سبد خرید0
دلایل شیر نخوردن نوزاد
دلایل شیر نخوردن نوزاد
برای دسترسی سریع به محتوای متن روی لینک های زیر کلیک کنید:

چکیده

شیر نخوردن نوزاد یک مسئله شایع و نگران‌کننده برای والدین مخصوصاً مادران محسوب میشه. زمانی که نوزادی حاضر به شیر خوردن نیست و یا در مقابل تغذیه مقاومت می‌کنه، اصطلاحاً به اون سندروم قهر از شیر مادر گفته میشه.

این شیر نخوردن نوزاد در اکثر مواقع نشان‌دهنده وجود یک مشکله.

ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس، دلایل شیر نخوردن نوزاد رو بررسی کردیم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید. 

اعتصاب شیرخوار چیست؟

وقتی کودکی حاضر به خوردن شیر مادر نیست و زمان از شیر گرفته شدن او نیز نیست، اصطلاحاً گفته می‌شود که در اعتصاب شیر خوردن است.

شیر نخوردن می‌تواند برای کودکتان و خود شما ناراحت‌کننده باشد و راه‌ حل بسیار مهمی که در مورد امتناع نوزاد از خوردن شیر مادر وجود دارد، این است که تلاش برای شیردهی به کودک را ادامه دهید. همچنین اگر فکر می‌کنید کودک شما شیر کافی دریافت نمی‌کند، ابتدا لازم است به تعداد پوشک‌های خیس او دقت کنید، زیرا خیس کردن حداقل پنج یا شش پوشک در روز یا شش تا هشت کهنۀ بچه نشان می‌دهد که کودک شیر کافی دریافت می‌کند.

milk.jpg

دلایل شیر نخوردن نوزاد

اگر نوزاد از روز اول پستان مادر را نگیرد باید توسط پزشک معاینه شود و اگر مشکلی نداشت لازم است نحوه شیر خوردن را یادش داد که این امر اغلب در بیمارستان ها انجام می شود.

همچنین باید از نظر تمام مشکلات پزشکی و بیماری ها معاینه شود، مثل شکستگی ها و احساس درد، خواب آلودگی در اثر داروهای تجویز شده برای مادر هنگام زایمان و کاهش قدرت مکیدن نوزاد، با خشونت جابه جا کردن یا فشردن نوزاد به پستان، وضعیت نادرست بغل کردن و گرفتن نوزاد باید مورد توجه قرار گیرد.

شرایطی که نوزاد حاضر به شیر خوردن نیست و در مقابل تغذیه مقاومت می‌کند را اصطلاحاً سندروم قهر از شیر مادر می‌گویند. مادران باید توجه داشته باشند که امتناع نوزاد از خوردن شیر به معنای آمادگی او برای از شیر گرفتن نیست.

بسیاری از نوزادان در یک دوره به صورت موقتی و گذرا از شیر خوردن امتناع می‌ورزند که دلایل آن در ادامه بیان می‌شود.

دلایل مربوط به نوزاد

برخی از دلایل شیر نخوردن نوزاد، مربوط به خود نوزاد است که در ادامه به آن می پردازیم.

  • سرماخوردگی نوزاد

شیر دادن به نوزاد بیمار یک چالش است. اگر فرزندتان احساس خوبی نداشته باشد یا بینی اش گرفته باشد ممکن است همزمان شیر خوردن و نفس کشیدن برایش دشوار باشد.

  • حواس پرتی نوزاد

 با بزرگ شدن کودکان، آن ها نسبت به دنیای اطراف کنجکاو می شوند. کودکان بزرگ تر حواسشان زودتر پرت شده و بعضی اوقات چیزهای جالب تری از شیر خوردن پیدا می کنند، در نتیجه ممکن است به این کار ادامه ندهند.

  • شیر دادن با شیشه شیر

تغذیه از شیشه شیر اغلب می تواند برای نوزاد راحت تر باشد زیرا در این صورت، جریان شیر سریع تر است و نتیجه آن این است که وقتی می خواهید از سینه خود به کودک شیر دهید او در منتظر ماندن برای آمدن شیر، بی تاب و تنبل می شود.

لازم است تا حد امکان از سینه خود به نوزاد شیر بدهید تا به او یادآوری شود غذایش معمولاً از طریق سینه فراهم می شود .

  • سریع شیر خوردن نوزاد

کودکان بزرگتر معمولاً سریع تر از نوزادان کوچکتر شیر می خورند. آن ها می توانند در عرض چند دقیقه مقدار زیادی از شیر مادر را به دست بیاورند. نوزادی که چند دقیقه کوتاه شیر می خورد و بعد متوقف می شود ممکن است توقف او به این دلیل باشد که به اندازه کافی شیر خورده است.

  • درد داشتن نوزاد

اگر کودک شما در حال دندان درآوردن است یا به عفونت گوش مبتلا شده یا در دهانش برفک است، ممکن است شیر خوردن برای او دردناک باشد.

اگر نوزادتان مبتلا به کولیک است شاید دچار مشکلات هضم یا نفخ است که این مسئله می تواند تغذیه از شیر مادر را مختل کند.

kids_hot_water071.png

  • واکسیناسیون اخیر نوزاد (بدو تولد تا ۱سالگی)

در اغلب نوزادان، واکسیناسیون، موجب تب، بیحالی، بی حوصلگی و بی رمقی او می‌شود که کاهش میل به شیرخوردن را در پی دارد. در چنین مواردی با صبر و حوصله و با فواصل کوتاه و کم حجم، شیردهی را انجام دهید.

  • مشکلات گوارشی

اسهال، یبوست، ریفلاکس گاستروازوفاژیال (برگشت از معده به مری)، کولیک و دل دردهای ناشی از نفخ شیر، از علل امتناع کودک از شیر خوردن است.

baby_cover1.jpg

علل مربوط به مادر

گاهی اوقات وضعیت مادران ، رژیم غذایی یا حالت روحی آن ها می تواند علت شیر نخوردن نوزاد باشد که در ادامه به برخی از این دلایل اشاره شده است. 

برای همه موارد بیان شده راهکار درمانی وجود دارد ولی مساله مهم این است که مادر بتواند تشخیص درست بدهد و مشکل نوزاد را برطرف کند و اگر این کار از عهده مادر خارج بود باید به پزشک مراجعه شود.

  • مادر از عطر، مواد آرایشی، صابون متفاوت، لاک ناخن و...استفاده کرده یا ظاهر خود را تغییر داده مثلا موهای خود را رنگ کرده است.
  • مصرف داروها، بیماری و عفونت پستان مادر می تواند باعث شیر نخوردن نوزاد شود، زیرا این عوامل باعث تغییر مزه شیر مادر شده و در نتیجه نوزاد از خوردن شیر امتناع می کند . 
  • ممکن است میزان مصرف سیگار یک مادر افزایش پیدا کرده یا هنگام شیر خوردن نوزاد در محیط دود سیگار وجود دارد.
  • تولید شیر مادر کم شده یا جهش آن آهسته شده است.
  • جهش شیر مادر سریع شده است. زیرا زمانی که شیر مادر زیاد باشد نوزاد نمی تواند آن را مهار کند و ترجیح می دهد شیر نخورد.
  • مادر به شیر دادن علاقه ندارد که باعث می شود نوزاد زمان کافی برای مکیدن سینه نداشته باشد. ( برای مثال زمانی که مادر مشغله های زیادی دارد ).
  • با توجه به حس چشایی نوزاد، بهترین مزه برای نوزاد شیر مادر است، اما مصرف برخی غذاها توسط مادر باعث تغییر مزه شیر می شود و تاثیر منفی بر روی شیر خوردن نوزاد دارد.

راهکارهای خوردن شیر مادر توسط نوزاد

در ابتدای حل این مسئله  دو مشکل اصلی وجود دارد : حفظ ذخیره شیر و اطمینان از تغذیه خوب کودک.

هنگامی که کودک کمتر از معمول شیر می خورد برای حفظ ذخیره شیر خود مجبور به بیرون ریختن شیر خود هستید که می توانید برای این کار از شیردوش استفاده کنید. این کار به بدن شما نشان می دهد که هنوز نیاز به شیر وجود دارد و در نتیجه تا زمانی که نوزاد به سینه گرفتن برگردد، به تولید شیر ادامه می دهد.

برای اطمینان حاصل کردن از تغذیه نوزاد، شیر خود را پمپاژ کرده و آن را در شیشه شیر ریخته تا نوزاد آن را بخورد. اگرچه این کار می تواند استرس زا باشد اما مهم است که اطمینان حاصل کنید فرزندتان به اندازه کافی کالری دریافت می کند و تا بازگشت به سینه خوردن، به خوبی تغذیه شده است.

شیر نخوردن نوزاد می تواند برای شما و کودک استرس زا باشد روش های بسیاری وجود دارند که می توانید از آن ها برای کمک به درمان شیر نخوردن نوزاد استفاده کنید. 

brisk0712.png

شیردهی هنگام خواب آلودگی کودک

سعی کنید زمانی به کودک شیر بدهید که بسیار خواب‌آلود باشد. بسیاری از نوزادانی که در حین بیداری سینه را پس می‌زنند، وقتی خواب‌آلود هستند آن را می‌پذیرند.

تغییر وضعیت شیردهی

وضعیت خود را چند بار تغییر دهید. کودک شما ممکن است در یک وضعیت راحت‌تر از دیگری باشد و کم‌کم شروع به شیر خوردن کند.

شیردهی در حال حرکت

برخی کودکان، وقتی آنها را آرام تاب می‌دهید یا راه می‌برید بیشتر احتمال شیر خوردن دارند تا زمانی که در حالت نشسته یا ساکن هستید.

شیردهی در محیطی آرام

شیردهی را در محلی انجام دهید که چیزی برای حواس‌پرتی نوزاد نباشد. امتناع از خوردن شیر برای کودکان شش تا نه ماهه رایج است، زیرا آنها از جهان اطراف خود آگاه‌تر می‌شوند.

بچه‌ها در این سن به راحتی ذهنشان از شیر خوردن منحرف می‌شود و اغلب ترجیح می‌دهند از سینه مادرشان به قدر یک میان‌ وعده شیر بخورند تا یک وعده غذایی کامل، بنابراین بهتر است سعی کنید در یک اتاق کم نور، آرام و دور از هر صدایی به کودک شیر بدهید.

تماس پوستی با نوزاد

تماس زیادی بین پوست خود با پوست کودکتان ایجاد کنید، مثلاً هنگام شیردهی لباس نپوشید. آغوش نوزاد نیز می‌تواند کمک کند که بین وعده‌های شیردهی، کودک را بیشتر نزدیک بدن خود نگه دارید.

کلام آخر

اعتصاب از شیرخوردن، امری رایج و در بیشتر مواقع موقتی است، با بهبود شرایط شیردهی و بررسی نکات ارائه شده در این مقاله، یافتن راه حل، برای شما مادران عزیز، آسانتر می‌شود.

در صورتی که مشکل شیرخوردن کودک، مرتبط با بیماری‌های جسمی مادر و کودک باشد، جهت بهبود آن حتما به پزشک مراجعه شود و از مصرف خودسرانه داروها جدا خودداری شود. همچنین تحت هیچ شرایطی نباید با فشار و اجبار کودک را وادار به شیرخوردن کرد، زیرا موجب استرس و آشفتگی روحی او می‌شود و شرایط جسمی او را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید