سبد خرید0

چکیده                              تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

متاسفانه آمار ها حاکی از آن است که هر روز تعداد کودکان مبتلا به دیابت درحال افزایش است، به گونه ای که 10درصد از جمعیت حدود پنج میلیون بیمار دیابتی در کشور را کودکان تشکیل می دهند. دیابت در کودکان و نوجوانان به نام دیابت نوع 1 یا دیابت وابسته به انسولین شناخته شده است. علت دقیق به وجود آمدن دیابت در کودکان ناشناخته است. دیابت «ام الامراض» است و باید خانواده ها برای پیشگیری از این بیماری اقدام جدی انجام دهند.بنابراین پدر و مادر بايد آگاهي خود را در مورد بيماري دیابت افزايش دهندو در همین راستا مجله سلامت دکتر مهندس همه چیز در رابطه با دیابت در کودکان را شرح می دهد.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. دیابت در کودکان
  2. علت بیماری دیابت کودکان
  3. علائم دیابت در کودکان
  4. آزمایش تشخیص دیابت در کودکان
  5. پیشگیری از دیابت در کودکان
  6. درمان قطعی دیابت در کودکان

دیابت در کودکان

  • دیابت نوع 1: این بیماری در کودکان زیر 11 سال بروز می‌کند و تا پایان عمر با کودک همراه است و زمانی ظاهر می‌شود که پانکراس (لوزالمعده) تولید و ترشح انسولین را متوقف می‌کند.
  • دیابت نوع 2: در گذشته پزشکان اعتقاد داشتند که دیابت نوع 2 تنها بزرگسالان را مبتلا می‌کند اما امروزه تعداد کودکان مبتلا به دیابت نوع 2 رو به افزایش است.اگر پانکراس فرد نتواند انسولین کافی بسازد یا بافت‌های بدن او نتوانند انسولین را به درستی دریافت کنند، بدنش با کمبود انسولین مواجه شده و در نتیجه قند در جریان خون باقی مانده و فرد دچار دیابت می‌شود.

علت بیماری دیابت کودکان

  • رژیم غذایی: هنوز مشخص نشده عامل خاص یا رژیم غذایی مادر در دوران بارداری، در توسعه دیابت تاثیر داشته است یا خیر. با این حال، مصرف زود هنگام شیر گاو به افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 1 مرتبط است. در حالی که تغذیه با شیر مادر ممکن است این خطر را کاهش دهد.
  • زمینه ارثی: هر کسی که یک والد یا خواهر و برادر دیابتی دارد، احتمال ابتلا به این بیماری کمی افزایش می‌یابد.
  •  ژنتیک: حضور ژنهای خاص نشان دهنده افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت است.
  • side-cover-90.jpg دستگاه تست قندخون با کیفیت، ارزان و در دسترس

علائم دیابت در کودکان

اگر فرزندتان یک یا چند مورد از علائم زیر را دارد، لازم است با پزشک او در مورد ابتلا به دیابت صحبت کنید:

  •  افزایش تشنگی: شکر اضافی که در جریان خون کودک ایجاد می‌شود، مایع را از بافت‌ها می‌گیرد. در نتیجه کودک ممکن است تشنه باشد و نوشیدن و ادرار او بیش از حد معمول است.
  • پُرادراری: بالا بودن میزان گلوکز یا همان قند در کلیه ها که توسط بدن جذب نمی شوند، باعث افزایش نیاز به دستشویی و دفع ادرار می شوند. در واقع کلیه ها تلاش می کند تا از مازاد قند موجود خلاص شوند، برای همین میزان ادرار بیشتر می شود.
  •  خستگی: کمبود قند در سلول های فرزندتان ممکن است باعث خستگی و خستگی شما شود.
  •  بد اخلاق و بی حوصله: بالا بودن قند خون در کودکان باعث می شود که احساس بیماری و بی حوصلگی داشته باشند و همان کودکان عاقل و خوب همیشگی نباشند.
  •  کاهش وزن ناگهانی: با وجود خوردن بیش از حد معمول، برای از بین رفتن گرسنگی، ممکن است کودک شما وزن کم کند.
  •  بوی دهان میوه‌ای، شیرین یا شراب‌ مانند
  •  افزایش اشتها یا پرخوری: بدون انسولین کافی برای انتقال قند به سلول های فرزندتان، عضلات و اندام وی انرژی کمتری دارند. به همین دلیل باعث گرسنگی شدید می‌شود.

alaem diabet dar kodakan

آزمایش تشخیص دیابت در کودکان

چنانچه اکثر نشانه های ذکر شده را در کودک خود مشاهده کردید باید پزشک را از آن مطلع کرده و از پزشک بخواهید که برای کودک شما آزمایش اندازه گیری قند خون در خواست کند.

  • آزمایش قندخون ناشتا : در این آزمایش بعد از یک شب ناشتا نمونه ی خون از کودک برای سنجش مقدار قند خون تهیه می شود. برای این آزمایش کودک باید به مدت یک شب (حداقل 8 ساعت) ناشتا باشد .اگر جواب آزمایش بیش از 100 میلیگرم در دسی لیتر باشد نشانه ی Pre- diabetes است و چنانچه برابر با 126 میلیگرم در دسی لیتر یا بیشتر باشد، نشانه ی ابتلا کودک به دیابت می باشد.
  • انجام آزمایش قند خون در خانه: همه ی والدین کودکان دیابتی باید یک دستگاه اندازه گیری قند خون یا گلوکومتر در خانه داشته باشند. استفاده از این دستگاه بسیار آسان است

 

tashkhis diabet kodakan

پیشگیری از دیابت در کودکان

  • توجه به سلامت تغذیه ی کودکان، از بهترین عوامل پیشگیری ابتلا آنان به دیابت در کودکی، نوجوانی و سنین بزرگسالی است و برای نیل به این هدف باید مواد غذایی با فیبر بالا، کاهش مصرف گوشت قرمز، مصرف آبلیمو و لبنیات کم چرب در طول روز و خودداری از استفاده دائمی از قندها و شیرینی جات و نوشابه ها در برنامه ی غذایی کودکان گنجانده شود.
  • چاقی و کم تحرکی به عنوان 2 عامل مهم در ابتلای کودکان به دیابت است، چرا که اکنون یکی از معضلات کشور نیز چاق شدن بیش از اندازه برخی از کودکان است. چاقی خود دلیلی بر مقاوم شدن سلول های بدن انسان در برابر انسولین می باشد. بنابراین برای جلوگیری از این رویداد، کودکان باید وزن و تناسب اندام خود را کنترل نمایند و در صورت امکان به ورزش و بهره گیری از برنامه ی ورزشی منظم بپردازند.

pishgiri az diabet dar kodakan

درمان قطعی دیابت در کودکان

همان‌طور که گفته شد بعد از تشخیص دیابت نوع یک‌ مراقبت دائمی نیاز است. باید مواظب بود قند افت نکند یا بالا نرود. بالا و پایین رفتن قند خون بسیار خطرناک است چون می‌تواند آسیب‌های مغزی ایجاد کند. دوز انسولین تزریقی برای کودک باید توسط پزشک تنظیم شود. نکته مهم این است که اگر مدت طولانی انسولین تزریق شود ممکن است در بدن آنتی بادی ضد‌انسولین ترشح ‌شود و به همراه انسولین در عروق، کلیه، چشم و... رسوب کند. بنابراین بعد از چند سال تزریق انسولین باید کودک از لحاظ ترشح آنتی بادی ضد‌انسولین نیز بررسی شود تا اگر میزان آن بالاست با کورتن تنظیم شود.پدر و مادر باید ابتدا از لحاظ روانی کودکان را آماده پذیرش این بیماری کنند و به آن‌ها بگویند دیابت برای‌شان محدودیت است نه بیماری. از آنجا که کودک دیابتی سیستم ایمنی ضعیفی دارد، زود سرما می‌خورد و باید مراقب بود. کنترل تمام موارد در کودک دیابتی لازم است ولی نباید حساسیت زیاد داشت. پدر و مادر نقش مهمی در روحیه کودک دارند و اگر این موضوع را بزرگ کنند بر روحیه کودک اثر منفی گذاشته و زندگی‌اش تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد. 

darman diabet kodak

آموزش صحیح استفاده از دستگاه تست قند خون

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید