سبد خرید0
علت خستگی و خواب آلودگی مداوم
علت خستگی و خواب آلودگی مداوم

چکیده                                    تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

خستگی‌ احساسی‌است‌ که‌ توسط بیمار و به‌ صور مختلف‌از جمله‌: بی‌حالی‌، کسالت‌ و زود خسته‌شدن‌، فقدان‌ انگیزه‌ و نیرو، ازدست‌دادن‌ میل‌ و علاقه‌ به‌ کارهای‌روزمره‌ شادابی‌ کم‌ یا احساس‌ یأس‌ وناامیدی‌ بیان‌ می‌شود; همچنین‌ به‌صورت‌ احساس‌ باطنی‌ ضعف‌ و میل‌شدید به‌ استراحت‌ یا خوابیدن‌ نیز بیان‌می‌گردد. همیشه دلیل خواب‌آلوده بودن و خستگی، کمبود خواب یا کار زیاد نیست. دلایل بسیاری وجود دارد که می‌تواند سبب شود شما همیشه احساس خستگی کنید. خواب زیاد و خواب آلودگی بیش از حد در طول روز یک موضوع طبیعی نیست بهتر است بی تفاوت از آن نگذرید و علت آن را پیدا کنید.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. علت خستگی و خواب آلودگی مداوم
  2. ضعف و بی‌ حالی ناشی کمبود ویتامین های گروه B
  3.  روش های مقابله با خستگی مفرط


علت خستگی و خواب آلودگی مداوم

  • مشکلات خواب

کاملا طبیعی است که فردی شب به خوبی نخوابیده باشد و صبح احساس خستگی کند و نتواند به درستی تمرکز داشته باشد. خواب خوب یعنی حداقل 7 ساعت خواب مداوم و بدون بیداری برای احیای انرژی بدن لازم و ضروری است.اگر برای به خواب رفتن دچار مشکل می شوید و یا در طول شب چندین بار بیدار می شوید ممکن است که دچار خستگی مزمن شوید. در این صورت ممکن است علائم دیگری مانند خواب آلودگی در طول روز، آپنه خواب، مشکل در به خواب رفتن شبانه و احساس اینکه حتی بعد از خواب نیز استراحت نکرده اید بروز کند.

  • افسردگی

افسردگی همانطور که شما را بسیار غمگین می‌کند، می‌تواند باعث شد شما احساس عدم داشتن انرژی کنید. افسردگی باعث می‌شود شما نتوانید به خواب عمیق بروید و یا باعث می‌شود صبح‌ها زودتر از خواب بیدار شوید که نتیجه اش احساس خستگی بیشتر در طول روز است.

  • آنمی یا کمبود آهن

آنمی یا کمبود آهن ممکن است اولین علت خستگی و خواب‌ آلودگی معمول باشد. خانم‌هایی که پریود سخت دارند و یا باردار هستند بیشتر در معرض آنمی قرار می‌گیرند. همچنین آنمی می‌تواند بر روی مردان و زنان پس از دوره یائسگی تأثیر بگذارد. از طرف دیگر، مشکلاتی مانند بیماری‌های معده و روده از جمله زخم معده نیز می‌تواند در اثر آنمی بوجود بیاید. علاوه بر این، خوردن داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نیز می‌تواند به تشدید شرایط کمک کند. در شرایط آنمی شما احساس می‌کنید که هیچکاری نمی‌توانید انجام دهید و ماهیچه‌‌هایتان احساس سنگینی می‌کند و به زودی خسته می‌شوید.
همچنین ممکن است شما آهن بیش از حد داشته باشید که آن هم باعث خستگی می‌شود. به این اختلال، هموکروماتوز یا سرریز زیادی آهن گفته می‌شود. این بیماری نادر و ارثی است که در مردان و زنان بین ۳۰ تا ۶۰ ساله بروز پیدا می‌کند.

 

 هم چنین بخوانید: شایع ترین علائم کم خونی

  • ضعف و بی‌ حالی ناشی کمبود ویتامین های گروه B

    کمبود برخی از ویتامین ها نیز همراه با ضعف و بی‌ حالی است که می توان به ویتامین های گروه B به خصوص B2 و B6 و نیاسین اشاره کرد که با کمبود آن فرد دچار تحریک پذیری و عصبی بودن ، ضعف و بی‌ حالی می شود و در صورتی که فردی از الگوی غذایی نامناسبی پیروی کند احساس ضعف و بی‌ حالی کرده و باید گفت با الگوی غذایی نابسامان فرد به درجاتی از ضعف و بی‌ حالی دچار می شود.

 

  • کمبود ویتامین D

یکی از علائمی که اغلب افراد آن را نادیده می‌گیرند خستگی است که می‌تواند مربوط به کمبود ویتامین D در بدن باشد، زیرا پایین بودن سطح ویتامین D می‌تواند بر روی میزان انرژی تاثیر منفی گذاشته و فرد در بیشتر ساعات روز با وجود فعالیت کم احساس خستگی می کند.در یک مطالعه دیگر نیز به تازگی نشان داده شده که استفاده از مکمل ویتامین D به طور قابل توجهی در کاهش خستگی افراد تاثیرگذار است در این مطالعه به یک گروه دارونما و به گروه دیگر مکمل ویتامین دی داده شد که در نتایج تحقیقات محققان مشاهده کردند با مصرف مکمل ویتامین دی افراد کمتر احساس خستگی می‌کردند و انرژی بیشتری برای فعالیت‌های روزانه خود داشتند.

 elat khab alodegi

 

  • به‌هم ریختگی هومورنی در زنان

كاهش هورمون استروژن در اغلب موارد می‌تواند سبب كاهش وزن و خستگی شود. البته باید گفت كمبود یا زیاد ترشح شدن هورمون مهم دیگری در بدن می‌تواند همین نتایج را به دنبال داشته باشد

  • خوردن کافئین زیاد

همه ما می دانیم که خوردن کافئین باعث افزایش هوشیاری و تمرکز می شود.اما محققان به این نتیجه رسیده اند که خوردن مقادیر زیاد مواد غذایی حاوی کافئین ممکن است باعث ایجاد خستگی شود.

  • دیابت

جالب است بدانیم که دیابت می‌تواند براثر افزایش یا کاهش میزان قند خون باعث بروز بی‌حالی شود. زمانی که قند خون افراد بالا می‌رود، این قندها به‌جای آنکه جهت تولید انرژی استفاده شوند در جریان خون فرد انباشته‌شده و باقی می‌مانند و به همین علت است که بدن فرد دارای انرژی کافی نیست و میزان قند خون نیز افزایش می‌یابد.کم بودن میزان قند نیز خون به این معنی است که سوخت کافی برای تأمین انرژی وجود ندارد بنابراین کم بودن قند خون هم باعث بی‌حالی خواهد شد.

  پیشنهاد دکتر مهندس: انواع دستگاه و نوار تست قند

  •  عارضه قلبی

عارضه قلبی به خصوص نارسایی قلبی می‌تواند باعث شود که شما در بیشتر اوقات احساس خستگی کنید و تحمل این شرایط برایتان سخت شود. در نارسایی قلبی، قلب شما در انتشار اکسیژن و پمپاژ آن به ماهیچه‌ها و دیگر اندام‌های بدن ضعیف عمل می‌کند. حتی کارهای روزانه شما مانند راه رفتن و یا حمل مواد غذایی به خودرو نیز ممکن است در اثر این موضوع تحت تأثیرات منفی قرار گیرد. دیگر علائم بیماری‌های قلبی شامل درد سینه، ضربان قلب بالا، سرگیجه، غش و تنگی نفس است.

khastegi modavem

 روش های مقابله با خستگی مفرط

یکی از راحت‌ترین روش‌ها برای مقابله با خستگی، تصحیح رژیم غذایی است. اگر از مواد غذایی سالم به صورت متعادل استفاده کنید، تغییر را احساس خواهید کرد.
برای بهبود وضعیت جسمانی و دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن (علاوه بر جلوگیری از خستگی مفرط) باید ترکیبی از پنج گروه غذایی را در برنامه خود بگنجانید: میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین، غلات و لبنیات.

  • میزان کالری مصرفی خود را متناسب با سن، وزن، جنسیت و فعالیت روزانه تعیین کنید.
  • سعی کنید بخش بیشتر مواد غذایی‌تان شامل میوه و سبزیجات باشد.
  • از لبنیات کم چرب استفاده کنید.
  • میزان غلات مصرفی خود را بیشتر کنید.
  • سعی کنید از گوشت فراوری شده کمتری استفاده کنید و به جای آن موادغذایی را که منبع اُمگا۳ هستند مصرف کنید.
  • مصرف قند و شکر را به حداقل برسانید.
  • هیچ وقت وعده‌ی صبحانه را حذف نکنید.
  • بین وعده‌های غذایی از میان‌وعده‌های ناسالم استفاده نکنید.

rafe khastegi mofrat

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید