سبد خرید0
تقویت حافظه
تقویت حافظه

چکیده                                 تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

ضعف در حافظه کوتاه مدت مشکلی است که افراد بسیاری با آن دست و نجه نرم میکنند. این اتفاق می تواند به زندگی کاری و شغل ما هم تا حد بسیار زیادی صدمه بزند.اما برای تقویت حافظه لازم نیست حتما از قرص ها یا دارو های مختلف استفاده کنید. هیچ قرص معجزه گری برای تقویت حافظه وجود ندارد اما خوردن و نوشیدن خوراکی های مناسب می تواند از بهترین راه های افزایش تمرکز حواس و توانایی مغز باشد. تغذیه برای مغز و حافظه‌ی ما و به‌ویژه برای سلول‌های خاکستری، خیلی بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید مهم است. یک رژیم غذایی مناسب و سالم در تقویت حافظه انسان تاثیر گذار است. مجله سلامت دکتر مهندس در این مقاله لیستی از چندین مواد غذایی تقویت کننده حافظه را معرفی می کند.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. برای تقویت حافظه چه بخوریم؟
  2. خواص ماهی سالمون برای حافظه
  3. تقویت حافظه با مویز
  4. کندر، اکسیر حافظه

برای تقویت حافظه چه بخوریم؟

غذاهایی که می خورید، نقش مهمی در حفظ سلامت مغز دارند و می توانید وظایف ذهنی خاصی مانند حافظه و تمرکز را بواسطه آنها بهبود بخشید.

  • کلم بروکلی

کلم بروکلی یکی از مغذی‌ترین و مفید‌ترین مواد برای تقویت مغز و افزایش قدرت حافظه است. ویتامین K و کولین موجود در آن، حافظه را شاداب و هوشیار نگه‌ می‌دارد. سرشار از ویتامین C است و تنها یک ظرف کوچک آن ۱۵۰ درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه‌ی بدن را فراهم می‌کند. سرشار از فیبر است و کمک می‌کند که زودتر سیر شوید. میتوانید بروکلی را خام مصرف کنید یا آن را بپزید و در غذاهای متنوعی استفاده کنید.

ماهی سالمون یکی از مقوی‌ترین غذاهای دریایی است که به عملکرد بهتر مغز بسیار کمک می‌کند. این ماهی مخزن قابل‌توجهی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که حافظه را بهبود می‌بخشد و ذهن و مغزتان را تند و تیز می‌‌کند و حافظه را جوان و در‌دسترس نگه‌می‌دارد. اگر فرزند خردسال در منزل دارید، مصرف ماهی سالمون موجب افزایش تمرکز و جلوگیری از بیش فعالی در او می‌شود. اسید‌های چرب موجود در این ماده‌ی غذایی، از سرطان جلوگیری می‌کند و تومورهای سرطانی را از بین می‌برد. پس حتما این ماهی خوش‌رنگ را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید.

khavas mahi salmon

  • چای سبز

چای سبز فواید زیادی برای سلامتی دارد، از جمله مبارزه با سرطان و بهبود سلامت عروق قلبی. اما این نوشیدنی سنتی چینی برای مغز نیز بسیار مفید است و نه تنها باعث تقویت حافظه می شود، بلکه از مغز در برابر آلزایمر محافظت می نماید.

  • اسطوخودوس

از جمله این گیاهان اسطوخودوس است که از گذشته تا کنون برای بهبود بیماری های مربوط به قوای فکری، سرگیجه، فراموشی و… مورد استفاده قرار می گرفته است.
اسطوخودوس را می توان به صورت عرق، دمکرده یا حتی چای مصرف کرد.در ابتدای مصرف می توان تا سه استکان از این عرق را در روز مصرف کرد.در ادامه روزی یک استکان عرق اسطوخودوس برای تقویت حافظه توصیه می شود.

  • تخم مرغ کامل بخورید

ماده ای به نام کولین (choline) می تواند منجر به بهبود تمرکز و حافظه بلند مدت گردد. این ماده در غذاهای خاصی مانند تخم مرغ کامل (زرده + سفیده) وجود دارد.
برای سال های طولانی به ما گفته می شد که از مصرف تخم مرغ کامل خودداری کنیم، زیرا زرده تخم مرغ کلسترول خون را افزایش می دهد. اما بر طبق تحقیقات جدید، خوردن زرده تخم مرغ سطح کلسترول بد خون را افزایش چندانی نمی دهد. مصرف چند تخم مرغ کامل در طول هفته ضرری به بدن نمی رساند. در واقع تخم ‌مرغ سرشار از چربی های خوب، پروتئین، ویتامین و کولین است که به افزایش حافظه کمک می کند.

tokhm morgh

  • توت ها

توت و بطور کلی خانواده توت و تمشک ها برای سلامت مغز و بهبود عملکرد آن بسیار مفید هستند. آنتی اکسیدان هایی که در این میوه های خوشمزه وجود دارند موجب تقویت حافظه ما شده و از طرفی به مغز ما کمک می کنند تا در مقابل بیماری هایی مثل آلزایمر و یا ورم مغزی مقاومت داشته باشد. آنتی اکسیدان های موجود در توت ها همچنین به تسهیل ارتباط بین سلول های مغزی ما نیز کمک بسیاری می کند. مصرف روزانه توت و تمشک به عنوان یک خوراکی تقویت حافظه می تواند موجب تقویت حافظه کوتاه مدت
ما شود.

مویز نوعی کشمش است که مزاج رو به گرمی دارد و مصرف آن به صورت ناشتا توصیه شده است (به طور متوسط هفت تا ده دانه)، چون در این حالت جذب بهتری دارد.این ماده غذایی مفید می‌تواند به عنوان یک میان‌وعده مغذی در نظر گرفته شود. در احادیث و روایات متعددی هم به نقش مویز در تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی اشاره شده است. مویز سرشار از ویتامین‌هاست و می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله آلزایمر پیشگیری کند. اگر می‌خواهید به داشتن حافظه قوی معروف باشید، مویز را فراموش نکنید.

روشهای پیشگیری از آلزایمر  پیشنهاد مطالعه: روشهای پیشگیری از آلزایمر

 

  • آجیل

بادام، بادام زمینی، گردو، پسته و فندق همگی مغزهایی هستند که بسیار برای سلامتی مغز ما مهم هستند. این مغزها سرشار از ویتامین E هستند که این ویتامین مغز ما را از استرس های غیر ضروری بدور می کند. تحقیقات نشان می دهند که افرادی که بصورت مداوم و روزانه از مغز ها استفاده می کنند حافظه بهتر و بطور کلی ذهن آماده تری دارند. مغزهایی مانند مغز گردو هم با داشتن امگا-۳ بسیار برای تقویت حافظه بخصوص تقویت حافظه کودکان مفید هستند.

taghviat hafeze ba ajil

کندر خوراکی گیاهی است که خواص درمانی زیادی دارد، تقویت اعصاب و حافظه هم از جمله این موارد است.تعداد زیادی از احادیث و روایات استفاده از کندر برای تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی را توصیه کرده اند و آن را برای بدن مفید دانسته اند.حتی در برخی متون برای افزایش هوش کودکان نیز به مصرف کندر اشاره شده است.اما نقش کندر بیش از هرچیز در تقویت حافظه است.می توان کندر را در آب خیس کرده و همراه عسل مورد استفاده قرار داد تا خواص تقویت کنندگی آن برای تقویت حافظه بیشتر شود.

  • آووکادو

این میوه یکی از سالم‌ترین مواد غذایی و یکی از بهترین انتخاب‌ها برای بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه است. هر چند گاهی به‌خاطر وجود چربی زیاد، تبلیغاتی منفی درباره‌ی این میوه صورت می‌گیرد؛ اما باید بدانید که این چربی‌ها از نوع اشباع‌نشده یا در اصطلاح «چربی خوب» هستند که باعث ثبات سطح قند خون و درخشش پوست شما می‌شوند. آووکادو حاوی ویتامین K و اسید‌فولیک است و از لخته ‌شدن خون در مغز (یعنی همان سکته مغزی) جلوگیری می‌کند. این میوه در بهبود عملکردهای شناختی مغز مانند تقویت حافظه و تمرکز نیز به‌ خوبی عمل می‌کند. آووکادو سرشار از ویتامین‌های B و C است؛ ویتامین‌هایی که در بدن ذخیره نمی‌شوند و باید روزانه آنها را مصرف کنیم. این میوه نسبت به سایر میوه‌ها، بیشترین میزان پروتئین را دارد. محتوای اندک قند هم از دیگر امتیازات این میوه‌ است. با توجه به بافت خامه‌ای‌ مانند و نرم آن، گاهی به جای روغن در پخت‌و‌پز می‌توان از آن استفاده کرد.

avokado

کلام آخر

فست فود ها دارای مقادیر زیادی کالری، چربی اشباع شده و نمک هستند. رژیم غذایی حاوی چربی اشباع شده و نمک فراوان می تواند منجر به تنگ شدن عروق کاروتید گردن شوند که خون و اکسیژن را به قسمت جلویی مغز می رسانند، جایی که تفکر، تکلم و سایر کارکردهای سطح بالای مغز رخ می دهد.چنانچه رگ های کاروتید با رسوبات چربی مسدود شوند، تامین خون و اکسیژن مغز کاهش می‌یابد و می‌تواند باعث شود بیمار نتواند به وضوح فکر کند و اطلاعات را به خاطر آورد. ضمنا خطر سکته مغزی نیز افزایش می یابد.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید