سبد خرید0
برای درمان ورم حاملگی چه کنم
برای درمان ورم حاملگی چه کنم

 چکیده:         تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه و 20 ثانیه

در دوران بارداری به دلیل تجمع مایعات در بافت‌ها، معمولاً دست‌ها و پاها کمی متورم می‌شود. این تورم‌ها عادی است اما در صورت شدید شدن آن ممکن است نشانۀ مشکلی جدی باشد که باید توسط پزشک بررسی شود. پزشک معمولاً در تمام معاینات بارداری، دست‌ها و پاهای شما را برای وجود تورم بررسی می‌کند و اگر مشکلی وجود داشته باشد برای درمان آن اقدام خواهد کرد. در این مطلب با دلایل تورم، تورم‌های مشکل‌ساز و برخی راهکارهای بهبود آن آشنا ‌شوید.

 

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. علت ایجاد ورم پا در بارداری چیست؟
  2. چه زمانی ورم دست و پا در دوران بارداری جدی و خطرناک است؟
  3. روش هایی برای جلوگیری ، درمان و کاهش ورم پا در بارداری

 

علت ایجاد ورم پا در بارداری چیست؟

آماس و ورم نوعی واکنش طبیعی برای التهاب ناشی از بارداری هستند. در زمان بارداری حجم خون و مایعات بدن تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابند. این مایعات اضافی، نیاز جنین را تامین می‌کنند. از آن جایی که این مایعات باید در جایی ذخیره شوند، پا‌ها ورم خواهند کرد. تورم می‌تواند در مچ پا، ساق پا، دست‌ها و صورت نیز به وجود آید.

 

علت ایجاد ورم پا در بارداری چیست؟

چه زمانی ورم دست و پا در دوران بارداری جدی و خطرناک است؟

اگر صورت، پا و دست های شما به صورت ناگهانی ورم کند، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. به این حالت در دوران بارداری بیماری پره اکلامپسی (فشارخون بالا و مسمومیت ناشی از بارداری) می گویند که می تواند علت «اِدم» پاها در بارداری به صورت ناگهانی شود، اما همیشه پره اکلامپسی علت تورم بدن مادران باردار نیست.اگر این مسئله برای شما اتفاق افتاد بلافاصله با پزشک، ماما یا بیمارستان تماس بگیرید. اگر به پره اکلامپسی مبتلا هستید باید تحت نظر قرار بگیرید زیرا این بیماری برای شما و جنین خطرناک است.

به همین دلیل شما را با برخی علائم پره اکلامپسی آشنا می کنیم:

علائم ابتلا به پره اکلامپسی

  • ورم پاها و دست ها به صورت ناگهانی
  • سردرد شدید
  • اختلال بینایی مانند تار دیدن یا دیدن نور ناگهانی (برق زدن)
  • احساس درد شدید در زیر دنده ها
  • استفراغ

 

چه زمانی ورم دست و پا در دوران بارداری خطرناک است؟

 

 راههای کنترل فشار خون بالا در بارداریپیشنهاد مطالعه: راههای کنترل فشار خون بالا در بارداری

 

عواملی که می تواند موجب بروز پره اکلامپسی شوند:

  • بارداری در سن چهل سالگی یا بالاتر
  • نداشتن سابقه بارداری
  • ده سال فاصله بین دو بارداری
  • داشتن سابقه خانوادگی پره اکلامپسی
  • داشتن سابقه پره اکلامپسی
  • شاخص توده بدنی(بی ام آی) 30 یا بیشتر
  • سابقه فشارخون بالا قبل از بارداری
  • بیماری های کلیوی مادر
  • بارداری چند قلویی

روش هایی برای جلوگیری ، درمان و کاهش ورم پا در بارداری

  • کاهش تورم پاها در بارداری با پیاده روی

پیاده روی در طول بارداری، به کاهش تورم پاها کمک می کند. این کار ،میتواند باعث ازبین رفتن مایع نگهداری شده توسط راه های مختلفی شود راه رفتن، یک فعالیت ایمن است، که در طول 9 ماه حاملگی ، باید ادامه یابد با حرکت آهسته تر شروع کنید و به تدریج سرعت خود را افزایش دهید و مدت زمان آن، 20 تا 60 دقیقه باشد.

 

روش هایی برای جلوگیری ، درمان و کاهش ورم پا در بارداری

 

  • سعی کنید در هنگام استراحت، پاهای خود را بالا نگه دارید.

وقتی که استراحت می‌کنید، سعی کنید برای چند دقیقه پاهای خود را از سطح بدنتان بالاتر قرار دهید. این کار نه تنها باعث رفع خستگی پاها می‌شود، بلکه به گردش خون را تسریع می‌بخشد، چرا که وقتی سر پا هستید جاذبه زمین روی گردش خون پاهای‌تان تاثیرگذار است و این عامل نیز می‌تواند باعث جمع شدن مایعات درون بافت پاهای‌تان شود و در نتیجه تورم را به همراه بیاورد. وقتی شما پاهای‌تان را بالاتر از سطح بدن خود قرار می دهید، تسریع در گردش خون باعث می‌شود، تورم پاها کاهش یابد. شما می‌توانید پاهای‌تان را بالاتر از سطح قلب خود قرار دهید. این کار بستگی به شرایط جسمی خودتان دارد که آیا می‌توانید از عهده چنین کاری بر بیاید یا نه. در هنگام خواب می‌توانید متکایی را زیر پای‌تان قرار دهید تا پاهای‌تان کمی بالاتر از سطح معمولی خود قرار گیرند.

  • ماساژ پا

ماساژ برای درمان ورم پا در بارداری عالی است و می تواند شما را آرام کند.

ماساژ دادن پاها با حرکات ملایم باعث ایجاد فشار روی پوست و عضلات آسیب دیده می شود. این فعالیت، سیستم لنفاوی و سیستم تخلیه مایعات را به صورت طبیعی به کار می اندازد. ماساژ احساس تازگی و آرامش نیز ایجاد می کند. بنابراین پاها را از پایین به بالا، یعنی به سمت قلب، با حرکات ملایم و یکنواخت، ماساژ دهید.

اگر در ماه های آخر بارداری هستید و نمی توانید خودتان پاهایتان را ماساژ دهید از همسرتان بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد.

 

جلوگیری ، درمان و کاهش ورم پا در بارداری

 این محصول را از دست ندهید: ماساژور برقی بریسک مدل MT30

 

  • شنا کنید.

شنا کردن یک ورزش سبک است که ناراحتی ناشی از ورم پاها را در دوران بارداری کمتر می‌کند. چند حرکت ساده ،در زمان شنا حرکت مایعات را در بدن بالا می‌برد و فشار کم آب باعث می‌شود آب از بافت به رگ‌های بدن‌ تان منتقل شود.
شنا کردن وزن را پایین می‌آورد و فشار کمتری به کمر و باسن وارد می‌کند.
شنا کردن برای جنین خطری ندارد و معمولا ورزش مناسبی برای دوران بارداری محسوب می‌شود. شما می‌توانید این ورزش را تا قبل از تولد نوزاد انجام دهید.

  • کاهش درد عضلانی در بارداری با خیساندن پاها در نمک سولفات

نمک سولفات منیزیم ،نه تنها به تورم پاها کمک می کند، بلکه به کاهش درد عضلانی نیز کمک می کند نمک سولفات، سموم را جذب می کند و باعث آرامش می شود. آب گرم، به افزایش گردش خون در پا کمک می کند به این روش عمل کنید:

  • یک ظرف کوچک را با آب ولرم پر کنید.
  • ½ فنجان نمک را اضافه کنید و آنرا خوب مخلوط کنید.
  • اگر دوست دارید، می توانید چند قطره روغن اسطوخودوس،گلاب، رزماری یا گالتریا به آب اضافه کنید.
  • پاهایتان را در این ظرف قرار دهید، تا آب سرد شود.
  • تا 3 بار در هفته این کار را تکرار کنید.

 

کاهش درد عضلانی در بارداری با خیساندن پاها در نمک سولفات

  • کاهش میزان مصرف مواد دارای نمک و سدیم

وقتی نمک اضافی وارد بدنتان می‌شود، تورم بدنتان بیشتر می‌شود. چرا که نمک خاصیت جذب آب بالایی دارد. کم کردن میزان مصرف نمک و سدیم می‌تواند باعث کاهش تورم در بدن شود. میزان مورد نیاز سدیم روزانه برای زنان باردار ۳۰۰۰ میلی گرم است، اگر بیش از این مقدار سدیم دریافت می‌کنید با کم کردن آن می‌توانید باعث کاهش تورم بدن شوید.

  • اعمال کمپرس سرد روی نواحی متورم شده

وجود جسم سرد مثل کیسه آب یخ می‌تواند جریان خون ناحیه متورم بدن را کاهش دهد. این کار سبب می‌شود تا تورم کاهش یابد. این کار همچنین می‌تواند آرامش خاصی را به شما منتقل کند. شما می‌توانید با کمپرس یخ و یا آب بسیار سرد باعث کاهش تورم در بدن شوید. سعی کنید آب یخ را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در هر دو ساعت روی عضو ورم کرده قرار دهید تا باعث کاهش تورم آن ناحیه شود. اطمینان حاصل کنید که بسته‌های یخ را درون یک پارچه و یا حوله نازک قرار دهید تا از آسیب‌های پوستی جلوگیری شود.

  • یوگای دوران بارداری انجام دهید.

یوگای مخصوص دوران بارداری، جریان خون را در بدن بالا می‌برد و از تجمع آب در پاها جلوگیری می‌کند. یوگا ماهیچه‌های ساق پا را کش می‌دهد و باعث می‌شود مایعات خیلی سریع از بدن خارج شوند. به جز آن، فشار خون را پایین می‌آورد، درد کمر را کم می‌کند، خواب‌ تان را بهبود می‌بخشد و ماهیچه‌ها را منبسط می‌کند. انبساط ماهیچه‌ها برای تولد نوزاد خیلی مهم است. در دوران بارداری، بهتر است در کلاس یوگا شرکت کنید و آن را تنهایی در خانه انجام ندهید.

 

 پیشنهاد دکتر مهندس: توپ جیم بال سایز 75

 

 

یوگای دوران بارداری

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید