سبد خرید0
انواع کمردرد و نشانه ها

چکیده

کمردرد از شایع‌ترین مشکلاتی هست که هر فرد در طول زندگی خودش ممکنه بارها با اون مواجه بشه.

در صورتی که به فکر درمان کمر درد خود نباشه یا به‌ اندازه‌ی کافی احتیاط نکنه اوضاع روز‌ به‌ روز بدتر میشه.

ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس انواع کمردرد  و درمان انواع کمردرد رو بررسی کردیم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید. 

انواع کمر درد

دسته بندی های مختلفی برای کمر درد ارائه شده است، در یک دسته بندی انواع کمر درد را به حاد ومزمن تقسیم بندی می کنند:

کمر درد حاد

 کمر دردی است که کمتر از 3 ماه تا 6 ماه طول می کشد و به تدریج علائم آن کاهش یافته و خوب می شود.

کمر درد مزمن

کمردردی است که بیشتر از 6 ماه طول می کشد و گذر زمان تاثیر قابل توجهی در بهبود آن ایجاد نمی کند.

kmr_drd01.jpg

انواع کمر درد از نظر علت ایجاد

تشخیص نوع کمردرد از اهمیت بالایی برخوردار است، این که می گویند "تشخیص بیماری نیمی از درمان است"، با شدت بیشتری در مورد کمردرد صدق می کند.

کمر درد نامربوط به کمر

بعضی وقت ها کمر درد هیچ ربطی به کمر ندارد.
کمر درد ناگهانی و خیلی شدید در یکی از سمت های کمر، کمردردهای مبهم در قسمت پایین کمر خانم ها که ماهانه کم و زیاد می شود یا درد پاها حین ورزش معمولا دلیلی جز کمر دارد.

استفاده از کمربند طبی برای افرادی که از درد ناحیه پایینی کمر رنج می‌برند، می‌تواند یک کمک بسیارمؤثر باشد.
با استفاده از کمربند طبی، درد ناحیه پایین کمر، بدون استفاده از دارو، فوراً و به‌ شکل ناگهانی و شگفت‌آوری تسکین می‌یابد.

back_belt071.png

کمر دردهای ناشی از جابجایی و لیز خوردگی مهره ها

حرکت تند و سریع سر نسبت به ستون مهره‌ها، می‌تواند باعث جابه‌جایی مهره‌های گردن شود. این اتفاق معمولا در تصادفات رخ می‌دهد و شایع‌ترین علائم آن عبارتند از:

  • گردن‌ دردی که لحظه به لحظه بر شدت آن اضافه می‌شود.
  • کاهش توانایی برای حرکت دادن گردن
  • افزایش درد با حرکت
  • اسپاسم عضلانی در گردن.
  • گاهی اوقات تا ساعت‌ها بعد از تصادف هیچ علائمی دیده نمی‌شود؛ علائم به تدریج و به مرور بدتر می‌شوند.

علائم دیگری که ممکن است ظاهر شوند عبارتند از:

  • تغییر در بینایی مثلا تاری
  • تهوع
  • افزایش شدت، مدت و تکرار سردردهای میگرنی.

kmr_drd04.jpg

پزشک برای درمان این مشکل ممکن است موارد زیر را تجویز کند:

  • استراحت
  • استفاده از گردنبند طبی برای کاهش فشار روی عضلات‌ و رباط‌های ستون فقرات گردنی و کاهش درد.
  • تجویز آسپرین، ایبوپروفن یا داروهای ضدتورم دیگر برای کاهش التهاب، اسپاسم عضلانی و درد. گاهی شل‌ کننده‌های عضلانی نیز تجویز می‌شوند.
  • تن درمانی شامل استفاده از حرارت در مراحل اولیه و سپس سرمادرمانی
  • تمرینات ورزشی تحت نظر فیزیوتراپ.

neck_belt071.png

کمر دردهای سیاتیک، فتق دیسک

این نوع کمر درد از رایج ترین انواع کمر درد است. سیاتیک قطورترین عصب موجود دربدن ما است که شاخه های آن از کنار مهره های ستون فقرات خارج شده و برای انتقال پیامهای عصبی به اندامهای مختلف می رود.

وقتی یک یا چند دیسک در ناحیه کمر دچار بیرون زدگی شوند ممکن است به این عصب فشار آورده وآن را تحریک کنند، که متعاقبا بیمار درد احساس خواهد کرد. عصب سیاتیک در پایین تنه به سمت پاها می رود و پیامهای عصبی را از پاها به مغز مخابره می کند.

اینکه دیسک بیرون زده چقدر و کجای عصب سیاتیک را تحریک کند، نوع، محل و شدت درد را تعیین می کند.

بیمار در این نوع کمر درد در ناحیه زانو و حتی پایین تر از آن و یا شست پا احساس درد می کند، که درواقع ایراد از زانو و پا نیست در واقع عصب انتقال پیام ها از پا است که تحریک می شود.

در موارد حاد در این نوع کمر درد بیمار اختیار ادرار و مدفوع خود را از دست می دهد که علت آن آسیب دیدن اعصاب کنترل ارادی این اعمال در عصب سیاتیک است.

این حالت از موارد اورژانسی کمر درد است و در صورت بروز فورا باید به متخصص مراجعه نمود.

درد دنبالچه

یکی از انواع کمر درد، درد دنبالچه است. درد موقع نشستن در پایین ترین ناحیه کمر، نشانه درد دنبالچه است. دنبالچه، درواقع مهره های انتهایی کمر است که در بدو تولد از هم جدا هستند، اما به مرور به هم جوش می خورند.

درد پایین کمر موقع نشستن و خم شدن و اجابت مزاج، نشانه درد دنبالچه است. معمولا این جور افراد با تکیه دادن به عقب درد بیشتری دارند.

نشستن روی ایرینگ و مصرف داروهای ضدالتهابی برای مشکلات ساده ای مثل التهاب لیگامان معمولا جواب می دهد. اما اگر قضیه بیخ پیدا کند و خوب نشود، مرحله بعدی تزریق دارو در اطراف دنبالچه (بسته به مشکل) است. ا

گر شکستگی یا در رفتگی رخ داده باشد، ممکن است جراحی نیاز شود. در بدترین حالت، استخوان دنبالچه برداشته می شود و غائله فیصله می یابد.

kmr_drd03.jpg

کمردردهای خاص که بعلت تصادف، بیماری های عفونی،رماتیسمی و یا سرطان ایجاد می شوند.

یکی از انواع کمر درد هستند و در موارد نادری اتفاق می افتند و علائم پیچیده ای دارند.

تشخیص و انتخاب درمان در این نوع کمر دردها توسط پزشک متخصص انجام می شود.

چه بیماری هایی در زنان که باعث کمردرد می شوند؟

علل درد در قسمت پایین سمت راست یا چپ کمر در خانم ها شامل موارد زیر باشد:

آندومتریوز

آندومتریوز می تواند باعث درد کمر یا لگن شود. اندومتریوز شرایطی است که در آن ، بافت مشابه لایه رحم یا آندومتر در سایر قسمتهای بدن مانند تخمدانها ، لوله‌های فالوپی ، واژن و دهانه رحم رشد می کند. آندومتریوز می تواند باعث درد مزمن در قسمت تحتانی کمر و لگن شود.

فیبروم رحم

فیبروم رحم رشد غیر سرطانی است که می تواند در دیواره رحم ایجاد شود. داشتن آنها خطر ابتلا به سرطان رحم را در فرد افزایش نمی دهد. فیبروم رحم می تواند در اندازه متفاوت باشد ، و ممکن است برخی افراد متوجه آن نشوند و پزشک هنگام معاینه لگن یا سونوگرافی آنها را تشخیص دهد.

بیماری التهابی لگن

بیماری التهابی لگن (PID) نوعی عفونت است که به طور معمول در زمانی که یک بیماری مقاربتی مانند سوزاک یا کلامیدیا ، به رحم ، تخمدانها یا لوله های فالوپ گسترش می یابد رخ می دهد.

علل خاص کمر درد در مردان

پیچ خوردگی بیضه می تواند باعث درد کمر در سمت راست یا چپ در مردان شود.

پیچ خوردگی بیضه هنگامی اتفاق می افتد که بیضه در داخل کیسه آن بچرخد و باعث پیچ خوردگی طناب اسپرمی می شود. پیچیده شدن طناب اسپرماتیک می تواند جریان خون به بیضه را کاهش یا کاملاً مسدود کند و می تواند صدمات جبران ناپذیری ایجاد کند.

massage072.png

چه عواملی باعث درد کمر در طرف چپ می شود؟

شایع ترین دلایل کمردرد در موارد زیر است :

۱ - آسیب بافت نرم عضلات یا رباط هایی که ستون فقرات را پشتیبانی می کنند. صدمه به ستون فقرات ، مانند دیسک یا مفاصل بین ستون فقرات که فاست FACET نامیده می شود.
۲ - بیماریهای اندام های داخلی مانند کلیه ها ، روده ها یا دستگاه تناسلی
۳ - آسیب بافت نرم
۴ - هنگامی که عضلات در قسمت تحتانی کمر بیش از حد استفاده می شوند یا بیش از حد کشیده می شوند ، یا رباط ها ( لیگامان ها ) بیش از حد کشیده یا پاره می شوند ، التهاب ایجاد می شود. التهاب می تواند به اسپاسم عضلات منجر شود. خود اسپاسم عضلانی می تواند منجر به درد شود.

دردهای عصب سیاتیک به چه صورت خواهد بود؟

توجه داشته باشید دردهای عصب سیاتیک خیلی از اوقات به صورت گزگز، مورمور شدن، سوزن سوزن شدن، خواب رفتن حس می شود. به دلیل اینکه دردهای ناشی از عصب با دردهای ناشی از عضلات و استخوان ها تفاوت فاحشی دارد.

بنابراین افراد با این علائم این چنینی مراجعه می کنند، تمامی این موارد نمونه های است که نشان می دهد عصب سیاتیک تحت فشار است، که یکی از این عوامل تحت فشار بودن عصب سیاتیک دیسک کمر می باشد.

 درمان انواع کمر درد

در ابتدا علت کمر درد باید مشخص شود. معمولا کمر دردهایی که بیش از شش هفته ادامه داشته باشند، باید توسط پزشک بررسی شوند و درمان خاص آن تجویز شود. درمان‌ها به صورت دارویی، جراحی باز یا بسته هستند.

درصد بسیاری کمی (کمتر از ۱۰درصد) از کمر دردها نیاز به عمل جراحی باز دارند. بخش عمده کمر دردها با درمان‌های اولیه غیرتهاجمی وکم‌تهاجمی (روش‌های بسته) درمان می‌شوند.

دردهای عضلانی با مصرف مسکن‌ها و شل‌کننده‌های عضلانی درمان می‌شوند. اما باید توجه داشت انتخاب نوع دارو بسیار مهم است چرا که نباید برای بیمار تداخلات دارویی رخ دهد. هر فردی نباید سر خود شروع به مصرف این مسکن‌ها کند.

درمان بعدی دردهای عضلانی، روش فیزیوتراپی اعم از روش‌های فیزیکی، گرم نگهداشتن عضله با استفاده از تحریکات الکتریکی و یا استفاده از دستگاه‌های فیزیوتراپی مانند لیزر کم‌توان یا پرتوان است.

disk_kamar.jpg درمان دیسک کمر در منزل

کلام پایانی

در تمامی انواع کمر دردها رویکرد درمانی “برای تمامی بیماران، یکسان نیست”، بلکه درمان از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود.

حتی پس از تشخیص صحیح، یک فیزیوتراپیست ماهر با بیمار بر روی یک برنامه درمانی با تمرکز بر عوامل ایجاد کننده مشکل خاص کار خواهد کرد.

اگر مشکل کمر درد دارید و درصدد رفع مشکل خود هستید، یک فیزیوتراپیست با تجربه و آموزش دیده در زمینه اختلالات ستون فقرات می تواند کمک بزرگی برایتان باشد.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید