چکیده تخمین زمان مطالعه: 3 دقیقه
با شیوع روز افزون ویروس کروا در سطح جهان هر روزه ابعاد متعددی از آن کشف میشود. این ابعاد متعدد شامل جنبههای مختلف بیماری از اثرات کوتاهمدت و بلندمدت تا تعداد اندامهایی که در فرد بیمار از این ویروس تاثیر میپذیرند، است.از بین رفتن ناگهانی حس بویایی یکی از علائم کروناویروس باشد؛ حتی اگر فرد مورد نظر، هیچگونه علائم دیگری نداشته باشد.از دست دادن حس بویایی و چشایی بعد از بیماری کرونا تا چه مدت به طول میانجامد؟ آیا راهکاری برای تسریع روند بازگشت حس بویایی از دست رفته در این بیماران وجود دارد؟ این ها سوالاتی است که برخی از بیماران مبتلا به کرونا و خانواده های آنان نگران آن هستند.پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا پاسخ این سوالات را دریابید.
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید: |
از دست دادن بویایی و چشایی از علائم کروناست؟
بر اساس شواهد جمع آوری شده توسط راینولوژیست های برجسته انگلستان، هر فرد در صورت از دست دادن ناگهانی حس بویایی، ممکن است «ناقل پنهان» کروناویروس باشد؛ حتی اگر این فرد هیچ یک از دیگر علائم کرونا را نداشته باشد.
آنها عنوان کرده اند بسیاری از مبتلایان سراسر جهان، هیچ یک ازعلائم شایع، نظیر تب بالا و سرفه را نداشته و صرفا حس بویایی و چشایی خود را از دست دادهاند.آمار بیمارانی که از میان علائم شایع کرونا، تنها بویایی و چشایی خود را از دست دادند، به طور چشمگیری در حال افزایش است.
از دست دادن بویایی روز چندم کرونا اتفاق می افتد؟
ویروس جدید کرونا قادر است ظرف سه روز پس از ورود به بدن بیمار حس بویایی وی را از بین ببرد. کروناویروس جدید حس بویایی را در بیماران نه با عفونت مستقیم نورونها یا سلولهای عصبی بلکه با تاثیر گذاشتن بر کارکرد سلولهای پشتیبان تغییر میدهد.
پیشنهاد مطالعه: چگونه ماسک اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟ |
ایا حس بویایی در بیماران کرونا برمیگردد؟
با وجود این که هنوز به طور صد در صد از شناخت همه مکانیزمهای کووید 19 و پیامدهای آن ادعایی از سوی جامعه پزشکی نیست؛ اما تجربه های مشابه نشان میدهد که این اختلال کوتاه مدت است و نهایتا بعد از 4 تا 12 هفته از زمان بهبود نشانههای بیماری حس بویاییتان برمیگردد. پس صبور باشید و با بکارگیری برخی اقدامات درمانی و تقویتی روند و مدت زمان بازگشت این حس را کاهش دهید.ممکن است فقدان حس بویاییتان بیش از دو هفته تداوم پیدا کند. در این صورت استفاده مداوم از داروها و اسپریها ممکن است موجب ایجاد آلرژی های دیگر در شما شود. به خاطر داشته باشید که هنوز سیستم ایمنی شما دچار ضعف است و روش های درمانی که به کار می گیرید باید کمترین عوارض ممکن را در بر داشته باشند.
چگونه به بازگشت حس بویایی در بیماران کرونایی کمک کنیم؟
رایحه درمانی یا توانبخشی بویایی یک روش حمایتی و کمک کننده در درمان بیماری هیپوسمی (کاهش بویایی) و آنوسمی (فقدان بویایی)به حساب می آید. در این روش بیمار به مدت چند هفته در معرض موادی با بوهای خاص و ماندگار قرار میگیرد. طبق مطالعات بین المللی این روش در درمان اختلالات حس بویایی ناشی از بیماری های عفونی موثر عنوان شده و در برخی از روش های درمانی بالینی نیز به کار گرفته شده است. بوئیدن چهار بو شامل میخک، اکالیپتوس، لیمو و گل رز ، به مدت ۱۵-۱۰ ثانیه دو بار در روز به مدت سه ماه به برگشت حس بویایی کمک می کند.
کلام آخر
با وجود ناشناخته بودن ماهیت بیماری کرونا و افزایش آمار ابتلا به آنوسمی ، بهترین راه مبارزه با کرونا ویروس ، حفظ فاصله اجتماعی و رعایت دستورات بهداشتی جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری توصیه می شود.با توجه به اینکه فرد مبتلا به کاهش حس بویایی می تواند ناقل بیماری باشد،توصیه می شود که با بروز این مشکل حدود دو هفته زمان قرنطینه را رعایت نماید.