سبد خرید0
صبحانه نخوردن چه عوارضی دارد
صبحانه نخوردن چه عوارضی دارد

 چکیده:              تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

صبحانه یکی از مهم ترین وعده های غذایی است که نباید از دست بدهیم. اما چند نفر از شما این توصیه را رعایت می‌کنید؟ تعداد بسیار زیادی از ما با هدف کاهش کالری خالص دریافتی و تحقق بخشیدن به رویای دیرینه لاغری معمولا حذف صبحانه را بهترین راهکار می‌دانیم. اما باید بدانید عوارض نخوردن صبحانه بسیار زیاد و خطرناک است. در این مقاله شما را با عوارض نخوردن صبحانه آشنا میکینم.

عوارض نخوردن صبحانه

  • ابتلا به چاقی

برای کنترل بهتر وزنتان حتما صبحانه میل کنید. تصور نکنید که با صرف‌نظر کردن از این وعده، کالری کمتری دریافت کرده و زودتر لاغر می‌شوید. نتایج بررسی‌های متعدد نشان می‌دهد افرادی که صبحانه می‌خورند و ورزش می‌کنند وزن بیشتری کم می‌کنند و راحت‌ تر می‌توانند وزن خود را تثبیت کنند.

مصرف غلات برای این وعده غذایی باعث می‌شود که مصرف مواد چرب کاهش پیدا کند. افرادی که صبحانه نمی‌خورند برای کسب انرژی و مقابله با گرسنگی در وعده‌های اصلی یا میان وعده‌ها پرخوری می‌کنند. بدون شک همیشه شنیده‌اید که صبحانه اصلی‌ترین وعده غذایی روزانه است. اهمیت این وعده برای افرادی که قصد لاغری دارند چند برابر می‌شود.

 

 عوارض نخوردن صبحانه

 این محصول را از دست ندهید: ترازو دیجیتال ترمومتردار

 

  • اختلال در عملکرد مغز

خوردن صبحانه، در رژیم غذایی روزانه شما عملکرد شناختی بهتری را برایتان به ارمغان می آورد. دو آزمایش بر روی نوجوانان بین 12 تا 15 سال انجام شد که یک گروه صبحانه می خوردند و گروه دیگر از خوردن آن اجتناب می کردند. نتایج نشان داد کسانی که صبحانه می خوردند نتایج بهتری در آزمون ها کسب می کردند و دقت عمل بیشتری داشتند. با اینکه این مطالعه بر روی نوجوانان انجام شد اما همان نتیجه را بر روی بزرگسالان دارد.

  • بی نظمی قاعدگی

زنانی که به طور مرتب از صبحانه صرفنظر می‌کنند بیشتر در معرض بی نظمی‌های قاعدگی قرار می‌گیرند. به عقیده محققان این افراد علاوه بر سندرم پیش از قاعدگی از مشکل یبوست نیز رنج می‌برند.

 

صبحانه نخوردن چه عوارضی دارد

 

  • کاهش سطح خلق و خوی

مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامین ‌ها و مواد معدنی بدن شده و کمک می ‌کند که با انرژی بیشتری روز را سپری کنید. اما صرفنظر کردن از اولین وعده غذایی باعث می ‌شود که خیلی زود احساس خستگی و کج‌ خلقی کنید. نتایج پژوهش ها نشان می ‌دهد بزرگسالانی که صبحانه‌ کاملی مصرف می‌ کنند خوش ‌خلق ‌تر و مثبت‌ تر از افراد دیگر هستند.

  • خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد.

دانشگاه بهداشت عمومی هاروارد مطالعه ای انجام داد که هدف آن ایجاد ارتباط بین عادات غذایی و سلامت بود و در آن 46289 به مدت 6 سال مورد تحقیق قرار گرفتند. نتایج این مطالعه فوق العاده بود. بر اساس این نتایج زنانی که به نخوردن صبحانه عادت داشتند نسبت به زنانی که صبحانه می خوردند بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بودند. حتی بدتر از آن زنان شاغلی که عادت به خوردن صبحانه نداشتند 54 درصد بیشتر از بقیه احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را داشتند.

 

 مضرات نخوردن صبحانه

 

 قطعا برایتان کارآمد خواهد بود: دستگاه تست قند خون گالا

 

  • آسیب‌های قلبی را به همراه دارد.

بر اساس مطالعه ای، افرادی که صبحانه نمی خورند 27 درصد بیشتر از افرادی که می خورند احتمال ابتلا به حمله قلبی دارند. کارشناسان می گویند با اینکه این ارقام چندان نگران کننده نیست اما خوردن صبحانه سالم می تواند خطر حمله قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. افرادی که از خوردن صبحانه اجتناب می کنند بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار دارند که همین مساله منجر به مسدود شدن شریان ها می شود و از سویی دیگر افراد را در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مزمن و سکته مغزی قرار می دهد.

  • موجب بروز میگرن می‌شود.

هیپوگلیسمی یک اصطلاح پزشکی است که برای نشان دادن سطوح پایینی از قند خون به کار می‌رود. حذف کردن وعده‌های غذایی کاهش عمده‌ای در سطوح قند خون را موجب می‌شود و به دنبال آن هورمون هایی آزاد می‌شود که می‌توانند جبران‌کننده سطوح پایین گلوکز باشند. از طرف دیگر، در نتیجه این فرآیند، سطوح فشار خون بالا رفته و سردرد و میگرن را به همراه خواهد داشت.

احتمال بروز این اتفاق با حذف صبحانه بیشتر خواهد شد زیرا صبحانه نخستین وعده غذایی است که در روز پس از حدودا ۱۲ ساعت غذا نخوردن مصرف می‌کنید. بنابراین، اگر می‌خواهید از اینگونه سردردها در امان باشید، از خوردن صبحانه خود مطمئن شوید.

 

عوارض صبحانه نخوردن

 

  • احساس گرسنگی مدام

یکی از دلایل ضعف کردن و احساس گرسنگی مداوم، عدم مصرف صبحانه است. افرادی که روز خود را با مصرف صبحانه آغاز می ‌کنند کمتر گرسنه می‌شوند؛ اما زمانیکه روز خود را بدون صبحانه آغاز می‌ کنید معده‌تان سیگنال‌ هایی به مغز فرستاده و اعلام خالی بودن می ‌کند؛ در نتیجه از همان ابتدای روز حس گرسنگی در بدنتان شکل گرفته و باقی می‌ماند. هر چه دیرتر اقدام به خوردن بکنید نیز احساس گرسنگی ‌تان بیشتر خواهد شد. به عقیده محققان صبحانه نخورها بیشتر در دام تغذیه ناسالم می ‌افتند. این افراد برای سیر شدن و مقابله با احساس گرسنگی ‌شان هر ماده‌ غذایی نامناسب را نیز مصرف می‌کنند.

  • ریزش مو از دیگر عوارض نخوردن صبحانه می باشد.

یکی از عوارض جانبی نخوردن صبحانه، ریزش مو است. وقتی پروتئین بدن تان در یک وعده غذایی کم باشد، بر سطوح کراتین تاثیر می گذارد و باعث ریزش مو و مانع رشد مو می شود. صبحانه وعده اصلی هر روز است و نقش مهمی در ترویج رشد فولیکول های مو دارد. بنابراین اگر می خواهید موهایی قوی و محکم داشته باشید و از ریزش موهایتان جلوگیری کنید بهتر است هر روز صبحانه ای کامل میل کنید.

 

صبحانه نخوردن چه عوارضی برای سلامتی دارد

 

  • عوارض فیزیکی

نخوردن صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون را افزایش می دهد. علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن، سریع شدن ضربان قلب، است.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید