چکیده: تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه
ویروس کرونا همه جهان را درگیر کرده، اما همچنان پدیدهای ناشناخته است که دانشمندان و متخصصان اطلاعات دقیقی درباره ماهیت و عوارض آن ندارند. از آنجا که COVID-19 یک بیماری تنفسی است و بیشتر روش ها و شیوه های پیشگیری از انتقال این ویروس بر فاصله گرفتن افراد از همدیگر و رعایت بهداشت فردی تمرکز دارد، برای خیلی از افراد این سوال پیش آمده آیا ویروس کرونا از طریق روابط جنسی نیز منتقل میشود؟ قطعا شما هم به این پرسش فکر کرده اید، اما از طرح آن خجالت کشیده اید. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا پرسشهای شما را با کارشناسان مجموعه دکتر مهندس مطرح کنیم و حقایق را در اختیارتان بگذاریم.
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید: |
آیا ویروس کرونا از طریق رابطه جنسی منتقل می شود؟
تمام تماس های نزدیک (در فاصله 2 متری) با یک فرد آلوده می تواند شما را در معرض ویروس کرونا قرار دهد خواه فعالیت جنسی داشته باشید یا نه.
ویروس توسط قطره های تنفسی منتشر می شود که در هنگام سرفه ، عطسه یا گفتگو با فرد ویروسی منتشر می شود. این قطرات را می توان استنشاق کرد و یا در دهان یا بینی یک فرد در نزدیکی قرار گرفت. تماس با آب دهان فرد مبتلا از طریق بوسیدن یا سایر فعالیت های جنسی می تواند شما را در معرض ویروس قرار دهد. افرادی که COVID-19 دارند نیز می توانند قطرات تنفسی را بر روی پوست و وسایل شخصی خود پخش کنند. یک شریک جنسی می تواند با لمس این سطوح و سپس لمس دهان ، بینی یا چشم های خود به ویروس مبتلا شود. علاوه بر این ، ویروس COVID-19 می تواند از طریق تماس با مدفوع گسترش یابد. ممکن است ویروس COVID-19 را از فعالیت های جنسی که شما را در معرض مدفوع قرار می دهد ، بدست آورید.
در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس COVID-19 از طریق مایع منی یا واژن وجود ندارد، اما ویروس در مایع منی افرادی که ویروس دارند یا در حال بهبود هستند، شناسایی شده است. برای تعیین اینکه آیا ویروس COVID-19 می تواند از راه جنسی منتقل شود، تحقیقات بیشتری لازم است.
قطعا برایتان کارآمئ خواهد بود: ماسک سه لایه پرستاری |
موارد منع برقراری رابطه جنسی در دوران کرونا ویروس
در صورتی که زوجین در شرایطی قرار دارند که هر کدام به تنهایی زندگی می کنند و زیر یک سقف نیستند وضعیت برقراری رابطه جنسی آن ها در دروان کرونا فرق می کند و افراد در معرض خطر بیشتری قرار دارند چون این امکان وجود دارد هر یک از افراد در بیرون از خانه به این بیماری مبتلا شده باشند و ریسک ابتلا در فرد مقابل را افزایش دهند. به زوجین توصیه می شود در صورتی که جدا از هم زندگی می کنند از برقراری رابطه جنسی با همدیگر جدا خودداری کنند. پزشکان معتقدند در دوران شیوع ویروس کرونا افراد برای برقراری رابطه جنسی امن باید از آمیزش با کسانی که دارای علائم اولیه ابتلا به بیماری کوید-۱۹ هستند، حداقل به مدت یک هفته اجتناب کند؛ این علائم شامل تب و سرفه میشود.
آنها همچنین تاکید دارند که زوجهایی که با هم زندگی میکنند و در شرایط فعلی نیز با هم در قرنطینه به سر میبرند،اگر یکی از آنها احساس خوبی ندارند یا فکر می کنند ممکن است مبتلا به COVID-19 باشند ، تا زمانی که هر دو حالشان بهتر نشده، یکدیگر را نبوسند یا رابطه برقرار نکنند. همچنین اگر شما یا همسرتان به دلیل یک بیماری مزمن در معرض خطر بیشتری از ویروس COVID-19 هستید، بهتر است از برقراری رابطه¬ ی جنسی بپرهیزید.
متخصصان بیماریهای عفونی نیز توصیه میکنند که افراد پرخطر دیگر شامل زنان باردار و کسانی که بیش از ۷۰ سال سن دارند نیز فعلا از نزدیکی با شرکای جنسی خود دوری کنند.
رابطه جنسی در افرادی که بهبود یافته اند
افرادی که قبلا کرونا داشته اند و الان بهبود یافته اند، باید بدانند تا چند روز ( دو هفته ) ویروس کرونا می تواند در بدن آنها باشد در واقع می توانند ناقل باشند بنابراین بهتر است تا چند روز بعد از بهبودی نیز از رابطه جنسی با همسر دوری کنند.
پیشنهاد مطالعه: از کجا بفهمم کرونا دارم |
چطور میتوانیم در دوران کرونا رابطه جنسی سالمی با همسرمان داشته باشیم؟
برای اینکه رابطه ایمن تری در این دوران داشته باشید، به این چند نکته توجه کنید:
- قبل و بعد از رابطه، حتما دستان خود را خوب بشویید.
- سعی کنید تاحدامکان از پوزیشنهایی بپرهیزید که شما را رو در روی هم قرار میدهد.
- سعی کنید تاحدامکان از بوسیدن بپرهیزید.
- اگر میتوانید، ماسک بزنید.
- قبل و بعد از رابطه، حتما دستان خود را بشویید و به حمام بروید.
- سعی کنید تاحدامکان تعداد دفعات رابطه را کمتر کنید.
- مراقب علائم بیماری در خود و همسرتان باشید و درصورت مشاهده آنها، حتما خود را قرنطینه و رابطه جنسی را بهطورکلی قطع کنید.
- بهتر است در حین رابطه، از کاندوم استفاده کنید.
- محل برقراری رابطه جنسی را با دستمال ضدعفونیکننده یا الکل، پاک کنید.
فعلا تا زمانی که پژوهشهای بیشتری در این زمینه انجام شوند، باید تا میتوانیم، احتیاط کنیم و فعالیتهای جنسی را محدود کنیم.
آیا کاندوم مانع از انتقال کرونا می شود؟
کاندوم وسیله ای برای پیشگیری از بیماری مقاربتی و همچنین جلوگیری از بارداری می باشد، چرا که یکی از راه های انتقال بیماری مقاربتی دخول می باشد و کاندوم مانع تماس اندام های جنسی مرتبط با دخول می شود.
اما از آنجا که انتقال ویروس کرونا تا کنون از طریق تماس دستهای آلوده به ویروس، به صورت ( دهان، بینی، چشم ) بوده و این ویروس می تواند وارد دستگاه تنفسی شود لذا ارتباطی با استفاده از کاندوم یا استفاده نکردن از آن ندارد، بلکه این ویروس می تواند از طریق عطسه کردن یا سرفه از دهان فرد مبتلا خارج شود، حال در رابطه جنسی اگر طرف مقابل دستش به ترشحات برخورد کند و سپس دستان خود را به صورت خود بزند یا اینکه فرد آلوده زمانی که عطسه می کند ترشحات به صورت فرد مقابل پرتاب شود احتمال سرایت هست.