سبد خرید0
درمان خانگی برای آبله مرغان
درمان خانگی برای آبله مرغان

 چکیده:

آبله مرغان نام یک بیماری است که عموماً هر فرد در زندگی خود تنها یک بار دچار آن می‌شود و این بیماری طاقت‌فرسا را تجربه می‌کند.

آبله مرغان منجر به ایجاد بثورات پوستی و تاولهای کوچک و خارش دار شده که در نهایت، پوسته پوسته می شوند. این بیماری در کودکان شایعتر است.

در ادامه این مطلب از مجله سلامت دکترمهندس به علل و علائم آبله مرغان و روش های درمان آبله مرغان می پردازیم، پس با ما همراه باشید.

علائم آبله مرغان

علائم بیماری آبله مرغان عبارتند از:

  • تب
  • از دست دادن اشتها
  • احساس خستگی مفرط
  • سردرد
  • حالت تهوع 

تا 48 ساعت اول این ویروس به شدت مسری است.

  • در روزهای اول جوش های صورتی یا قرمز ظاهر می شوند و بعد از چند روز از بین می روند.
  • بعد از آن تاول هایی روی پوستتان می زند که پر از مایع عستند.
  •  در آخر و بعد از بهبودی تاول ها ، دلمه ها شروع می شوند.
  • و در پایان تمام این اتفاقات از بین می روند و پوست بهبود می یابد.

این بیماری معمولا در کودکان خفیف تر است.

در موارد شدیدتر، این اتفاق ممکن است کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد و حتی ممکن است در گلو، چشم ها، غشاهای مخاطی مجرا، حنجره و واژن گسترش یابد.

 fever071.jpg

علائم آبله مرغان در نوجوانان

بیماری آبله مرغان در کودکان معمولا به صورت خفیف ظاهر می‌شود و از بیماری‌های شایع در زمان کودکی محسوب می‌شود، ابتدا علائمی مانند سرماخوردگی در فرد احساس می‌شود و ممکن است آبریزش بینی یا حتی سرفه و عطسه نیز مشاهده شود. ولی در موارد شدید آن بثورات جلدی ممکن است کل بدن را درگیر کنند. ایجاد ضایعات چشمی و گوشی نیز در اثر این بیماری مشاهده شده است.

اگر حدس می زنید که کودک شما به آبله مرغان مبتلا شده است، برای سپری کردن دوره درمان به پزشک مراجعه نمایید تا در روند بهبودی به شما کمک کند. اگر فرزند شما مبتلا به آبله مرغان بود علاوه بر تحت درمان قرار دادن او، تا بهبودی کامل زخم ها، کودک را از رفتن به مدرسه منع کنید تا بیماری به سایر افراد انتقال پیدا نکند.

علائم آبله مرغان در بزرگسالان

از خطرناک‌ترین بیماری‌های ویروسی برای بزرگسالان، آبله مرغان است. علائم آبله مرغان در بزرگسالان، بسیار شدیدتر از نوجوانان و کودکان است، همچنین مرگ و میر و خطر بستری شدن در بزرگسالان ۲۵ درصد بیشتر از کودکان است.

عفونت آبله مرغان در بزرگسالان ممکن است با سرگیجه، ضعف، تپش قلب، لرزش بدن همراه باشد، که در صورت شدیدتر شدن عفونت، استفراغ، سرفه‌های مکرر، سفتی گردن و همچنین تب بالای ۹/۳۸ درجه سانتی گراد مشاهده می شود.

shingles2.jpg

عامل بیماری آبله مرغان

ویروس «واریسلا زوستر» عامل بیماری آبله مرغان است. در اغلب موارد این ویروس از طریق تماس با فرد مبتلا انتقال می‌یابد. این بیماری چند روز قبل از ظهور جوش‌ها به فرد سرایت می‌کند و تا زمانی که تمامی جوش‌ها بهبود نیابند، به‌شدت مسری است. این ویروس از راه‌های زیر انتشار می‌یابد:

  • بزاق دهان
  • سرفه
  • عطسه
  • تماس با جوش

چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آبله مرغان هستند؟

  • افراد سیگاری
  • نوزادانی که مادر آنها هرگز به آبله مرغان مبتلا نشده و علیه این بیماری هم واکسیناسیون دریافت نکرده است.
  • زنان بارداری که هرگز به بیماری آبله مرغان مبتلا نشده اند.
  • نوجوانان و بزرگسالان
  • افرادی با سیستم ایمنی ضعیف، از جمله: بیماران سرطانی با سابقه شیمی درمانی
  • بیماران مبتلا به آسم و همچنین مصرف‌کننده داروهای استروئیدی

با وجود اینکه ابتلای مجدد به آبله مرغان نادر است ولی معدود افرادی از جمله: افراد مبتلا به بیماری ایدز و همچنین کسانی که سیستم ایمنی آن‌ها توسط مصرف داروهای خاص سرکوب شده است، افرادی که به نسبت به داروی نئومایسین حساسیت دارند، ممکن است برای بار دوم نیز به این بیماری مبتلا شوند.

درمان آبله مرغان

در کودکان سالم، معمولا این بیماری به درمان پزشکی نیاز ندارد. ممکن است پزشک یک آنتی‌هیستامین برای تسکین خارش تجویز کند، اما در بیشتر موارد باید اجازه بدهید بیماری دوره خود را طی کند.

گاهی اوقات پزشکان برای کسانی که احتمال بروز عوارض آبله مرغان در آن‌ها بالا است، دارو تجویز می‌کنند تا دوره بیماری و خطر ایجاد عوارض کاهش پیدا کند. یکی از این داروها ضدویروس آسیکلوویر است که اگر ظرف 24 ساعت پس از ظهور اولین بثورات تجویز شود، می‌تواند از شدت بیماری بکاهد. سایر داروهای ضدویروس مانند والاسیکلوویر و فامسیکلوویر هم می‌توانند شدت بیماری را کاهش دهند، اما ممکن است برای همه مناسب نباشند.

در بعضی موارد، پزشک تزریق واکسن آبله مرغان را طی سه تا پنج روز پس از مواجهه با ویروس توصیه می‌کند. این کار می‌تواند از بیماری جلوگیری کند یا از شدت آن بکاهد.

KITOHEAL071.png

 درمان خانگی آبله مرغان

در این قسمت برخی روش های درمان آبله مرغان را توضیح می دهیم.

  • درمان آبله مرغان با جو دوسر

جو دوسر یکی از درمان‌های پرطرفدار خانگی برای خارش ناشی از آبله مرغان است. دو فنجان جو دوسر را بکوبید تا به‌شکل پودر دربیاید، سپس آن را در ۲ لیتر آب ولرم بریزید و بدن‌تان را به‌ مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با این محلول خیس کنید.

  • عسل موثر در درمان آبله مرغان

عسل یک ماده‌ همه‌ فن حریف است که بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات متفاوت را درمان می‌کند. این ماده نه تنها برای مراقبت از مو واقعا مفید است، بلکه برای پوست و سلامت کلی بدن نیز فایده دارد.

به عنوان مثال، اضافه کردن دو قاشق چایخوری عسل به یک لیوان آب گرم و نوشیدن ترکیب حاصل به شما کمک خواهد کرد که به طور طبیعی و به طور موثر گلو درد را درمان کنید. جالب توجه است که عسل به دلیل خواص آنتی‌باکتریال و ضد ویروسی که دارد، به عنوان یک ماده‌ی طبیعی و خانگی برای جلوگیری از گسترش آبله مرغان نیز محسوب می‌شود. بنابراین، شما باید عسل خالص و با کیفیت خریداری کنید و قسمت‌های آسیب‌ دیده­ پوست را با عسل بپوشانید.

سپس اجازه بدهید چند دقیقه بماند و در نهایت آن را با آب گرم ا شستشو دهید. اگر می‌خواهید به نتیجه‌ بهتری برسید، باید این روش را ۲ تا ۳ بار در روز تکرار کنید تا لکه‌ها، تاول و قرمزی و جوش‌های خارش‌دار به طور کامل ناپدید شوند.
honey071.jpg

  • نمک اپسوم مفید برای آبله مرغان

نمک اپسوم برای کسانی که به آبله مرغان مبتلا شده‌اند واقعا عالی است، زیرا یک ترکیب معدنی حاوی سولفات و منیزیم است که هر دو برای تسکین التهاب و درد بسیار مناسب هستند.
۲ شیوه برای استفاده از این نمک جهت جلوگیری از گسترش آبله مرغان و التیام آن وجود دارد.

روش ۱:

  • ابتدا، ۲ فنجان نمک اپسوم آماده کنید.
  •  سپس آن را به آب گرم داخل وان اضافه کنید.
  •  بعد، آن دو را خوب مخلوط کنید تا نمک به طور کامل حل شود.
  •  در نهایت، به مدت حدود ۱۵ دقیقه در این محلول غوطه‌ور شوید و بعد از آن، بدن را به آرامی خشک کنید.
  • این روش درمانی را به طور منظم تکرار کنید تا وضعیت بدن‌تان بهتر شود.

روش ۲:

  •  در ابتدا یک گالن آب گرم و همچنین دو فنجان نمک اپسوم را آماده کنید.
  •  سپس آنها را خوب با هم مخلوط کنید.
  •  پس از آن یک تکه پارچه بردارید و آن را در ترکیب آب و نمک خیس کنید.
  • آب اضافی پارچه را بگیرید و بعد آن را روی مناطق آسیب‌دیده در اثر آبله مرغان بگذارید.
  •  در نهایت، اجازه بدهید پارچه همان جا بماند تا زمانی که خنک شود.
  •  این روش درمانی را چندین بار در روز برای رفع علائم آبله مرغان تکرار کنید.
  • خلاصی از آبله مرغان با سرکه‌ قهوه‌ای

یکی از درمان‌های خانگی طبیعی و موثر برای جلوگیری از گسترش آبله مرغان که نباید نادیده گرفته شود، استفاده از سرکه قهوه‌ای است. چرا سرکه چنین تاثیری دارد؟ این درمان خانگی به شما کمک می‌کند ضایعات پوستی و سوزش پوست را تسکین بدهید.

تنها کاری که باید بکنید این است که یک فنجان سرکه‌ی قهوه‌ای را به آب گرم داخل وان اضافه کنید. سپس درون آب غوطه‌ور شوید و سعی کنید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب بمانید و ریلکس کنید.

chicken_pox071.jpg

  • درمان آبله مرغان با ریحان

برگ تازه ریحان را در یک قابلمه با کمی آب حرارت دهید. وقتی آب جوشید، برگ ها را بردارید و حرارت را کم کنید. این محلول را برای چند دقیقه آرام بجوشانید.

سپس حرارت را خاموش کنید و بگذارید به مدت 10 دقیقه بماند. برای چند دقیقه در یخچال بگذارید و سپس یک حوله تمیز در مخلوط بگذارید و بر روی مناطق متاثر بگذارید. این روش را هر روز یک بار اعمال کنید.

CHASB_ZAKHM071.png

درمان خارش آبله مرغان

یکی از آزاردهنده ترین علائم بیماری آبله مرغان، خارش بثورات پوستی است که حتما باید برای تسکین خارش، پزشک دارو تجویز کند، معمولا استفاده از پمادهای تجویز شده، خارش بدن را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

همچنین می توان از لوسیون‌های ضد خارش کالامین و حمام کردن مرتب همراه با جوش شیرین برای کاهش خارش بثورات استفاده نمود.

آبله مرغان در حاملگی زنان

اغلب خانم‌هایی که در هنگام بارداری خود به آبله مرغان مبتلا شده‌اند، کودکانی با وزن کم و دارای ناهنجاری‌های جسمی به دنیا می‌آورند. اگر مادر باردار در یک هفته یا چند روز مانده به تولد نوزاد، به آبله مرغان مبتلا شود، خطر انتقال عفونت و همچنین مرگ برای نوزاد او وجود دارد.

استفاده از واکسن آبله مرغان در طول دوره حاملگی معمولا منع مصرف دارد، بنابراین، اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که قصد حامله شدن دارید یا جز مادران بارداری هستید که در طول عمر خود به آبله مرغان مبتلا نشده‌اید و علاوه بر آن واکسن این بیماری را هم دریافت نکرده‌اید، توصیه می‌شود که برای مشاوره و پیشگیری از ابتلا به این بیماری، حتما به پزشک متخصص جهت مشاوره مراجعه نمایید.

عوارض ابتلا به آبله مرغان

با وجود اینکه آبله مرغان یک بیماری خفیف است، اما می‌تواند منجر به عوارض جدی از جمله: ذات الریه، کمبود آب بدن، آنسفالیت، سندرم شوک سمی، عفونت پوستی از نوع باکتریایی، عفونت بافت‌های نرم، عفونت استخوان‌ها، عفونت مفصل و همچنین جریان خون، سندرم در کودکان و نوجوانانی که سابقه مصرف آسپرین دارند و همچنین مرگ شود.

از عوارض شدیدی که افراد مبتلا به آبله مرغان ممکن است سال‌های بعد از بهبودی به آن دچار شوند، ظاهر شدن عارضه زونا می‌باشد. به وجود آمدن این عارضه به دلیل باقی ماندن ویروس عامل آبله مرغان در سلول‌های عصبی فرد مبتلا شده به این بیماری است.

عارضه زونا سال ها بعد از بهبودی بیماری، به صورت تاول‌های دردناک و کوتاه مدت، بر روی بدن این افراد ظاهر می‌شود. عارضه زونا بیشتر در افراد بزرگسال و مسن و همچنین افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به وجود می‌آید. درد تاول های زونا ممکن است پس از بهبودی هم وجود داشته باشد.

THERMOMETER074.png

چه زمانی برای آبله مرغان باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر فکر می‌کنید شما یا فرزندتان ممکن است آبله مرغان داشته باشید، با پزشک مشورت کنید. علاوه بر این، مهم است که بروز مشکلات زیر را به پزشک اطلاع دهید:

  • بثورات به یک یا هر دو چشم گسترش بیابند.
  • بثورات بسیار قرمز، گرم یا حساس باشند. این علامت می‌تواند نشانه عفونت باکتریایی ثانویه پوست باشد.
  • بثورات با سرگیجه، ضربان قلب سریع، تنگی نفس، لرزش، از دست دادن هماهنگی عضلات، بدتر شدن سرفه، استفراغ، سفتی گردن یا تب بالاتر از 38/9 درجه سانتی‌گراد همراه باشند.
  • یکی از اعضای خانواده سیستم ایمنی ضعیف داشته باشد یا سن او کمتر از 6 ماه باشد.

کلام آخر

آبله مرغان یا واریسلا یک بیماری ویروسی مسری است که باعث ایجاد بثورات خارش‌دار و تاول مانند می‌شود. بیشتر مردم در دوران کودکی به واریسلا مبتلا می‌شوند.

اگر بزرگسالان به این بیماری دچار شوند، ممکن است در معرض خطر علائم و عوارض جدی‌تری باشند. از این‌رو، آشنایی با راه‌های درمان و پیش‌گیری از آن اهمیت زیادی دارد.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید