سبد خرید0
کنترل قند خون
کنترل قند خون
برای دسترسی سریع به محتوای متن روی لینک های زیر کلیک کنید:

چکیده

سریعترین راه درمان دیابت چیست؟ چگونه می توان دیابت را کنترل کرد؟

دیابت نوعی بیماری مزمن است که در آن بدن نمی‌تواند از گلوکز استفاده و یا آن را ذخیره کند. گلوکز نوعی قند است که اگر در خون جمع شود باعث بالا رفتن قند خون می‌شود. دیابت زمانی رخ می‌دهد که لوزالمعده دیگر قادر به ساخت انسولین نباشد یا بدن نتواند از انسولین تولید شده به خوبی استفاده کند. https://kermany.com/what-is-diabetes/ | مجله سلامتی دکتر کرمانی

دیابت نوعی بیماری مزمن است که در آن بدن نمی‌تواند از گلوکز استفاده و یا آن را ذخیره کند. گلوکز نوعی قند است که اگر در خون جمع شود باعث بالا رفتن قند خون می‌شود. دیابت زمانی رخ می‌دهد که لوزالمعده دیگر قادر به ساخت انسولین نباشد یا بدن نتواند از انسولین تولید شده به خوبی استفاده کند. https://kermany.com/what-is-diabetes/ | مجله سلامتی دکتر کرمانی

دیابت نوعی بیماری مزمن است که در آن بدن نمی‌تواند از گلوکز استفاده و یا آن را ذخیره کند. گلوکز نوعی قند است که اگر در خون جمع شود باعث بالا رفتن قند خون می‌شود. دیابت زمانی رخ می‌دهد که لوزالمعده دیگر قادر به ساخت انسولین نباشد یا بدن نتواند از انسولین تولید شده به خوبی استفاده کند. https://kermany.com/what-is-diabetes/ | مجله سلامتی دکتر کرمانی

در حال حاضر بیماری دیابت در تمام کشورها مشکلی عمده هست و شیوع اون در جوامع مختلف از جمله ایران روز به روز بیشتر می‏شه. اگه دیابت به خوبی کنترل نشه؛ می تونه منجر به مشکلات عصبی، بینایی، کلیه ها، رگهای خونی و در نهایت قلب و مغز بشه.
ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس کنترل قند خون و درمان دیابت رو بررسی کردیم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

کنترل دیابت

مدیریت دیابت نیازمند مراقبت، تعهد وبرنامه ریزی است.
در صورت ابتلا به این بیماری، تهیه ی یک برنامه ی عملی به خصوص به شما کمک میکند.
برای تهیه ی این طرح شما با ارائه دهندگان خدمات بهداشتی همکاری می کنید تا بهترین نتیجه و راه های رسیدن به آن برای شما مشخص شود. در اینجا چند نکته برای شروع کار آورده شده است

  • S.M.A.R.T باشید

برای اینکه دیابت خود را به بهترین روش مدیریت کنید، باید تعدادی اهداف شخصی برای خودتان تعیین کنید. انجمن دیابت آمریکا آنها را با عنوان S.M.A.R.T بیان می کند:

  • "S" منحصر به فرد باشید

 دقیقا تصمیم بگیرید که میخواهید به چه چیزی برسید و آن چیز چگونه به نظر میرسد. به عنوان مثال شما ممکن است بگویید: "من هر روز عصر 4000 قدم (نقریباٌ 2 مایل) در یک مسیر مشخص قدم میزنم".

  • "M" قابلیت اندازه گیری داشته باشید

راهی برای اندازه گیری میزان پیشرفت خود پیدا کنید تا بدانید چه زمانی به اهداف خود می رسید. مثلا بگویید: "من برای پیگیری مراحل و روزهایی که قدم میزنم از یک برنامه روی تلفن هوشمندم استفاده می کنم".

  • "A" قابلیت دستیابی

 مطمئن بشید تمام وسایل مورد نیاز برای رسیدن به اهداف خود را دارید. اگر چیزی را فراموش کرده اید آن را تهیه کنید. یا به عبارت دیگر: "من برای دنبال کردن مراحل از برنامه های بهداشت و سلامت روی تلفن همراهم استفاده میکنم . همچنین برای پیاده روی کفش خوب و راحت تهیه می میکنم".

  • "R" واقع بینانه عمل کنید

هدفی را انتخاب کنید که مطمئنید به آن عمل می کنید و به آن تعهد دارید. این می تواند عبارتی مانند :" ورزش کردن را به عنوان یک تغییر در سبک زندگی می پذیرم و این برنامه به من کمک می کند تا به آن عمل کنم".

چگونه قند خون خود را کنترل کنیم؟

انجمن مدرسان دیابت آمریکا (AADE) این هفت حوزه ی مدیریت دیابت را رفتار های مراقبت از خود (AADE7) می نامند.
در نظر داشته باشید که نیاز های هر شخص متفاوت خواهد بود و برنامه ی شما باید مختص خودتان باشد. بنابراین بهتر است اهدافی در جهت سلامتی انتخاب کنید و هر زمان نیاز به حمایت داشتید کمک بگیرید.
لازم نیست در ابتدا اهداف بزرگی را برای هر یک از موارد انتخاب کنید. شما میتوانید مراحل کم و اهداف کوتاه مدت ایجاد کنید (برای مثال این هفته دو وعده سبزیجات به رژیم غذایی روزانه تان اضافه کنید) و وقتی به اتمام زمان دوره رسیدید میزان پیشرفت خود را اندازه بگیرید.

آموزش تصویری نحوه استفاده از دستگاه قند خون

  •  تغذیه سالم

دیابتی ها باید قسمت عمده ای از خوراک شان را به غلات کامل (قندهای کامل)، سبزیجات و میوه ها (باید از مصرف آبمیوه پرهیز کرد، این کنستانتره ها، حاوی قندهای سریع الجذب و فاقد خواص ویتامین ها و دیگر مواد مغذی موجود در میوه ها هستند) اختصاص دهند.
باید شکر های سفید (قندهای سریع الجذب) را با جایگزین ها، گوشت های چرب را با گوشت پرندگان و ماهی ها و چربی های حیوانی را با روغن کلزا یا زیتون جایگزین کرد.

k_ghand_khon01.jpg

    • بررسی قند خون

    تست قند خون یا خود پایشی قند خون اطلاعات مفیدی درباره کنترل و مدیریت بیماری دیابت به شما ارائه می دهد.
    مسلما بررسی قند خون به دفعات متعدد در طول روز، نیاز به دقت بالایی دارد و گاهی برخی افراد از دستگاههایی به نام CGM یا سیستم پایش پیوسته قند خون استفاده می کنند.
    این دستگاهها میزان قند خون شما را بوسیله یک سنسور در داخل پوست شما، هر چند دقیقه یکبار بررسی می کنند.

  • فعالیت بدنی منظم

انجام تمرینات ورزشی متعادل و منظم به کاهش قند خون کمک می‌کند. اما مهم‌تر از آن این است که ورزش کردن روشی موثر و کاربردی برای کمک به کنترل بهتر وزن بدن است و این فاکتور برای مبتلایان به دیابت نوع دوم بسیار حائز اهمیت است.

chek_ghand_khon.jpg

  •  مصرف دارو به صورت منظم 

قرص ها با تحريك سلول هاي توليدكننده انسولين در لوزالمعده و يا كاهش مقاومت بدن در مقابل انسولين، سطح قندخون را پايين مي آورند.
بيماراني كه از اين قرص ها استفاده می كنند بايد با نحوه كار آن ها آشنا شوند و توجه داشته باشند که كه مصرف قرص به هيچ عنوان جای پرهيز غذايی را نمی گيرد و برای درمان ديابت اين سه ابزار در کنار يکديگر لازم هستند. بیماران دیابتی عزیز می توانند محصولات مرتبط از جمه نوار تست قند خون و دستگاه آن را از سایت دکتر مهندس دریافت نمایند.

ghand00.jpg 10 داروی گیاهی پایین آورنده سریع قند خون

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی

سوالات متداول در مورد کنترول قند خون

آیا پیش دیابت همیشه تبدیل به دیابت می شود؟

اگر مبتلا به پیش دیابت هستید این بدان معنا است که قندخون شما بالاست ولیکن هنوز در حدی نیست که به آن دیابت گفته شود. اگر شما این مرحله را کنترل و درمان نکنید احتمال اینکه در آینده مبتلا به دیابت نوع دو شوید بیشتر از افراد عادی است.

آیا می توانم از تبدیل پیش دیابت به دیابت جلوگیری کنم؟

در برخی از موارد، تغییر در شیوه زندگی مثلا تغذیه سالم، کاهش استرس، افزایش فعالیت بدنی و کنترل وزن به شما در پیشگیری از تبدیل شدن پیش دیابت به دیابت کمک میکند

آیا مصرف تخم مرغ برای مبتلایان به پیش دیابت مفید است؟

بر طبق نظر انجمن دیابت آمریکا مصرف تخم مرغ انتخاب بسیار خوبی برای افراد دیابتی است. زیرا اولا یک تخم مرغ بزرگ محتوی تقریبا نیم گرم کربوهیدرات است بنابراین قند خون را به میزان زیادی بالا نمی برد. البته باید دقت کرد که میزان چربی موجود در تخم مرغ بالاست و باز هم باید در مصرف آن حد تعادل را رعایت نمود.

می ‌گویند انسولین چاق می‌ کند. صحت دارد؟

اگر انسولین به طور اصولی و با دوز صحیح مصرف شود، موجب چاقی نمی ‌شود.حتی برخی مطالعات نشان داده که بعضی از انواع انسولین های نوترکیب حتی می‌توانند یک تا دو کیلو کاهش وزن هم ایجاد کنند. بعضی بیماران انسولین را بیش از حد مصرف می ‌کنند یا بعد از تزریق انسولین، غذای کافی نمی خورند و یا حتی ورزش‌ های سنگین و فعالیت بدنی شدید می ‌کنند. در این حالت، قند خون افت می ‌کند و مکانیسم ‌های دفاعی برای افزایش قند خون فعال می ‌شوند و اشتها زیاد می ‌گردد. اگر این پدیده خیلی تکرار شود، بالاخره به افزایش وزن یا چاقی منجر می‌ شود.

آیا در تست قند خون می بایست فقط از یک انگشت استفاده شود؟

خیر از تمام انگشتان دست میتوان برای گرفتن خون استفاده کرد و بهتر است به صورت گردشی این کار انجام شود و هر بار از یک انگشت خون گیری انجام شود. خونگیری بهتر است از کناره های انگشت صورت پذیرد تا خون بهتر و درد کمتری داشته باشد. برای خونگیری نباید خیلی انگشت را فشار داد.

دیابت نوع دوم در چه افرادی دیده می شود؟

اغلب بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم، چاق و بالای ٤٠ سال هستند تحرک کمی دارند و از رژیم های غذایی نا مناسب مثل فست فود استفاده میکنند. گاهی در خانواده درجه یک این بیماران سابقه سابقه دیابت وجود دارد. این بیماران می توانند با تغذیه صحیح، کاهش وزن و ورزش مناسب تا مدت ها بیماری خود را مدیریت کنند زیرا معمولا سطح انسولین این افراد به صفر نمی رسد و در واقع میزان تولید انسولین این افراد کاهش پیدا کرده و یا به دلیل چاقی، بدن این افراد در برابر انسولین تولید شده مقاومت نشان میدهد که این مقاومت با ورزش، رژیم غذایی و کاهش وزن می تواند بهبود یابد و در صورتی که با این روش ها قند خون کنترل نشود می توان با نظر پزشک از داروهای خوراکی یا انسولین جهت درمان این دسته بیماران کمک گرفت.

دیابت نوع اول در چه افرادی دیده می شود؟

این افراد اغلب لاغرتر از دیابتی های نوع ۲ هستند و عموما در گروه سنی زیر ۳۰ سال(کودکان، نوجوانان و جوانان) بروز می کند. معمولا سطح تولید انسولین در بدن این افراد به نزدیک صفر می رسد و برای جبران این کمبود می بایست انسولین تزریق کنند. این گروه از مبتلایان حدودا ١٠ درصد کل بیماران دیابتی را شامل می شوند. در واقع عامل اصلی دیابت نوع یک به تخریب پیش رونده سلول های بتای پانکراس و توقف تولید انسولین باز می گردد. دیابت غالبا یک بیماری بی سر و صدا است. اما گاهی علائم دیابت در نوع یک خیلی شدید و پر سر و صدا و ناگهانی اتفاق می افتد که به این حالت کمای دیابتی یا (کتواسیدوز) گفته می شود که می تواند به عنوان اولین علامت بیماری دیابت نوع یک اتفاق بیفتد. در این حالت مواد سمی ناشی از سوخت و ساز ناقص چربی ها (کتون بادی ها) در خون تجمع کرده و بیمار را به کما می برند.

نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید