چکیده تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه
در ماه رمضان بیش از اینکه تحمل گرسنگی برای روزه داران سخت باشد ، تشنگی در طول روز آنها را کلافه می کند. از دست دادن مقدار کمی آب بدن میتواند سبب خستگی، سرگیجه و سردرد و عدم تمرکز شود. تأمین این مواد شدنی نیست مگر با وعده های افطار و سحر سالم و اصولی.در همین راستا این بخش از مجله سلامت دکتر مهندس به این سوال که برای رفع تشنگی در سحری چه بخوریم، پاسخ می دهد.
برای رفع تشنگی در سحری چه بخوریم
سحر زمانی است که باید بدن را آمده برای 17ساعت روزه داری کنید به همین علت باید از نوشیدنی های مناسب استفاده کنید تا در طول روز به هیچ عنوان تشنه نشوید.
-
میوه و سبزیجات
فیبر موجود در میوه و سبزیجات، آب را در خود نگه می دارند و به ما کمک می کنند تا در روز کمتر تشنه شویم. پس باید تلاش کنیم به ویژه در سحر به مصرف میوه هایی مانند هندوانه، طالبی، هلو، آناناس، توت فرنگی، پرتقال و سبزیجاتی مثل کاهو، گوجه فرنگی، خیار و کرفس که حاوی درصد بالایی از آب هستند، بپردازیم تا کمتر تشنه شویم.
بهترین سالاد فقط کاهو
بهترین سالادی که میشه در سحر مصرف کرد کاهو است، زیرا در مقایسه با دیگر سبزی های آب بیشتری دارد و از تشنگی در طول روز می کاهد.
پیشنهاد مطالعه: چکار کنیم در ماه رمضان لاغر شویم |
خیار
این میوه بیشترین میزان آب را در خود جای داده و ۹۵ درصد آن از آب تشکیل شده، همچنین به دلیل دارا بودن ویتامین E بسیار مناسب است و میتواند جایگزین آب در طول روز شود.
-
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز می تواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای کاهش تشنگی آن را نوشید.
-
مصرف تخم شربتی
تخم شربتی در درمان عطش و عوارض ناشی از گرمازدگی و پیشگیری از بروز تشنگی اثرات بسیار سودمندی دارد بنابراین بهتر است از این فواید در طول ماه رمضان بهره ببرید تا کمتر تشنه شوید
-
شربت آبلیمو
شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگیرا در روزه داران برطرف می کند.
-
عسل و لیموترش
شربت عسل با لیموترش تازه را در سحر فراموش نکنیم، این معجون واقعا از تشنگی شما را در امان نگه خواهد داشت
-
کاسنی
دربین عرقیات سنتی، کاسنی هم خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می شود نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
-
شربت خاکشیر
خاکشیر دارویی مفید به منظور کاهش عوارض ناشی از گرمای هوا، تب های شدید، تشنگی و دهیدراتاسیون است. بنابراین مصرف آن در ماه مبارک رمضان سبب می شود تا روزه دار کمتر احساس تشنگی نماید.
-
برای فرار از تشنگی از این موارد پرهیز کنید
- در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده و پرچرب استفاده نشود
- نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع میکند.
- خوردن چای مخصوصا چای پر رنگ، دفع مکرر کلیه را در بر دارد.
- مصرف بیش از حد نمک نیاز بدن برای نوشیدن آب را افزایش می دهد بنابراین در ماه رمضان غذاهای خود کم نمک بپزید .
- از مواد غذایى سرخ شده پرچرب و شیرین در هنگام سحری پرهیز کنید.
- مصرف شیرینی های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه سبب افزایش غلظت مایعات بدن و احساس تشنگی زیاد می شود. به جای این نوع شیرینی ها و برای پیش گیری از افزایش غلظت مایعات بدن از قندهای گیاهی مانند خرما استفاده کنید
- مصرف بیش از حد گوشت و سایر منابع پروتئینی در وعده سحری باعث دفع آب از بدن شده و شما را در طول روز تشنه تر می کند.
- بهتر است روزه داران در وعده سحری از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت، کباب و جوجه کباب و... خودداری کنند.
- مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس نیز باعث بروز مشکلات گوارشی و بروز تشنگی می شود.
کلام آخر
به روزهداران توصیه میشود برای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن تنها در صورت ضرورت از منزل خارج شوند. در طول روز از نور خورشید فاصله بگیرید و حتیالامکان در مناطق سایهدار و خنک بایستید. در صورت امکان از پوشش کلاه استفاده کنید و فعالیتهای بدنی را کاهش دهید.