سبد خرید0
عوارض قرص های لاغری
عوارض قرص های لاغری

چکیده:                        تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

امروزه چاقی یکی از بزرگترین مشکلات افراد شده است. که در مقابل چاقی بیماری هایی چون دیابت،تنگی نفس،فشار خون، کبد چرب و غیره قرار دارد. به همین علت افراد چاق می کوشند تا وزن خود را کم کنند و دیگر افراد می کوشند تا به فردی چاق تبدیل نشوند و همیشه اندامی مناسب و وزنی ایده آل داشته باشند. همانطور که میدانید کاهش وزن یکی از سختترین کار ها برای افراد چاق می باشد. راه های زیادی برای کاهش وزن وجود دارد که اصولا افراد چاق راحتترین و خطرناک ترین راه یعنی استفاده از قرص لاغری را انتخاب می کنند. اما متاسفانه هیچ شخصی نمیداند که عوارض لاغر شدن با قرص های لاغری جبران ناپذیر است. ما قصد داریم تا در ادامه عوارض قرص های لاغری را به شما بگوییم. پس با ما همراه باشید.

برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. ساز و کار داروهای لاغری چست؟
  2. ترکیبات موجود در داروهای لاغری چیست؟
  3. عوارض قرص های لاغری

ساز و کار داروهای لاغری چست؟

قرص های لاغری شامل مواد مختلفی است که مجموع آن ها باعث کاهش وزن می شود. در عین حال روش کاهش وزن در قرص های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال بعضی از این قرص ها با کاهش اشتها و کم خوردن به کاهش وزن کمک می کنند در حالی که سایر قرص ها، مانع جذب چربی در بدن می شوند. بنابراین قرص های لاغری نمی توانند متابولیسم بدن را بالا برده و از این طریق به لاغر کردن انسان ها بپردازند و تبلیغاتی که در این زمینه میشه غیر قابل قبول هست. چراکه متابولیسم بدن توسط غده تیروئید و هورمونی که ترشح می کند کنترل می شود .

توجه: درمان اصلی برای افرادی که اضافه وزن و چاقی شدید دارند رژیم لاغری و ورزش است.

 

عوارض قرص های لاغری

 لاغری سریعپیشنهاد مطالعه: لاغری سریع و بدون بازگشت

ترکیبات موجود در داروهای لاغری چیست؟

قرص های چربی سوز اغلب دارای کافئین و افدرین هستند و براساس این دو ماده باعث افزایش مصرف کالری می شوند. افدرین باعث انبساط ریه ها شده و ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد. علاوه بر این افدرین باعث کاهش اشتها و افزایش دفع ادرار می شود. البته اگر شما آسپرین یا یک نوع داروی قلبی یا نوع دیگری از داروی ضدآسم (غیر از افدرین) را مصرف می کنید یا اینکه نسبت به کافئین حساسیت دارید، نباید از قرص های چربی سوز استفاده کنید زیرا باعث نامنظم شدن ضربان قلب، مشکل شدن تنفس و بروز حملات دردناک می شود .

قرص کافئین یا قرص های حاوی این ماده نیز مثل افدرین باعث افزایش تولید گرما در بدن می شود و تحقیقات نشان داده اضافه کردنآسپرین به مواد حاوی کافیئن و افدرین، تولید این گرما را بیشتر می کند. هنگامی که دمای قسمت مرکزی بدن افزایش یابد، شما به طور خودکار انرژی بیشتری می سوزانید. داروهای چربی سوز به علت کاهش سریع وزن، خیلی استفاده می شوند اما بعضی افراد به این داروها خوب پاسخ نمی دهند .

عوارض قرص های لاغری

  • این قرص‌ها موجب بروز مشکلات کبدی می‌شوند

سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار می‌دهد در موارد نادر احتمال بروز نارسایی‌های کبدی در اثر مصرف برخی از قرص های لاغری وجود دارد. اگر در اثر مصرف چنین داروهایی علائم آسیب کبدی مانند خارش، زردی چشم، ادرار تیره، مدفوع روشن و از دست دادن اشتها را تجربه کردید، مصرف این داروها را متوقف و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات کبدی

  • افزایش فشار خون

اکثر قرص های لاغری دمای بدن را افزایش می دهند و به دنبال آن، متابولیسم بدن و سوختن چربی ها با سرعت بیشتری انجام می شود. مصرف قرص لاغری محبوب افدرین فشار خون و ضربان قلب را بالا می برد. این عارضه بعدها منجر به کاهش گردش خون در بدن می گردد.

 

 فشارسنج دیجیتال بازویی اکیومد مدل AW150F  قطعا برایتان کار آمد خواهد بود: فشارسنج دیجیتال بازویی اکیومد مدل AW150F

  • مصرف این قرص‌ها سکته مغزی را به‌دنبال دارد

در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ سازمان غذا و داروی آمریکا درمورد ۶۹ محصول لاغری موجود در بازار هشدار داد. این سازمان درمورد ترکیبات فعال دارویی غیرمجاز موجود در این محصولات ابراز نگرانی کرد. بسیاری از محصولات موجود در این فهرست، محتوی «سیبوترامین» هستند. سیبوترامین می‌تواند موجب فشار خون بالا، تشنج، تپش قلب، حمله قلبی و سکته‌های مغزی شود.

  • بعضی از قرص های لاغری اعتیادآور هستند

براساس اعلام کمیسیون تجارت فدرال آمریکا بسیاری از فوایدی که در وصف قرص های لاغری در تبلیغات بیان می‌شود، واقعیت ندارند. وعده‌هایی همچون «کم کردن ۱۰ کیلوگرم وزن در یک هفته» یا «هرچه می‌خواهید بخورید و لاغر شوید» دروغی بیش نیستند. در بسیاری از افراد، این قرص‌ها می‌توانند زمینه‌ساز مشکلات مزمنی شوند. امکان دارد شما نیز به‌جای تغییر عادات غذایی و سبک زندگی‌تان برای کاهش وزن، در دام این ادعاهای رنگارنگ و دروغین گرفتار شوید. وب‌سایت «Something Fishy» که در زمینه‌ی اختلالات غذایی فعالیت دارد، می‌نویسد: «امکان دارد بعضی از این داروها اعتیادآور باشند. بنابراین پس از پایان دوره‌ی درمان یا زمانی که مصرف‌شان را متوقف می‌کنید، احساس مریضی، بی‌حالی و ناراحتی به سراغ‌ تان خواهد آمد.»

 

خطرات قرص های لاغری

  • استرس

بیشتر داروهای لاغری میزان کورتیزول (هورمون استرس) را در بدن بالا می برند. از این رو، اگر از اضطراب های همیشگی رنج می برید، قرص لاغری آن را تشدید خواهد کرد. قرص چربی سوز افدرین اگر با دوز بالا مصرف شود، می تواند آسیب های جدی را وارد نماید؛ آسیب هایی همچون اضطراب، بی خوابی، تپش قلب، سرگیجه و استفراغ.

  • افسردگی

یکی از موادی که در محصولات لاغری وجود دارد «ریمونوبانت» نام دارد. این ماده به دستور سازمان غذا و داروی آمریکا اجازه‌ی فروش در ایالات متحده را ندارد، ولی استفاده از آن در اروپا مورد تأیید قرار گرفته است. به نظر می‌رسد این ماده خطر افسردگی و گرایش فرد به خودکشی را تقویت می‌کند.

 

افسردگی با قرص های لاغری

 

  • بی خوابی و ضعف

قرص های لاغری مثل افدرین و کافئین باعث افزایش ضربان قلب و سوخت و ساز می شوند که در نتیجه، الگوی خواب برهم می خورد. از طرفی، بی خوابی تاثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن دارد و منجر به خستگی بیش از حد و ابتلا به بیماری های مزمنی چون سرماخوردگی و آنفلوانزا می گردد. علاوه بر آن، کم خوابی عاملی برای چاقی محسوب می شود.

  • کم آبی بدن

قرص های چربی سوز همچنین خطر کم آبی بدن را به خصوص در فصول گرما یا هنگام فعالیت های فیزیکی افزایش می دهند. در بیشتر موارد، کافئین و افدرین به عنوان عاملین اصلی کم آبی بدن در طول افزایش سرعت کاهش وزن شناخته شده اند. خود کم آبی بدن عوارضی مثل سردرد و در موارد شدید، افتادن بر روی زمین در حین فعالیت های سنگین را در پی دارد.

معایب قرص های لاغری

  • مرگ

مسلما مرگ جدی ترین عارضه ی جانبه ی قرص های لاغری است که ممکن است در بدترین شرایط رخ دهد. تمامی داروهای لاغری و چربی سوز سلامت فرد را به خطر می اندازند. برخلاف تبلیغات انجام شده، هیچ یک از داروهای لاغری توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تایید نشده اند. حتی پس از آنکه ماده ی افدرین باعث مرگ یک ورزشکار برجسته شد، این سازمان، تولید و مصرف قرص های افدرین را ممنوع اعلام کرد! بنابراین، قبل از خرید قرص لاغری بهتر است از عوارض آن مطلع شوید.

  • سایر عوارض قرص های لاغری

قرص های لاغری می‌توانند عوارض جانبی مختلفی داشته باشند. با اینکه این قرص‌ها اختلالاتی در زندگی فرد ایجاد می‌کنند، ولی معمولا خطری جدی به همراه ندارند.

  • بی‌قراری
  • عصبانیت
  • سردرد و سرگیجه
  • اسهال و دیگر مشکلات گوارش
  • تهوع
  • خشکی دهان
  • بی‌حسی پوست
  • تغییر مزه دهان
  • گرفتن عضلات شکم

از جمله عوارض قرص های لاغری هستند. قرص‌هایی که وعده‌ی مسدود کردن جذب کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها را می‌دهند، می‌توانند موجب اسهال، گرفتگی‌ها و سایر اختلالات روده‌ای شوند.

در بیشتر موارد، عوارض جانبی قرص های لاغری با توقف مصرف آنها ناپدید می‌شود، ولی همیشه هم این‌گونه نیست. آریتمی قلب، تپش قلب، سفتی قفسه‌ی سینه، گیجی و کنفوزیون (نوعی حالت گیجی و کاهش هشیاری) از علائمی هستند که می‌توانند در اثر مصرف درازمدت قرص های لاغری ایجاد شوند. همچنین نارسایی‌های قلبی، سکته مغزی، تشنج و نارسایی‌های کلیوی نیز می‌تواند از عوارض قرص های لاغری باشد. برخی از قرص های لاغری در تعدادی از مصرف‌کنندگان موجب پُرفشاری ریوی مقدماتی می‌شود که این امر می‌تواند منجر به نارسایی‌ تنفسی و مرگ شود.

 

قرص های لاغری

کلام پایانی:

به هر حال، حتی در صورت انتخاب درست قرص‌های کاهش وزن، متوسط کاهش وزن با این روش 10-5 درصد وزن یک فرد خواهد بود که با تغییر رژیم غذایی و ورزش حاصل شده و همین مقدار تاثیر قابل توجهی بر روی کاهش فشار خون و میزان گلوکز خواهد داشت.

فراموش نکنید افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کنند اما سبک زندگی خود را تغییر نمی‌دهد، تضمینی وجود ندارد که به نتیجه دلخواه برسند.

به یاد داشته باشید که هنوز هيچ داروي موثري در زمينه كاهش وزن، به بازار نيامده كه فرد بتواند، بدون رعايت رژيم غذايي و صرفا از طريق خوردن قرص و بدون عوارض جانبي كاهش وزن پيدا كند، و تاکید می کنیم مهم ترين روش كاهش وزن بدون عوارض جانبي، كاستن از كالري مصرفي به طور روزانه است.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید