چکیده
هر فردی معمولا روزانه 300 کالری رو با مصرف شکر به بدن خودش اضافه میکنه و باعث به وجود اومدن بیماری ها و امراض گوناگون می شه.
قند به صورت عادی در میوه ها و مواد غذایی وجود داره اما مصرف بیش از حد قند و شکر باعث بیماری میشه.
حذف شکر از رژیم غذایی در بین مردم محبوبیت ویژهای پیدا کرده، چراکه بیشتر افراد به دنبال روشهای موثر برای داشتن زندگی سالمتر و حفظ سلامتی هستن.
ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس فواید حذف شکر از رژیم غذایی رو بررسیی کردیم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
فواید حذف شکر
- بهتر است بدانید که حذف کردن شکر از برنامه غذایی یک قدم مثبت برای داشتن تناسب اندام و سلامتی است پس بشما را با فواید حذف شکر آشنا می کنیم.
-
کاهش احتمال ابتلا به دیابت
مصرف شکر، میزان چربی زاید جمع شده در اطراف کبد شما را افزایش میدهد.این اضافات، مقاومت در برابر انسولین را افزایش میدهد و عملکرد پانکراس را کاهش میدهند، که تولید انسولین را متوقف میکند. در یک مطالعه درباره مصرف شکر در 175 کشور، یافت شد که مصرف روزانه 150 کالری از شکر 11 برابر کالری به دست آمده از چربی و پروتئین، به ابتلای دیابت نوع 2 کمک میکند. پس عاقلانه است این شکر را با مقداری خشکبار و خوراکیهای دیگر جایگزین کنید.
چهار علت کمتر شنیده شده از اضافه وزن (ویدئو زیر را تماشا کنید)
-
بهبود سلامت دهان و دندان
مصرف زیاد قند و سلامت ضعیف دهان و دندان با یکدیگر پیوند خورده اند. هنگامی که مصرف بیش از اندازه قند با عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ترکیب می شود، نتیجه فاجعه بار خواهد بود. صدها باکتری داخل دهان وجود دارند که بسیاری از آنها مفید هستند. با این وجود، برخی باکتری ها از قند تغذیه می کنند و اسید تولید می کنند.
اسید می تواند مینای دندان که لایه درخشان و محافظ دندان محسوب می شود را تخریب کند. این شرایط می تواند به پوسیدگی دندان منجر شود که در صورت عدم درمان به دردهای شدید و احتمال از دست رفتن کامل دندان ختم می شود.قند و دیگر کربوهیدارت های قابل تخمیر موجب تحریک باکتری های داخل دهان و تولید اسید توسط آنها و کاهش سطح pH می شود. حاصل این شرایط آغاز دمیلینه شدن دندان است. پس اگر دوست ندارید از پوسیدگی دندان، از دست دادن دندان یا دیگر مسائل سلامت دهان و دندان رنج ببرید، مصرف قند را محدود کنید.
-
حذف شکر موجب جوان ماندن پوست میشود
برای حفظ شادابی و طراوت دوران جوانی، بهتر است از مصرف زیاد شکر اجتناب کنید. کاهش مصرف شکر موجب جوانی پوست و جلوگیری از چروک صورت میشود. در واقع با ورود شکر به بدن و اتصال آن به پروتئینهای خون مقدار زیادی گلیکاسیون (AGEs) تولید میشود. AGEs موجب آسیب به کلاژن و الاستین میشود. گفتنی است که کلاژن و الاستین وظیفهی استحکام بافت پوست را برعهده دارند و آسیب رسیدن به آنها، یکی از مهمترین دلایل ایجاد چینوچروک در پوست است. همچنین شکر آنزیمهای آنتی اکسیدان طبیعی بدن را غیرفعال میکند و درنتیجه پوست در برابر اشعهی خورشید آسیبپذیرتر میشود.
-
بهبود خواب
مصرف مواد قندی در مقادیر بالا، شما را سست و بیحال و نیازمند خواب در وسط روز میسازد. مواد قندی موجب ترشح کورتیزول میشوند که فرآیند طبیعی خواب در شب را مختل میکند. بنابراین یکی از فواید حذف شکر بهبود خواب در شب می باشد.
-
پُر انرژی خواهید بود
مطالعات نشان میدهند یک رژیم غذایی سرشار از قند، میتواند فعالیت سلولهای اورکسین را کاهش بدهد. این سلولها تأمینکنندهی انرژی موردنیاز بدن و همچنین عامل اصلی حرکت و رشد هستند و کاهش فعالیت آنها موجب توقف یا ایجاد اختلال در سوختوساز بدن میشود. به عبارت دیگر، وقتی فعالیت سلولهای اورکسین کم میشود یا از بین میرود، دچار خواب آلودگی، بی حالی و کسالت میشویم، شاید به همین خاطر است که بعد از خوردن غذایی که حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات و شکر است، بیشتر دوست داریم چُرت بزنیم.
-
تاثیر نخوردن قند در لاغری
قند کالری های خالی به بدن می رساند و موجب افزایش وزن می شود. هنگامی که بیش از اندازه قند مصرف می کنید، بدن میزان مورد نیاز را تبدیل به انرژی می کند و میزان اضافی را در قالب چربی ذخیره می کند. در نهایت، این چربی های افزایش یافته خود را در دور کمر، باسن، ران ها و صورت نشان می دهند.ترک مصرف قند می تواند به کاهش وزن کمک کند و از مشکلات سلامت که اضافه وزن به ارمغان می آورد، جلوگیری کند. با کاهش تنها ۲۰۰ کالری از مواد قندی مصرفی در طول روز، در طی ۶ ماه ۵ کیلوگرم کاهش وزن خواهید داشت. شما میتوانید این ۲۰۰ کالری را از مواد غذایی سالم مانند پروتئین، انواع مغزها و سبزیجات دریافت کنید.
-
کاهش سطح کلسترول، فشار خون
افرادی که شکر بیشتری مصرف میکنند، معمولا سطح HDL خون یا همان کلسترول خوب آنها پایین و برعکس میزان LDL یا کلسترول بد خونشان بالاست. افزایش سطح تریگلیسیرید یا همان چربی خون نیز یکی دیگر از عواقب افزایش مصرف شکر در رژیم غذایی است. کلسترول بد و چربی خون با انسداد عروق خونی، زمینهی ابتلا به بیماریهای قلبی را فراهم میکنند.مطالعه ای که در سال 2014 در نشریه Open Heart Journal منتشر شد، حاکی از آن بود که قند و نه نمک، خطر فشار خون بالا و بیماری های قلبی را افزایش می دهد. در حقیقت، افرادی که 25 درصد از کالری های خود را از قندهای افزوده شده دریافت کرده بودند، سه برابر بیشتر با خطر مرگ از بیماری های قبلی عروقی مواجه بودند.
پس از ترک قند، ممکن است کاهش چشمگیر در سطح کلسترول بد (LDL) و همچنین تری گلیسیرید را تجربه کنید. افزون بر این، یکی دیگر از مهم ترین فواید حذف شکر ، سطح فشار خون ممکن است به حالت عادی باز گردد.
راهکار هایی برای حذف شکر از رژیم غذایی
- بهتر است به جای شیرین کننده های مصنوعی از شیرینی های طبیعی مانند عصاره استویا یا عسل خام (پودر کاکائو، دارچین و عصاره وانیل) استفاده نمایید.
- با حذف شکر از رژیم غذایی خود، وعده های غذایی باید شامل : مقدار زیادی از منابع پروتئین (مانند گوشت، تخم مرغ و ماهی)، انواع سبزیجات و چربی های سالم باشد. هدف از ترکیب این مواد با هر وعده غذایی این است که بدن شما فیبر، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی ضروری را دریافت کند.
- برای کاهش مصرف شکر و بهبود سلامتی خود بهتر است هر شب ۷ ساعت یا بیشتر بخوابید. برای کنترل و مدیریت استرس نیز ورزش یک روش عالی محسوب می شود.
- هنگامی که شکر و قند را از رژیم غذایی خود حذف می کنید، احتمالا بدن شما به برخی کالری دیگر نیاز پیدا می کند و می توان با مصرف مواد غذایی جایگزین نیاز آن را جبران نمود. چربی های سالم در مقوله مواد غذایی جایگزین قرار دارند. روغن زیتون، روغن نارگیل، آووکادو ، آجیل، دانه ها و کره بادام زمینی همه طعم و مزه غذا را بهتر می کنند و باعث می شود بین وعده های غذایی بیشتر احساس راحتی کنید.
کلام پایانی
قندهای طبیعی در مواد غذایی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و نشاسته ها وجود دارند. انرژی مورد نیاز بدنتان را به جای غذاهای فراوری شده که سرشار از قندهای تصفیه شده هستند، از این نوع مواد غذایی به دست آورید. پیشنهاد می شود که قندهای تصفیه شده در رژیم غذایی تان را با استفاده کمتر از شکر به عنوان شیرین کننده، کاهش میزان شکر در نان ها و شیرینی های خانگی و انتخاب آبمیوه های کاملا طبیعی و نوشیدنی های بدون شکر کاهش دهید. قبل از اعمال هرگونه تغییرات رژیمی با پزشکتان مشورت کنید.