سبد خرید0
درمان خانگی ذات الریه
درمان خانگی ذات الریه

چکیده                       تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

به التهاب یکی از ریه‌ها یا هر دوی آنها سینه پهلو یا ذات الریه می‌گویند، که با علایم سرفه ، تب لرز شدید ، درد قفسه سینه و غیره همراه می باشد. ذات الریه در کودکان و نوزادانی که دچار مشکلات سلامت یا اختلالات سیستم ایمنی هستند، مسئله‌ای بسیار جدی است. اگر فردی به ذات الریه مبتلا شد شانس بهبود آن تحت تأثیر شرایط معینی است. اگر فرد جوان باشد، بیماری وی سریع مشخص شده باشد، دفاع بدن وی در برابر بیماری بخوبی عمل کند و عفونت هنوز گسترش پیدا نکرده باشدو فرد فاقد هرگونه بیماری دیگری باشد، شانس بهبود بیماری در وی بیشتر است.این بخش از مجله سلامت دکتر مهندس به بهترین روش های درمان خانگی ذات الریه می پردازد.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. ذات الریه چیست؟
  2. گروه‌های در معرض خطر سینه پهلو
  3.  درمان خانگی ذات الریه
  4.  طول مدت درمان ذات الریه 


ذات الریه چیست؟

ذات الریه یا سینه پهلو اصطلاح عمومی است که برای توضیح بیماری های التهابی ریه به کار می رود. این بیماری معمولاً به این دلیل ایجاد می شود که حفره های شش، کیسه های هوا در ریه ها، از چرک و مخاط پر می شوند. اما سینه پهلو می تواند به قسمت های مختلفی از ریه ها آسیب بزند. التهاب حفره های شش، توانایی ریه ها در گرفتن اکسیژن از هوا را محدود می کنند و درنتیجه موجب ناتوانی سیستم گردش خون می شود. مشکلات دیگری هم ممکن است اتفاق بیفتد. مثلاً وقتی باکتری وارد خون می شود یا ریه ها به شدت ملتهب شده و بسته می شوند.

zato rie chist

 

 بیشتر بدانید: نشانه های ذات الریه چیست


گروه‌های در معرض خطر سینه پهلو

گروه‌های زیر بیشتر در خطر ابتلا به ذات الریه هستند:

  •  نوزادان و کودکان کوچکتر؛
  •  سالمندان؛
  •  افراد سیگاری؛
  •  افرادی که از بیماری‌هایی مانند آسم، فیبروز سیستیک و بیماری‌های قلبی، کلیوی و کبدی رنج می‌برند؛
  •  افرادی که دستگاه ایمنی ضعیفی دارند. به‌عنوان مثال کسانی‌که به تازگی از یک بیماری مانند آنفولانزا بهبود یافته‌اند. افراد مبتلا به ایدز، کسانی ‌که شیمی‌درمانی می‌کنند یا از داروهای ضعیف‌کننده‌ی دستگاه ایمنی برای پیوند عضو استفاده می‌کنند.

zato rie dar kodakan

درمان خانگی ذات الریه

  • جوش شیرین

جوش شیرین به حذف سموم از بدن کمک می‌کند. ۱/۴ قاشق چایخوری جوش شیرین را با ۳۰۰ میلی‌لیتر آب گرم مخلوط کنید و ترکیب حاصل را دو بار در روز بنوشید.

  • ترکیب آب و نمک

دست کم 3 بار در روز با استفاده از آب نمک غرغره کنید. این کار کمک می کند تا دستگاه تنفسی تان پاکسازی شود و دیگر سرفه نکنید.

gher ghere abnamak

  • به کفایت استراحت کنید

تا زمانی که درجه حرارت بدن تان به حالت عادی برنگشته و دیگر مخاط سرفه نکردید، به مدرسه یا سرکار نروید. حتی اگر زمانی که رو به بهبودی بودید نیز در آن زیاده روی نکنید. از آنجایی که سینه پهلو می تواند عود کند، بهتر است تا زمانی که به طور کامل بهبود نیافته اید، به زندگی روزمره خود برنگردید. اگر در این مورد مطمئن نیستید، با پزشک تان مشورت کنید.

  • حمام بخار

حمام بخار بگیرید. یک سطل آب را با آب گرم پر کنید و چند قطره از هر روغن معطری را که ممکن است در خانه داشته باشید مانند روغن درخت چای، اسطوخودوس، کافور یا اکالیپتوس داخل آب بریزید. درب حمام را ببندید و همان‌طور که نزدیک سطل آب نشسته‌اید و سرتان روی آن قرار دارد با پوشاندن سرتان توسط حوله، بخار آب را استنشاق کنید.

 محصول پیشنهادی دکتر مهندس: بخور سرد 3.7 لیتری طرح قطره

  • دمنوش بارهنگ

بارهنگ به عنوان مادر همه‌ی گیاهان دارویی شناخته شده‌است. برگ‌های آن دارای خواص پاک‌کننده‌ای هستند که به رفع عفونت ریه‌ها کمک می‌کنند. برای تهیه‌ی یک فنجان از این دمنوش، از مقادیر مساوی گیاه بارهنگ و گیاه آویشن استفاده کنید و آن را با ۱۵۰ میلی‌لیتر آب جوش ترکیب کنید. اجازه بدهید مخلوط به مدت چند دقیقه دم بکشد، و سپس آن را بنوشید. ۵ فنجان از این دمنوش را در روز بنوشید.

damnoosh barhang

  • آویشن

جهت درمان ذات الریه با طب سنتی آویشن مصرف کنید.آویشن به عنوان ضد اسپاسم در درمان سیاه سرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا استفاده می‌شود.
برای درمان ذات الریه با طب سنتی یک مشت آویشن را در یک لیتر آب جوشانده و آن را صاف کنید، بعد ۲۵۰ گرم عسل به آن اضافه کرده و هر روز نصف فنجان میل کنید.

  • درمان ذات الریه با عنبر نسارا

در دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي اجزاي عنبر‌نسارا با استفاده از روش "کروماتوگرافي" از يکديگر جدا و تأييد شد که عنبر نسارا خواص آنتي‌اکسيداني، آنتي‌باکتريال (ضدباکتريايي)، ضدقارچ و ضدالتهابي و خواص ضدميکروبي دارد!
روش استفاده؛ عنبر نسارا را مثل اسفند روي آتش مي‌گذارند و دود خارج‌شده از آن را استنشاق مي‌کنند يا اجازه مي‌دهند دودِ آن با بدن (بخشي که دچار عفونت و بيماري شده) تماس داشته باشد.

darman sine pahloo ba anbar nesara

  • آب سبزیجات

سبزیجاتی مانند خیار، چغندر، هویج و اسفناج به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند و سم زداهای خوبی هستند.آب خیار، آب چغندر و آب هویج را به نسبت 1:1:3 با هم مخلوط کنید. این ترکیب را هر روز با معده ی خالی بنوشید.آب اسفناج را با آب هویج به نسبتی که طعم و مزه ی مورد علاقه تان را بسازد مخلوط کنید و این ترکیب را چندین بار در روز بنوشید تا نایژه ها پاکسازی شوند.

  • زنجبیل

یک تکه زنجبیل را بردارید و آب آن را بگیرید. سپس آن را با 1 قاشق چایخوری عسل و چند قطره آب لیمو مخلوط کنید. این ترکیب را هر روز قبل از رفتن به رختخواب میل کنید.

  • هیدراته بمانید

به منظور کمک به شل شدن مخاط در ریه ها، مایعات به خصوص آب زیادی مصرف کنید.


طول مدت درمان ذات الریه

یک هفته پس از آغاز بیماری در حدود یک سوم از بیماران دچار افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون می‌شوند. دوره بیماری بین چند روز تا یک ماه و گاهی هم بیشتر ادامه خواهد داشت.

tool modat darman zatorie


سخن آخر

تا جایی که ممکن است سیستم ایمنی بدن خود را با انجام فعالیت های بدنی تقویت کنید و رژیم غذایی مناسب نگه دارید تا بتوانید هنگام بیماری و در مقابل عوامل بیماری زا از خود محافظت کنید. در هنگام مواجهه با بیماری ذات الریه بهتر است تماس با اطرافیان خود را محدود کنید تا از انتقال بیماری به آنها جلوگیری شود و از سویی دیگر بدن شما که ضعیف شده، بیماری جدید و قابل انتقالی را از اطرافیان دریافت نکند. همچنین بهتر است در هنگام بیماری حین عطسه و سرفه دستمال جلوی صورت خود بگیرید. برخی افراد پس از درمان این بیماری بعد از یک هفته شروع به ادامه فعالیت های خود می کنند در حالی که برخی دیگر حتی پس از گذشت یک ماه نمی توانند به حالت عادی سابق خود باز گردند. در این مورد بهتر است با پزشک مشورت شود.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید