سبد خرید0
عوارض تند غذا خوردن
عوارض تند غذا خوردن

 چکیده: تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

یکی از مهم‌ترین عوامل در سلامتی و جلوگیری از بیماریهای گوارشی، نحوه‌ی غذاخوردن ماست که اکثر مواقع به آن بی‌توجه هستیم.تند تند غذا خوردن یک عادت بسیار نامناسب غذایی است اغلب افرادی که تند تند غذا می خوردند ، از غذای خود به هیچ وجه لذت نمی برند و بیشتر در معرض چاقی قرار دارند. در این مقاله شما را با عوارض تند غذا خوردن آشنا می کنیم.

عوارض تند غذا خوردن

  • تند غذا خوردن باعث پرخوری می شود.

هنگام غذا خوردن مغز به حدود 20 دقیقه زمان برای دریافت و پردازش سیگنال های سیری نیاز دارد، به عبارت دیگر مدتی طول می کشد تا فرد واقعا احساس سیری کند. تند غذا خوردن باعث می شود مغز فرصت کافی برای این کار پیدا نکرده و در نتیجه فرد دچار پرخوری شده و مصرف کالری تا حد قابل توجهی افزایش می یابد. مطالعه ای نشان داده 60 درصد کسانی که سریع غذا می خورند پرخوری می کنند، این افراد حدود 3 برابر بیشتر از دیگران دچار اضافه وزن می شوند.

 

عوارض تند غذا خوردن

 پیشنهاد مطالعه: همه چیز درباره ی پرخوری عصبی

 

  • خطر چاقی را افزایش می دهد.

چاقی یکی از بزرگ ترین دغدغه های سلامتی و تناسب اندام در سراسر جهان است که اگرچه عواملی همچون رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک یا نداشتن انگیزه کافی در بروز آن دخیل هستند اما عوامل محیطی و سبک زندگی فرد نیز خطر بروز آن را افزایش می دهد که از آن جمله می توان به سریع غذا خوردن اشاره کرد.
طبق یک مطالعه افرادی که سریع غذا می خورند 2 برابر بیشتر از دیگران در معرض بروز چاقی قرار دارند.

  • مشکلات قلبی

دکتر یاماجی در مطالعه خود به مدت ۵ سال به بررسی بیش از ۱۰۰۰ شرکت کننده پرداخت. شرکت کنندگان براساس سرعت غذاخوردن به سه گروه تقسیم شدند: آهسته، عادی و سریع. نتایج نشان داد گروهی که سریع غذا می خوردند در بالاترین رده ابتلا به سندروم متابولیک قرار داشتند که آنها را در معرض خطر جدی بیماری قلبی و سکته قرار می داد.

سندروم متابولیک می تواند شامل فاکتورهای پرخطری نظیر فشارخون بالا، کمبود کلسترول خوب یا HDL و اضافه وزن باشد. در آینده سندروم متابولیک بر سیگار کشیدن پیشی گرفته و تبدیل به فاکتور پرخطر اصلی بیماری قلبی خواهد شد.

 

عوارض غذا خوردن سریع

  • خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

دیابت می تواند نتیجه احتمالی تند غذا خوردن باشد. دیابت نوع۲ می تواند ناشی از مقاومت انسولین باشد، شرایطی که در آن سلول های بدن نمی توانند به درستی به هورمون انسولین واکنش نشان دهند.

زمانیکه افراد به سرعت غذا می خوردند زود احساس سیری نمی کنند و در نتیجه بیش از اندازه غذا می خورند. تند غذا خوردن موجب نوساناتی در گلوکز شده که می تواند منجر به مقاومت انسولین شود.

 

مضرات تند غذا خوردن

 

 قطعا برایتان کارآمد خواهد بود: دستگاه تست قند خون زیکلاسمد

  • برای دستگاه گوارش و هضم مضر است.

فردی که به سرعت لقمه های غذا را بر می دارد و در دهان می گذارد، با هر لقمه مقداری هوا نیز می بلعد (Aerophagia ) که این هوای اضافی در معده تولید گاز کرده و نهایتا یکی از ناراحتی های گوارشی یعنی نفخ را که می تواند مزمن هم باشد به وجود می آورد.

تند غذا خوردن موجب تحریک بیشتر اسید معده می شود، زیرا اولا قطعات غذای خورده شده درشت بوده و موجب انقباضات قوی و بعضا دردناک مری می گردد و به همین دلیل مدت زمانی که غذا به منظور عمل هضم توسط آنزیم های معده و شیره های گوارشی در معده می ماند نیز افزایش پیدا می کند و ثانیا در اثر ترشح بیشتر اسید و آنزیم های گوارشی در طولانی مدت مخاط داخلی معده دچار آسیب می شود. درشتی قطعات غذای بلعیده شده حتی می تواند موجب دیسفاژی (dysphagia) شود.

چگونه سرعت غذا خوردن خود را کاهش دهید؟

برای بهره بردن از فواید آهسته غذا خوردن برای سلامتی و در امان ماندن از عوارض و مضرات سریع غذا خوردن توصیه می شود سرعت غذا خوردن خود را کاهش دهید. اما چگونه؟

  • مقابل تلویزیون غذا نخورید و از کامپیوتر، گوشی های هوشمند و سایر لوازم الکترونیکی دیگر حین غذا خوردن اجتناب کنید.
  • هر بار قاشق را داخل بشقاب بگذارید، این کار باعث می شود از غذای خود لذت بیشتری برده و سرعت غذا خوردن تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
  • از گرسنگی بیش از حد جلوگیری کنید، افرادی که شدیدا گرسنه هستند غذا خوردن را با سرعت زیادی شروع کرده و به احتمال زیاد دچار پرخوری خواهند شد. مصرف میان وعده های مغذی از این مسئله جلوگیری می کند.
  • آب فراوان بنوشید، این کار به ایجاد احساس سیری کمک کرده و سرعت غذا خوردن را کاهش می دهد.

 

چگونه سرعت غذا خوردن را کاهش دهیم

 

  • سعی کنید قبل از بلعیدن، هر لقمه را 20 تا 30 بار بجوید این روش نیز تاثیر خوبی در کاهش سرعت غذا خوردن داشته و از ناراحتی معده جلوگیری می کند.
  • غذاهای سرشار از فیبر مانند میوه و سبزیجات مصرف کنید، این مواد غذایی نه تنها سیر کننده هستند بلکه زمان زیادی صرف جویدن آن ها می شود.
  • لقمه های کوچک تر بردارید، این تکنیک روشی ساده اما موثر برای احساس سیری طولانی مدت و کاهش سرعت غذا خوردن می باشد.
  • هنگام غذا خوردن به آن چه می خورید فکر کنید و تمرکز خود را معطوف غذا کنید.
  • تا زمانی که عادت آهسته غذا خوردن در شما نهادینه شود صبور باشید.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید