سبد خرید0
عوارض ایمپلنت دندان
عوارض ایمپلنت دندان

چکیده                                     تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

در عصر حاضر با ایمپلنت دندان مشکلاتی مانند بی دندانی یا ظاهر بد دندان ها حل می شود. معایب کاشت ایمپلنت ممکن است نسبت به شرایط بیمار، مشکلاتی را برای او ایجاد کند اما این مشکلات روی این حقیقت که کاشت دندان به روش ایمپلنت راه حل فوق‌العاده‌ای برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است؛ تاثیری نمی گذارد. ولی ایمپلنت نیز دارای عوارضی می باشد که در این بخش از مجله سلامت دکتر مهندس شما را با عوارض ایمپلنت آشنا میکنیم. هم چنین به این مسئله که آیا آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود یا خیر پرداخته می شود.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. ایمپلنت دندان چیست ؟
  2. عوارض ایمپلنت دندان
  3. عوارض دراز مدت ایمپلنت
  4. آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟
  5. ایمپلنت دندان برای این افراد ممنوع است 

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان نوعی پایه تیتانیومی سازگار با سلول های بدن است. از ایمپلنت های دندانی به عنوان جایگزینی مناسب و دائمی به جای یک یا چند دندان از دست رفته استفاده می شود. پس از قراردادن ایمپلنت توسط دندانپزشک در داخل استخوان فک، با استخوان سازی سلول های استخوان ساز در سطح ایمپلنت، استخوان فک به ایمپلنت جوش می خورد. فرآیند جوش خوردن معمولا 3 تا 4 ماه طول کشیده، سپس قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده و بر روی پایه قرار می گیرد.
از دست دادن یک یا چند دندان تاثیر به سزایی در چهره و مهم تر از آن در روحیه و اعتماد به نفس افراد دارد. با استفاده از ایمپلنت های دندانی میتوان علاوه بر بازیابی توانایی جویدن طبیعی، چهره طبیعی و زیبایی لبخند را نیز به فرد بازمی گرداند. کاشت ایمپلنت در خانم ها از سن 15 سالگی و در آقایان از سن 18 سالگی امکان پذیر است.

 implant dandan chist

 

 بیشتر بدانید: عوارض ریشه پوسیده دندان بر سلامت بدن

عوارض ایمپلنت دندان

معایب ایمپلنت های دندانی بخش عمده ایش به جنس و کیفیت ساخت آن بر میگردد و نسخه متحدی برای همه ایمپلنت ها نمیشود پیچید , ولی بطور کلی آنچه در کلینیک های دندانپزشکی کشورمان استفاده میشوند عمدتا معایب زیر را دارا هستند.

  • درد بعد از جراحی کاشت ایمپلنت دندان

یکی دیگر از عوارض موقتی ایمپلنت دندان که بعد از جراحی رخ می دهد درد است. درد امری اجتناب ناپذیر است و بسته به سختی جراحی ایمپلنت و خصوصیات افراد کم یا زیاد می باشد. ولی در هر صورت بهترین راه کنترل درد ایمپلنت استفاده از مسکن یک ساعت قبل از جراحی ایمپلنت می باشد.
مصرف دو عدد ژلوفن ۴۰۰ میلی گرم با هم یک ساعت قبل از شروع جراحی ایمپلنت دندان کمک می کند تا درد و تورم بعد از کاشت ایمپلنت دندان به طور محسوسی کاهش یابد.

dandan dard

  • عفونت در محل کاشت ایمپلنت

عفونت در محل کاشت ایمپلنت ممکن است حین عمل جراحی یا بعد از آن ایجاد شود. ریسک فاکتورهای ایجاد عفونت شامل مبتلا بودن به بیماری‌های سیستم ایمنی، کشیدن سیگار و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.

  • لق شدن مختصر دندان کنار ایمپلنت

لق شدن مختصر دندان کنار ایمپلنت (دندان کناری ایمپلنت بعد از سه هفته تا یک ماه به حالت طبیعی خود بر می گردد.)
این احتمال وجود دارد که بعد از جراحی ایمپلنت ریشه دندان کناری که به ایمپلنت نزدیک است در اثر کاشت ایمپلنت لق شود. لق شدن دندان کناری ایمپلنت عارضه ای نادر و موقتی بوده و به مرور زمان بهبود پیدا می کند .

moshkelat implant dandan

عوارض دراز مدت ایمپلنت

از جمله ی عوارض ایمپلنت که بعد از ۱۵ سال ظاهر می گردد در مورد تک ایمپلنت های مربوط به دندان های جلویی می باشد. بدین شکل که پس از ۱۵ سال نوک دندان های طبیعی فک بالا یک تا دو میلیمتر پایینتر می آیند ولی نوک روکش های ایمپلنت سر جایشان می مانند بنابراین نیاز به ترمیم مجدد دارند. * امکان آسیب رسیدن به اعصاب فک در صورت بی تجربه و غیر متخصص بودن دندانپزشکتان * سوراخ شدن استخوان فک در اثر بی تجربه بودن دندانپزشک * مشکلاتی سینوسی پس از ایمپلنت در موارد نادر

implant dandan va saratan

آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟

ایمپلنت دندان به هیچ عنوان باعث سرطان فک نمی شود، و جامعه پزشکی و دندانپزشکی در خارج و داخل کشور تا به حال به این موضوع برخورد نکرده اند. همچنین در هیچ مقاله علمی و پژوهشی پیرامون این که ایمپلنت باعث سرطان گردد، مشاهده نشده است. علاوه بر این ایمپلنتی که با تکنولوژی روز دنیا ساخته شود و آزمایشات مختلف را طی کرده باشد، از جنبه سرطان زا بودن آن، کاملا مصون هست.

ایمپلنت دندان برای این افراد ممنوع است

مبتلایان به بیماری‌های سیستمیک اتوایمیون (سیستم ایمنی) و بیمارانی که تحت شیمی‌درمانی و پرتودرمانی هستند، منع درمان با ایمپلنت دارند. البته پس از پایان شیمی‌درمانی، امکان گذاشتن ایمپلنت وجود دارد. بیماران دیابتی نیز به شرط کنترل و پایین نگه داشتن قند منعی ندارند، اما در صورت داشتن دیابت فعال، امکان استفاده از ایمپلنت فراهم نیست.
افراد سیگاری حرفه‌ای سنگین و بی‌مبالات نیز نسبت به بهداشت دهان منع دارند. بررسی‌ها نشان داده، مصرف سیگار، شکست درمان با ایمپلنت را تا ۱۵ درصد افزایش داده است. به طور کلی کشیدن سیگار، پیپ و قلیان، از موارد توصیه قطعی ایمپلنت برای بیماران است.

mavared mamnoe implant

کلام آخر

معمولاً متخصص دندانپزشک تمرکز و توجه ویژه ای به عوارض جانبی و مشکلات بعدی کاشت ایمپلنت در دهان مریض خود دارد. البته برخی از مشکلات مربوط به ایمپلنت هم در هنگام عمل جراحی کاشت ایمپلنت در فک ایجاد می شوند که باید به آن هم توجه داشت.
به طور کلی متخصصی که ایمپلنت را در دهان قرار می دهد سعی می کند بیمار خود را از جوانب مختلف عمل جراحی و مسائل و مشکلات احتمالی آن آگاه کند. یعنی تا جایی که می تواند سعی می کند اطلاعات بیمارش را نسبت به کاری که قرار است انجام دهد، بالا ببرد.
همچنین روش‌های نگهداری، رعایت بهداشت و توصیه های دیگر را هم به او منتقل خواهد کرد. به این صورت احتمال ایجاد مشکل پس از کاشت ایمپلنت به حداقل خواهد رسید.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید