سبد خرید0
رژیم غذایی برای نقرس
رژیم غذایی برای نقرس

چکیده                             تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

نقرس بیماری بر اثر افزایش اسید اوریک خون به وجود می‌آید و به علت تجمع رسوبات اسید اوریک سدیم در لایه‌های مفاصل مانند قوزک پا، زانوها، آرنج و به ویژه مفصل انگشت بزرگ پا، درد ایجاد می‌شود.اولین علامت اغلب درد در انگشت بزرگ پا است. نقرس معمولا در یک زمان یک مفصل را تحت تاثیر قرار می دهد، اما نقرس می تواند به مفاصل دیگر گسترش یابد و آنها را قرمز و متورم کند. گفته می‌شود مردان حدود 9 برابر زنان در دوره‌ای از عمر خود گرفتار نقرس خواهند شد و تعداد کمی از زنان که به این بیماری مبتلا می‌شوند درد و التهاب آن را پیش از یائسگی تجربه خواهند کرد. رژیم غذایی نقرس ممکن است به کاهش میزان اسید اوریک در خون کمک کند. بهترین رژیم غذایی برای نقرس که در مجله سلامت دکتر مهندس با آن آشنا خواهید شد درمان نیست اما ممکن است خطر حملات نقرس و پیشرفت آسیب مفصلی را کُند کنَد.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. نقرس چیست؟
  2. بیماری نقرس چگونه ایجاد میشود؟
  3. آیا بیماری نقرس خطرناک است؟
  4. بهترین رژیم غذایی برای نقرس 
  5.  غذاهای مفید برای نقرس

نقرس چیست؟

هنگامی که میزان اسید اوریک در خون افزایش پیدا می‌کند، باعث شکل گرفتن و سپس رسوب کریستال‌هایی در قسمت‌های مفصلی اندام یا بافت‌های همبند می‌شود که درد، التهاب، تورم، و حتی قرمزی را در یک یا چند مفصل در پی می‌آورد.این مفاصل معمولا ناحیه پاشنه، قوزک و زانوی پا یا آرنج، مچ و انگشتان دست را شامل می‌شود هر چند که در طول مدت ابتلا، تقریبا تمام نواحی مفصلی، استخوانی و ماهیچه‌ای علائم بیماری را نشان می‌دهند و در نتیجه، درد و التهاب مفصلی ایجاد شده نوعی آرتریت را در فرد به وجود می‌آورد که در واقع خودش نیز یکی از انواع رماتیسم به حساب می‌آید اما این بیماری رماتیسمی در میان مردم بیشتر با عنوان نقرس شناخته می‌شود.

neghres

بیماری نقرس چگونه ایجاد میشود؟

بیماری نقرس در نتیجه افزایش سطح اسید اوریک در خون ایجاد می شود. اسید اوریک بطور طبیعی در بدن انسان تولید می شود. در حالت عادی این ماده در خون حل نمی شود و کلیه ها آن را به عنوان بخشی از اجزای اوره از بدن دفع می کند.
دفع کمتر از حد لازم یا تولید بیش از حد اسید اوریک در بدن می تواند باعث شود سطح این ماده در خون انسان افزایش پیدا کند. هنگامی که این شرایط مشاهده شود، امکان تشکیل و تجمع کریستال های اسید اوریک در مفاصل افزایش پیدا می کند و این شرایط باعث ابتلای فرد به نقرس می شود. به هر حال، همه افرادی که با افزایش سطح اسیداوریک در بدن خود مواجه می شوند، به بیماری نقرص مبتلا نمی گردند.در عمل فاکتورهای ریسک متعدد می تواند با ابتلای فرد به بیماری نقرس ارتباط داشته باشند که این موارد به شرح زیر هستند:

  •  چاقی
  • جذب بالای الکل
  •  مسائل ژنتیکی
  •  جذب بالای مواد غذایی که دارای سطح بالای پورین هستند (به همین علت است، که رژیم غذایی برای نقرس از اهمیت بالایی برخوردار است.)
  •  مصرف داروهای خاص مثل دیورتیک (قرص های سیال)
  •  وارد شدن آسیب به یک مفصل
  • ابتلا به بیماری های کلیه به صورت مزمن

bimari neghres

آیا بیماری نقرس خطرناک است؟

در برخی موارد، نقرس می تواند به بیماری های جدی تری از جمله موارد زیر پیشرفت کند:
سنگ های کلیوی: در صورتی که کریستال های اورات در مجاری ادراری تجمع یابند، می توانند به سنگ های کلیوی تبدیل شوند.

دفع سنگ کلیه بیشتر بدانید: درمان سنگ کلیه


نقرس عود کننده: برخی افراد تنها یک حمله نقرس را تجربه کرده اند. دیگر افراد بازگشت های مکرری از این بیماری را تجربه می کنند که به صورت تدریجی به مفاصل و بافت های اطراف آن ها آسیب می رساند.

بهترین رژیم غذایی برای نقرس

همانطور که گفته شد، نقرس یک ناهنجاری متابولیسم پورین است که علامت مشخصه آن سطوح غیرطبیعی و بالای اسید اوریک در خون و رسوبات اورات سدیم در بافت‌های نرم و استخوانی نظیر مفاصل و غضروف‌ها و تاندون‌ها است. بنابراین یکی از مهم‌ترین مسایل در رژیم غذایی این بیماری اعمال برخی محدودیت‌ها در پورین رژیم دریافتی، خصوصا در مرحله حاد بیماری می‌تواند باشد.

غذاهای مضر برای نقرس

اجتناب از گوشت هایی مانند جگر، قلوه، که دارای سطوح بالا پورین هستند و به سطح بالای اسید اوریک خون کمک می کنند.

  • گوشت قرمز. محدود کردن مصرف گوشت گاو، گوسفند .
  • غذای دریایی:برخی از انواع غذاهای دریایی مانند ساردین ها و ماهیان دریایی حاوی پورین بسیار بالایی هستند. اما مزایای کلی ماهی ممکن است خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد. مقادیر متوسط ماهی می تواند بخشی از رژیم غذایی نقرس باشد.
  • سبزیجات حاوی پورین بالا:مطالعات نشان داده اند که سبزیجات با پورین بالا ، مانند مارچوبه و اسفناج، خطر ابتلا به نقرس و حملات نقرس را تشدید نمی کنند.
  • الکل ، مشروبات الکلی با افزایش خطر نقرس همراه است.

غذاهای مفید برای نقرس

اگر چه بسیاری از غذاها در رژیم غذایی برای نقرس حذف می شوند، اما هنوز هم مقدار زیادی از مواد غذایی کم پورین هستند که شما می توانید از آنها لذت ببرید.

  • میوه ها: همه میوه ها معمولاً برای نقرس خوب هستند. گیاهان حتی ممکن است به کاهش حملات سطحی اسید اوریک و کاهش التهاب کمک کنند.به عنوان مثال گیلاس. شواهدی وجود دارد که خوردن گیلاس با کاهش خطر ابتلا به نقرس همراه است.
  • گیاهان و ادویه جات: تمام گیاهان و ادویه جات.
  • تخم مرغ
  • آب زیادی بنوشند( روزی 2 تا 3 لیتر). حتماً 1 لیوان آب، قبل از خواب بنوشند، زیرا این کار به کم شدن اسید اوریک کمک می کند.
  • حبوبات: همه حبوبات خوب هستند از جمله عدس، لوبیا، سویا و توفو.
  • آجیل: همه آجیل ها و دانه.
  • دانه های کامل: این شامل جو، برنج قهوه ای و جو است.
  • آناناس
  • غذاهای دارای ویتامین C مانند: کلم قرمز، فلفل قرمز، نارنگی، پرتقال ، لیمو و دیگر مرکبات و سیب زمینی

ghazahaye mofid baraye neghres

گذشته از رژیم غذایی، تغییراتی در سبک زندگی وجود دارد که می تواند به کاهش خطر ابتلا به نقرس و نقرس کمک کند. کاهش وزن. داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد و کاهش دادن وزن خطر ابتلا به نقرس را کاهش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که کاهش مقدار کالری و کاهش وزن - حتی بدون رژیم محدود پورین - کاهش میزان اسید اوریک و کاهش تعداد حملات نقرس. کاهش وزن، استرس کلی روی مفاصل را نیز کاهش می دهد.

tarazoo1 1 قطعا برایتان مفید خواهد بود: ترازوی دیجیتال سان سان مدل 2003A

کلام آخر

بهترین رژیم غذایی برای نقرس می تواند به کاهش تولید اسید اوریک کمک کند و از افزایش آن جلوگیری کند. رژیم غذایی نقرس برای کاهش میزان غلظت اسید اوریک در خون بدون دارو کافی نیست. اما ممکن است به کاهش تعداد حملات و محدود کردن شدت آنها کمک کند.پس از رژیم غذایی نقرس همراه با محدود کردن کالری و ورزش منظم، می تواند سلامت کلی را با کمک به رسیدن به وزن و حفظ وزن سالم، بهبود بخشد.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید