واریس تا درمان خانگی واریس پا را به طور مختصر توضیح می دهیم.

واریس پا

هنگامی که دریچه های وریدی نمی گذارند خون جریان مناسبی در رگ ها داشته باشد، بیماری واریس روی می دهد.

این اتفاق باعث حرکت خون در جهت اشتباه شده یا خون در رگ ها جمع می شود که تجمع خون در رگها باعث گشاد شدن رگها و متورم شدنشان می شود و رگ ها به طرز عجیبی به هم پیچیده شده و کبود می شوند.

معمولا واریس خطری برای سلامتی ندارند اما بسیاری از افراد مبتلا به خاطر درد و ظاهر ناخوشایند از این بیماری شاکی هستند.

varis_01.jpg 

 علل واریس پا

«ارث» يكي از مهمترين عواملي است كه در پيشرفت اين بيماري نقش دارد، از طرفي ثابت نشستن و يا ثابت ايستادن، اضافه وزن، پوشيدن لباس‌هاي خيلي تنگ و استفاده از قرص‌هاي هورموني (استروژن و پروژسترون)‌ در ايجاد اين بيماري موثرند.

افرادي كه در معرض ابتلا به اين بيماري هستند بايد به پزشك مراجعه كنند تا برايشان جوراب استاندارد و مخصوص تجويز شود.

علائم واریس پا

علائم واریس عبارتند از:

  • رگ‌های به رنگ بنفش یا آبی
  • رگ‌هایی که بصورت پیچ‌خورده و برآمده ظاهر می‌شوند؛ اغلب مانند ریسمان‌هایی بر روی پاها هستند.
  • سنگینی،درد و فشار واریس
  • رگ‌های بیرون‌زده و متورم
  • رگ‌های کوچک‌تری به نام رگ‌های عنکبوتی که می‌توانید بر روی سطح پوست مشاهده کنید.
  • گرفتگی عضلات ران یا ساق پا (اغلب در شب)
  • تورم خفیف پاها یا مچ پا
  • خارش

اگر جریان خون در رگ‌ها بدتر شود، علائم آن شامل موارد زیر می‌باشد:

  • ورم پا
  • درد پا یا ساق پا پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت
  • تغییرات رنگ پوست در پا یا مچ پا
  • پوست خشک، قرمز و پوسته پوسته شده که به راحتی ترک می‌خورد.
  • زخم‌های واریسی در پوست که به آسانی بهبود پیدا نمی‌کنند.
  • زخم شدن و سخت شدن پوست پا و مچ پا (می‌تواند به مرور زمان رخ دهد)
  • ترومبوز وریدی عمقی (واریس حاد)

عوارض واریس چیست؟

عوارض واریس با اینکه نادر می‌باشند اما عبارتند از:

  • زخم واریسی: زخم‌های به شدت دردناک ممکن است در نزدیکی رگ‌های واریسی بویژه در نزدیک مچ پا ایجاد شوند.
  • لخته شدن خون: گاهی اوقات رگ‌های موجود در عمق پا بزرگ می‌شوند. در این موارد ممکن است پا به مقدار قابل ملاحظه‌ای متورم شود.
  • خونریزی: گاهی اوقات رگ‌های بسیار نزدیک به پوست ممکن است از هم گسیخته شوند. این امر معمولاً تنها موجب خونریزی جزئی می‌گردد.

varis04.jpg

درمان خانگی واریس پا

یکی از موثرترین روش های درمان واریس پا ، درمان خانگی واریس پا می باشد. در اینجا چند مورد از مرهم ها و راه های درمان واریس پا با طب سنتی که پر طرفدار و رایج هستند معرفی می شوند.

درمان خانگی واریس با خاک رس

آلودگی ها را از پا پاک کنید و با مالیدن خاک رس واریس را کاهش دهید.

از این خاک رس به عنوان کمپرس درمانی استفاده کنید چون باعث انقباض رگ های گشاد خونی و بالا رفتن گردش خون می شود.

ابتدا خاک را با آب ترکیب و قبل از خواب روی پا بمالید وقتی صبح بلند شدید با آب گرم بشویید و خشک کنید.

درمان واریس با کمپرس سرد

یکی دیگر از راه‌های درمان واریس در طب سنتی استفاده از یخ و یا کمپرس سرد است.

شما وقتی به یکبار پاها را در یک لگن آب سرد قرار می‌دهید و یا بر روی رگ‌ها کمپرس سرد می‌زنید، به بدن شوک وارد می‌شود.

در این زمان مغز به سمت این ناحیه سیگنال ارسال می‌کند و در نتیجه جریان خون در رگ‌ها افزایش می‌یابد.

البته برای درمان واریس با یخ و کپرس سرد  باید به طور مداوم این کار را انجام دهید. در طی روز، ۱۰ دقیقه آن را تکرار کنید.

10_2088634990.jpgخرید کمپرس سرد و گرم

روغن برای درمان واریس

شاید خیلی از ما، از پدر و مادر سالخورده خود در مورد ماساژ با روغن زیتون چیزهایی شنیده باشیم، ولی جدی نگرفته باشیم و سر سری از کنار این حرف ها گذشته باشیم.

اما جالب است بدانید که این تجارب مطابق با توصیه های اثربخش در درمان خانگی واریس پا است.

بهبود جریان خون به عنوان یک اصل مورد توافق در خصوص درمان واریس است و ماساژ پاها با روغن زیتون به گردش خون در پاهایتان کمک می کند و درد و التهاب در پاها را کاهش می دهد.

مقدار مساوی روغن زیتون و روغن حاوی ویتامین E را مخلوط کنید و به آرامی حرارت دهید تا به دمای مطلوب (تقریبا گرم) برسد سپس این روغن را روی پاهایتان برای چند دقیقه به آرامی ماساژ دهید.

در صورت تمایل می توانید 4 قطره عصاره اکالیپتوس را به 2 قاشق چایخوری روغن زیتون اضافه کنید و با این مخلوط پایتان را ماساژ دهید.

حمام نمک اپسوم

کمی نمک اپسوم را درون آب گرم وان حمام حل کنید. با این آب حمام کنید و پاهای‌تان را مدتی در آن بخیسانید. این کار به بهبود جریان خون در بدن کمک می‌کند و از این رو درد و التهاب را کاهش می‌دهد.

namak-epsum1.jpg

 درمان واریس با سرکه سیب

سرکه سیب یک تصفیه کننده طبیعی برای بهبود گردش خون است. در صورتی که خون به حالت طبیعی در جریان باشد احساس سنگینی و تورم رگ های واریسی تا حدودی کم می شود.

برای درمان خانگی واریس پا با سرکه سیب آن را روی سطح پوست (اطراف رگهای واریسی) بزنید و بخوبی ماساژ دهید تا سرکه کاملا جذب پوست شود. این کار را شب ها پیش از خواب انجام دهید و برای مدت چند ماه تکرار کنید. دو قاشق چای خوری سرکه سیب را با یک لیوان آب مخلوط کنید. این محلول را 2 بار در روز برای یک ماه بخورید تا فواید آن برای شما مشخص شود.

اجتناب از کفش های پاشنه بلند 

زمانی که از کفش های پاشنه بلند استفاده می کنید تمامی فشار روی پنجه پا می‌ افتد و عضلات ساق پا انقباض پیدا می‌ کند در نتیجه خون رسانی به آن کم می‌ شود و عامل ایجاد واریس می گردد . 

جوراب واریس

جوراب واریس وقتی در مراحل اولیه واریس استفاده شود می تواند پیشرفت بیماری را متوقف کند یا حتی آن را معکوس نماید. انواع مختلفی از جوراب واریس وجود دارد، اما شما همواره باید از متخصص خود مشورت بگیرید تا متوجه شوید کدام نوع برای درمان واریس پا شما مناسب تر است.

3_456208010.jpg انواع جوراب واریس

درمان واریس پا با فلفل قرمز

یکی از مرهم های معجزه آسای واریس فلفل قرمز است. این ادویه سرشار از ویتامین c و بیو فلاونوییدهاست که از این ترکیبات برای بهبود جریان خون می توان بهره گرفت. این ترکیبات درد را کم می کنند و التهاب رگ ها را کاهش می دهند. یک قاشق چای خوری فلفل را در آب گرم بریزید و به خوبی هم بزنید این ترکیب را سه بار در روز برای یک الی دو ماه میل کنید. دقت کنید که اگر زمینه حساسیت به فلفل قرمز دارید، این درمان خانگی واریس پا برای شما مناسب نخواهد بود و به شما اصلا توصیه نمی شود. گاهی خوردن غذای تند خالی از لطف نیست و به بهبود گردش خون کمک می کند.

پودر فلفل قرمز را می توان برای کاهش درد و التهاب واریس خورد. این می تواند مانع لخته شدن خون و زخم شود. با نصف قاشق چای خوری در یک فنجان آب شروع کنید و به آرامی آن را به ۱ قاشق سوپ خوری برسانید. حتی استعمال موضعی کپسایسین یا عصاره فلفل قرمز نیز می تواند گردش خون را افزایش دهد و آرامش را به پاهای خسته و گرفته بازگرداند.

  • درمان واریس در دوران بارداری

      • اجتناب از ایستادن طولانی مدت
      • اجتناب از نشستن روی پاهایتان
      • پرهیز از اضافه وزن زیاد که سبب افزایش فشار به پاها می شود.
      • برای تسکین درد و عوارض تا حد امکان پاها را بالا قرار دهید.
      • از داروخانه ها ساپورت یا جوراب واریس تهیه کنید تا ماهیچه های پایتان را استحکام ببخشد.
      • هنگام خواب پاها را بالاتر از قلبتان نگه دارید، برای این کار میتوانید از بالش یا کتاب استفاده کنید.

    در کنار این چند روش درمان دارویی واریس پا، با پوشیدن جوراب واریس، انجام تمرینات ورزشی به صورت منظم و کاهش وزن در صورت داشتن وزن اضافه می توان جلوی پیشرفت واریس را گرفت.

 کلام پایانی

واریس پا حداقل یک نفر از هر چهار نفر را مبتلا می‌کند و در زنان بیشتر شایع است و با افزایش سن نیز احتمال ابتلا به آن بیشتر می‌گردد.

رگ‌های واریسی، رگ‌های متورمی هستند که در زیر پوست قرار گرفته‌اند و می‌توان آن‌ها را دید و حس کرد. این رگ‌ها در پاها ایجاد می‌شوند.

رگ‌های واریسی با اینکه می‌توانند ظاهر ناخوشایندی داشته باشند، اما در بیشتر افراد مشکلی ایجاد نمی‌کنند. اگر علائم این بیماری را داشته باشید،بهتره به فکر درمان آن باشید.

img src="/images/راهنمای-خرید-جراب_واریسسس.jpg" alt="راهنمای-خرید-جر" width="80" height="80" /> <a" />راهنمای خرید جوراب واریس- انتخا" سایز مناسب جوراب واریس

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی

سوالات متداول در مورد واریس پا

با واریس پا باید چه کار کرد؟

با گذشت زمان، دریچه‌های وریدی تضعیف شده و منجر به وخامت واریس پا می‌شود. نمی‌توانید با سن، جنسیت یا سابقه خانوادگی خود بجنگید. ولی در پیش گرفتن یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، نوشیدن منظم آب و تنظیم فشار خون همگی در حیطه اختیارتان خودتان است

 

آیا زالو درمانی برای رفع واریس پا موثر است؟

درمان واریس پا با زالو، روش درمانی جایگزین است و محبوبیت خاصی نیز پیدا کرده است. هرچند نظرات متخصصین شدیداً ضد و نقیض هستند. اصلی ترین تأثیر زالو بعنوان رقیق کننده خون است. همین مسئله باعث عدم امکان انجام این روش درمانی برای گروهی از افراد که مبتلا به عدم لخته شدن خون هستند، می‌شود. تسکین موقتی درد پس از زالو درمانی بعلت تنظیم فشار خون میان وریدهای سطحی و عمیق است. گاهی اوقات حتی تأثیر زالو درمانی قابل مشاهده می‌شود: وریدهای سطحی پا حجم خود را از دست می‌دهند و این یعنی کاهش تورم. اگرچه این فرآیندی خودکار است، که به وضعیت فعلی بیمار کمک می‌کند ولی تأثیری بر دیواره رگ‌های خونی ندارد. یکی از اثرات بارز مایع شدن خون التهاب دیواره‌ رگ‌های خونی پاست.

نحوه مراقبت از جوراب واریس چگونه است؟

جوراب‌های واریس معمولاً باید هر 3 تا 6 ماه عوض شوند. اگر جوراب‌ها آسیب دیده‌اند با پزشک خود صحبت کنید زیرا امکان دارد دیگر اثربخشی خود را از دست داده باشند.

باید دو جفت از این جوراب‌ها خریداری کنید (در صورتی که برای هرپا تنها یک لنگه می‌پوشید) تا بتوانید وقتی یکی از جوراب‌ها را شسته‌اید، از جفت دیگر استفاده کنید. این جوراب‌ها را باید با دست و در آب گرم شست و به دور از حرارت مستقیم خشک کرد.

هدف از درمان واریس چیست؟

غالباً درمان واریس به دلایل زیر ضروری است:

    برای تسکین علائم، اگر واریس شما باعث درد یا ناراحتی شود.
    برای درمان مشکلات، نظیر زخم‌های پا، تورم یا تغییر رنگ
    برای مشکلات زیبایی شناختی

آیا وریدهای واریسی مشکلی جدی هستند که باید  نگران شویم؟

در بیشتر مواقع ورید واریسی هیچ علائمی ندارد و بیشتر یک مشکل زیبایی است و تأثیر زیادی در مشکلات جدی سلامتی ندارد. مقدار خونی که از ورید نشت می‌کند کم است و مقدار بیشتر خون نیز به قلب باز می‌گردد. هرچند نشت خون می‌تواند نشانه‌ای از اختلال در جریان عادی خون باشد. در بعضی موارد، ممکن است رگ‌های واریسی تخریب شده و باعث مشکلاتی همچون زخم‌های باز روی سطح پوست و تورم شوند. در صورت وجود علائم دردناک، شایع‌ترین آنها درد عضلات یا تورم مچ پا و پاهاست که می‌تواند باعث دشواری در خواب، کار و ورزش شود. بعضی افراد، مخصوصاً زنان حامله، می‌توانند علائمی همچون سنگینی یا پُری پاها، ناآرامی، خستگی، درد، گرفتگی عضلات، زخم‌های پوستی و خارش و ضخیم شدن و تغییر رنگ پوست را نشان دهند. همچنین احتمالی اندکی وجود دارد که وریدهای واریسی باعث ایجاد لخته خونی (thrombophlebitis) شوند، که در آن صورت، باید فوراً به فکر درمان این بیماری بود

 

چرا رگ‌های واریسی در دوران بارداری ظاهر می‌شوند؟

در طی دوران بارداری حجم خون در بدن شما افزایش پیدا می‌کند اما سرعت جریان خون از پاها و اندام‌های تحتانی به سمت لگن شما کمتر می‌شود. این امر باعث می‌شود که فشار وارد بر سیاهرگ‌ ها نیز بیشتر شود و علائم واریس در این سیاهرگ‌ ها بروز پیدا کند. رگ‌های واریسی، در واقع سیاهرگ‌های گشاد شده‌ای هستند که بیشتر در ران و ساق پاها دیده می‌شوند، اما در دوران بارداری ممکن است در باسن و در ناحیه واژن نیز دیده شوند.
تغییرات هورمونی که در مادران باردار اتفاق می‌افتد نیز می‌تواند منجر به بروز واریس شود، برای مثال افزایش میزان هورمون پروژستین در دوران بارداری می‌تواند باعث اتساع یا گشاد شدن سیاهرگ‌ ها شود. علاوه بر آن در دوران بارداری، خود جنین موجود در رحم نیز فشار بیشتری را بر سیاهرگ زیرین (سیاهرگی که خون را از پا و اندام‌های تحتانی به طرف قلب می‌برد) وارد می‌کند و موجب افزایش واریس در سیاهرگ‌ های این اندام‌ها می‌شود. واریس معمولاً خطری برای سلامتی مادران باردار به همراه ندارد، فقط ممکن است برای آن ها خارش و ناراحتی ایجاد کند.
واریس در دوران بارداری می‌تواند با زیاد شدن وزن و مقدار مایعات بدن در این دوران نیز ارتباط داشته باشد. بارداری‌های متعدد هم می‌تواند باعث واریس شود. در واقع بارداری‌های متعدد همیشه منجر به بزرگتر شدن اندازه و شکل رگ‌های واریسی و تشدید علائم این عارضه در زنان می‌شود.

چه كنيم واريس نگيريم‌؟

كساني كه در ابتداي ابتلا به بيماري هستند، مي‌توانند با مراجعه به پزشك و پوشيدن جوراب مخصوص بيماري خود را درمان كنند. در اين ميان افرادي كه به اين بيماري مبتلا نيستند ولي فاكتورهاي خطر از قبيل (ارث)‌ و (مشاغل نشسته)‌ را دارند، مي‌توانند با پوشيدن جوراب‌هاي استاندارد از بروز اين بيماري پيشگيري كنند.

اين بيماري پرهيز غذايي خاصي ندارد و با عدم اضافه وزن مي‌توان تا حد زيادي از پيشرفت بيماري پيشگيري كرد. يبوست مي‌تواند تا حد بسيار زيادي باعث تشديد بيماري شود. مثلا هموروئيد كه نوعي واريس در ناحيه مقعد است، بر اثر يبوست بروز مي‌كند و به نام (بواسير)‌ شناخته مي‌شود و اگر اين عارضه در ناحيه «مري» ظهور پيدا كند به آن واريس مري گفته مي‌شود.

اگر واريس در طولاني مدت درمان نشود باعث ايجاد زخم واريسي و لخته خون در وريدهاي واريسي به نام (ترومبو فلبيت)‌ مي‌شود، پس بهتر است همه افراد بخصوص خانم‌هايي كه در پا و اندام تحتاني خود علايمي از واريس مشاهده كردند، قبل از پيشرفته شدن بيماري خود به پزشك متخصص عروق مراجعه و با پيگيري، بيماري خود را درمان كنند.

نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید