سبد خرید0
روش های درمان خروپف
روش های درمان خروپف

چکیده                                                            تخمیل زمان مطالعه:  4 دقیقه

بدن در طول شبانه‌ روز به شش تا هشت ساعت خواب نیاز دارد که اگر اختلالی در آن ایجاد شود فرد را دچار ناراحتی می‌کند. خروپف یکی از شایع ترین اختلالات خواب که افراد زیادی را درگیر کرده است. خروپف یا همان خُر خُر شبانه زمانی ایجاد می شود که جریان هوا نتواند آزادانه در بینی و دهان گردش پیدا کند.شایع ترین علت های خروپف می توان به اضافه وزن، مشکلات مجاری بینی و سینوس ها، ژنتیک اشاره کرد. گاهی اوقات خروپف بیش از آنکه خود فرد را اذیت کند، آرامش را از اطرافیان را می گیرد.در این قسمت علاوه بر معرفی خروپف و عوامل ایجاد آن به مهم ترین روش های درمان خروپف نظیر خالی کردن بینی از مخاط ، لیزر، استفاده از بالش های طبی و استاندارد، انجام حرکات ورزشی و... خواهیم پرداخت.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. خروپف چیست؟
  2. شایع ترین علت های خروپف
  3. روش های درمان خروپف در خواب
  4. حرکات ورزشی زبان و گلو
  5. چه زمانی خروپف نگران کننده است و باید به پزشک مراجعه کنید؟
  6. توصیه هایی برای قطع خروپف های شبانه

خروپف چیست؟

هنگامی که هوا به راحتی نتواند در حلق و بینی جریان پیدا کند، شما خروپف می‌کنید. صدای ایجاد شده به وسلیه لرزش بافت‌ها به عنوان یک نتیجه جریان هوا مسدود شده به وجود می‌آید. خروپف لرزش مجرای تنفسی و به تبع آن ایجاد صدا به خاطر بسته شدن مسیر هوا در هنگام تنفس به هنگام خواب است. در بعضی از موارد خروپف صدای کمی دارد، ولی اکثرا نا خوشایند و بلند است. خروپف ممکن از علائم وقفه تنفسی در خواب باشد.
خروپف‌ های سبک معمولاً به‌هنگام خستگی و در سر شب (۳۰ دقیقه اول خواب) و از سن ۳۵-۳۰سالگی به بعد به‌ وجود می‌آیند و هرچه بلغم‌های محیطی بیشتر شود خروپف عمیق‌ تر و طولانی‌ تر حتی تا امتداد صبح اتفاق می‌افتد، برای هر کدام روش های درمان خروپف مختلفی وجود دارد.

khor0pof

شایع ترین علت های خروپف

  • سن: با گذشت از سنین میانسالی و بالاتر رفتن سن، گلو باریک و باریک تر می شود و قدرت انقباض عضلات موجود در این نواحی کاهش پیدا می کند.
  • چاقی: حتما دقت کرده اید که خروپف و سایر اختلالات خواب در افراد چاق بیشتر است. بافت چربی زیاد و قدرت انقباضی پایین عضلات در افراد چاق، علت این مشکل است.
  • جنسیت و تفاوت های فیزیولوژیک: مردها مجاری هوایی (تنفسی) باریک تری نسبت به زن ها دارند و برای خروپف مستعد ترند. گلوی باریک، شکاف کام، لوزه سوم بزرگ و دیگر ویژگی های جسمی که به خروپف می انجامند، اغلب ارثی می باشند.
  • مشکلات مجاری بینی و سینوس ها: انسداد مجاری هوایی، علاوه بر ایجاد مشکلات تنفسی باعث ایجاد خروپف هم می شود.

khoropof va chaghi

روش های درمان خروپف در خواب

درست است که خر و پف را نمی توان بیماری تلقی کرد، اما همین مشکل باعث ایجاد اختلال در خواب می شود و نشان می دهد که چیزی در بدن درست کار نمی کند.روش های مختلفی برای مقابله با این مشکل و بهبود کیفیت خواب وجود دارد.این روش ها به شرح زیر است: 

  •  اگر اضافه وزن دارید، وزن خود را کاهش دهید

کاهش وزن، به کاهش میزان بافت های مزاحم گلو کمک می کند ،که باعث خروپف شما شده اند شما می توانید با کاهش مصرف کالری کمتر به وسیله خوردن مقادیر غذایی کوچکتر و سالم تر، وزن خود را کم کنید ، حتما ورزش منظم روزانه خود را انجام دهید.

 

لاغری سریع و بدون بازگشتاز دست ندهید: لاغری سریع و بدون بازگشت

  • خالی کردن بینی از مخاط:

سعی کنید مخاط جمع شده در بینی خود را خالی کنید. مخاط کش های بینی به ‌گونه ‌ای طراحی‌شده‌اند که تمام بقایا و مخاط جمع شده در بینی را از بین می‌برند. انجام این شستشو شما را از خروپف راحت می‌کند.

  • لیزر

یکی از جدید ترین روش های درمان خروپف، لیزر درمانی می باشد. دراین روش با استفاده از لیزر قسمت اضافی زبان کوچک برداشته می‌شود که به دنبال آن فرد از خروپف کردن خلاص می‌شود.

leizer darmani

  • استفاده از بالش های طبی و استاندارد

بالش ها به خصوص بالش های خیلی نرم باعث خم برداشتن گردن و در نتیجه انسداد مجاری هوایی و خرخر می شوند.

 

39پیشنهاد ویژه دکتر مهندس: بالش طبی مموری فوم سماطب

  • از نوارهای بینی استفاده کنید

مطالعات نشان می‌دهد که نوارهای بینی می‌توانند آرام سازی موقتی‌ ای را به ارمغان می‌آورد و به مردم کمک کنند تا خروپف کردنشان را متوقف کنند. ماهوالد می‌گوید: «این آسان‌تر است که وقتی سوراخ بینی شما به حالت کاملاً عریض باز است نفس بکشید، پس نوارهای بینی که روی بینی پوشیده می‌شوند به خروپف‌هایی که از بینی شما ناشی می‌شوند کمک کنند».

  • قرار دادن ایمپلنت های پاناتولد

یکی از روش های درمان خروپف، قرار دادن ایمپلنت های پاناتولد می باشد که  به نام "روش ستونی و عمودی" معروف است، این درمان، شامل تزریق رشته های بافته شده از فیبر پلی استر به کام نرم دهانتان است این کار باعث می شود تا خروپف کاهش یابد.

  • تخریب بافتی رادیوفرکانسی (سومنوپلاستی)

این درمان جدید با استفاده از امواج رادیویی با شدت کم ،برای کاهش برآمدگی های بر روی کام نرم شما انجام می شود، تا میزان خروپف کاسته شود.

  •  از قرص‌های ضد خروپف استفاده کنید

قرص‌های گیاهی زیادی در بازار موجود است و می‌تواند خروپف کردن شما را تا حد زیادی کاهش دهد. این قرص ها از آنزیم‌های طبیعی تشکیل شده‌اند که مسدود شدگی مسیرهای هوایی را هدف قرار می‌دهند و باعث کم شدن این موارد می‌شوند. در این شرایط خروپف کردن نیز کمتر می‌شود.

ghors zed khoropof

انجام حرکات ورزشی، یکی از ساده ترین روش های درمان خروپف است که  با انجام آن ماهیچه‌های گلو و زبان‌ تقویت می‌ شود و خروپف را کاهش می‌دهد. ماهیچه‌های سفت هنگام خواب به عقب بر نمی‌گردند و مجرای تنفسی را مسدود نمی‌ کنند.این حرکات شامل موارد زیر است:

  1.  آواهایی نظیر اَ، اِ، ای، اُ، و او را با صدای بلند تلفظ کنید. این آواها را به مدت سه دقیقه و روزی ۳ تا ۴ بار با صدای بلند تکرار کنید.
  2.  نوک زبان‌ تان را درست پشت دندان‌ های بالا در جلوی دهان‌ تان قرار دهید. اکنون زبان‌ تان را به عقب بکشید و ۳ دقیقه در روز زبان‌ تان را به این حالت نگه دارید
  3.  دهان‌ تان ببندید. سپس لب‌های‌ تان را روی هم فشار دهید و ۳۰ ثانیه به همین حالت بمانید.
  4.  دهان‌ تان را باز کنید. فک‌تان را به سمت راست حرکت دهید، و ۳۰ ثانیه نگه دارید. سپس فک‌ تان را به سمت چپ حرکت دهید به همان میزان نگه دارید.
  5. . دهان‌تان را باز نگه دارید. ماهیچه‌ی انتهای گلوی‌تان را مکررا به مدت سی ثانیه منقبض کنید. این کار را رو به روی آینه انجام دهید. داخل دهان‌تان را نگاه کنید. با انقباض ماهیچه‌ی انتهای گلو، زبان کوچک‌ تان باید به بالا و پایین حرکت کند.

darman khor pof

  • جراحی

از شیوه های مختلف جراحی برای رفع انسداد مجاری هوایی استفاده می شود، به عنوان مثال درصورتی که لوزه سوم عامل انسداد راه‌های هوایی باشد این جراحی با برداشتن لوزه سوم باعث درمان انسداد راه‌های هوایی و در نتیجه درمان خرخر شبانه می‌شود.

  • دمنوش نعناع

طب سنتی نیز روش های درمان خروپف در خواب را ارائه می دارد. یکی از این راهکار ها دمنوش نعنا است. دمنوش نعناع نیز درست مثل روغن نعناع فلفلی برای درمان خروپف مفید است. نعناع حاوی منتول است که مخاط داخل ریه‌ها را کاهش می‌دهد. نعناع هم‌چنین التهاب مجاری تنفسی را نیز کم می‌کند. هر شب قبل از خواب یک فنجان دمنوش نعناع میل کنید.
برگ‌های نعناع را درون فنجان بریزید.
 آب داغ را به آن اضافه کنید.
 اجازه دهید نعناع ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب داغ دم بکشد.
پس از نوشیدن این دمنوش، فنجان را نزدیک بینی‌تان بگیرید و بخار نعناعی را که از آن متصاعد می‌شود، استنشاق کنید.

damnoosh nana

چه زمانی خروپف نگران کننده است و باید به پزشک مراجعه کنید؟

خروپف گاهی اوقات می تواند نشانه یک مشکل جدی تر باشد. افرادی که خروپف می کنند باید از نظر مشکلات تنفسی و یا مشکلات خواب بررسی شوند. اگر هیچ مشکل پزشکی دیگری وجود نداشت، تنها یک مشکل باقی می ماند و آن بر هم خوردن آرامش خواب برای هم اتاقی فرد است. خود این مشکل نیز در دراز مدت به ریه ها آسیب جدی می رساند چون باعث کاهش اکسیژن رسانی و به دنبال آن کاهش حجم هوایی می شود که به ریه ها می رسند. البته ماجرا به همین جا ختم نمی شود و قضیه سر درازی دارد چون آپنه می تواند باعثبروز مشکلاتی مانند افزایش فشارخون و مقاومت به درمان، افزایش خطر سکته قلبی و مغزی، نارسایی ریوی، خواب آلودگی به دلیل ایجاد اختلال در خواب، کاهش قدرت تمرکز و کاهش میل جنسی شود.این جاست که روش های درمان خروپف در خواب اهمیت پیدا می کند.

توصیه هایی برای قطع خروپف های شبانه

درست است، که روش های درمان خروپف در فوق به تفصیل گفته شد، اما برای قطع این اختلال خواب لازم است، توصیه های زیر رعایت شود.

  • قطع مصرف الکل: مصرف مواد الکلی موجب شل شدن ماهیچه‌ های گلو می‌شود که در این شرایط ارتعاش ماهیچه‌ها افزایش می‌یابد و حتی فرد را در معرض خطر آپنه خواب انسدادی قرار می‌دهد و شدت خروپف کردن را افزایش می‌دهد.
  • تهویه مناسب و رطوبت اتاق: خشکی هوا یکی از دلایل خروپف است.احتمال خروپف و مشکلات تنفسی در خواب، با افزایش رطوبت هوا افزایش پیدا می کند. پس وجود یک تهویه مناسب می تواند در کاهش این مشکلات مفید باشد. بنابراین دستگاه بخور یا دوش آب گرم قبل از خواب مجاری تنفسی را مرطوب کرده و خروپف را کمتر می‌کند.

estefade dastgah bokhor

 

بخور سرد ملودی 2قطعا برایتان جالب خواهد بود: بررسی  انواع دستگاه های بخور و قیمت آن 

 

  • خوابیدن به پهلو: در صورتی که فرد به خوابیدن به پشت عادت داشته باشد احتمال خروپف کردن در او بیشتر است. اگر عادت دارید به پشت بخوابید تلاش کنید از این شکل خوابیدن بپرهیزید.
  • استفاده از روغن بنفشه یا روغن سیاه‌ دانه :هر شب چکاندن ۳ قطره روغن بنفشه یا روغن سیاه‌ دانه در یک حفره بینی و در شب بعد در حفره دیگر (یکی در میان) به‌صورت متوالی تا دو هفته و بعد از یک هفته وقفه، تکرار همین دستور را ادامه دهید.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید