چکیده
سفر، قسمتی شاد و خاطره انگیز از زندگی هرفردی را تشکیل می دهد، بنابراین نیاز است که نکات ایمنی در سفر را رعایت کنید.
یکی از پیش نیازهای اصلی سفر که شاید کمتر به آن توجه می شود، جعبه کمک های اولیه است.
همراه داشتن جعبه کمک های اولیه کمک می کند تا فرد در سفر آمادگی برای بعضی از اتفاقات را داشته باشد و بتواند جلوی خیلی از اتفاقات ناگوار را بگیرد.
ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس اهمیت جعبه کمک های اولیه برای سفر رو براتون توضیح دادیم وبه شرح محتویات اون پرداختیم، پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
جعبه کمک های اولیه
حوادث و بلایا سالیانه جان صدها هزار نفر را میگیرند.
از آن جا که امدادرسانان بلافاصله در محل وقوع سانحه حضور پیدا نخواهند کرد و گاهی ممکن است در جایی دیگر سرگرم امدادرسانی باشند، یکی از راه های آمادگی در برابر حوادث داشتن تجهیزات مناسب است و دومین مورد آموزش استفاده از این تجهیزات می باشد.
جعبه کمک های اولیه یکی از همین تجهیزات است که در آن انواع داروها و وسایل برای کمک های اولیه وجود دارد، تا در مواقع لزوم بتوان قبل از رسيدن پرسنل اورژانس يا رساندن مصدوم به مراکز درماني از آن استفاده کرد.
فاکتورهای مهم جعبه کمک های اولیه در سفر
برای داشتن جعبه کمک های اولیه به نکاتی باید توجه کنید که در زیر به آن اشاره می کنیم.
-
جایی که به آن سفر میکنید
برای سفر به دشتها، سواحل و به طور کلی سرزمینهای مسطح، به قرصهای ضد تهوع در ارتفاع بالا نیاز نخواهید داشت؛ سفر به مناطق مرطوب و گرم نیز حتماً به پماد مناسب گزیدگی حشرات نیاز دارد.
همچنین در مناطق گرم حتماً مسکنهایی برای سردرد و یا داروهای گرما زدگی به همراه داشته باشید.
-
کارهایی که قرار است در سفر انجام دهید
فعالیتهای شما در سفر برای انتخاب وسایل کمکهای اولیه بسیار اهمیت دارد. اگر قرار است پیادهروی و یا کوهنوردی داشته باشید به وسایل بانداژ بیشتری نیاز خواهید داشت و احتمال اینکه به پمادهایی برای درد و یا ترمیم تاولهای پا نیاز پیدا کنید، زیاد است.
-
همراهان شما چه کسانی هستند(افرادی که بیماری مزمن دارند)
برای بیمارانی که سابقه بیماری مزمن مانند آلرژی، مشکلات قلبی و یا فشار خون دارند، داستان کمی متفاوت است، آنها باید داروها و لوازم مورد نیازشان را به همراه داشته باشند تا تمام وقت سفر به پیدا کردن داروخانه و یا داروی اصل به جای مشابه، نگذرد.
پیشنهاد ما این است که این بیماران بیش از نیاز خود برای روزهای سفر دارو به همراه داشته باشند، به عنوان مثال داروی سه هفتهی خود را برای یک سفر دو هفتهیی به همراه بیاورند تا اگر برنامه ریزی سفر تغییر کرد و یا مشکل خاصی پیش آمد، برای آن آمادگی داشته باشند.
-
قیمت جعبه کمک های اولیه
خرید جعبه کمکهای اولیه یکی از واجباتی است که باید اولین فرصت چه برای استفاده در منزل چه استفاده در سفر خریداری شود.
قیمت کیف کمک های اولیه باتوجه به نوع و جنس و وسایل داخل جعبه متفاوت است.
محتویات جعبه های کمک های اولیه
جعبه کمک های اولیه در سفر شامل انواع داروها و تجهیزات پزشکی و امداد رسانی است.
از مهمترین تجهیزات موجود در جعبه کمک های اولیه در سفر می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
-
داروهای مورد نیاز
- قرصهای مسکن و ضد درد و ضروری از قبیل استامینوفن ضد درد و مسکن: این داروها در کنترل درد و التهاب مؤثر هستند و در زمان مسافرت به علت احتمال ایجاد آسیب و حوادث، سردردها، کمر درد ناشی از مسافرت طولانی و ... میتوان از آنها استفاده کرد.
- قرص هیوسین ضد اسپاسم عضلات و دل درد و کلیه درد
- قرص دیفنوکسیلات ضداسهال: معمولاً در تمام مسافرتها یبوست یا اسهال جز مشکلات اصلی مسافران است
- قرص های رانیتیدین و فاموتیدین: داروهای ضد اسید معده (ترش کردن) هم کاربرد زیادی در مسافرتها دارند زیرا عملکرد دستگاه گوارش در طول مسافرت ممکن است دچار اختلال شود و برگشت محتویات معده به داخل مری و نیز دردهای معده نیاز به استفاده از یک خنثی کننده یا کاهش دهنده اسید معده را ایجاد کند.
- قرص آنتی هیستامین دوکنژستانت ضدحساسیت، آلرژی و سرماخوردگی: این داروها در موارد ایجاد حساسیتهای فصلی و با تغییرات آب و هوا به دلیل مسافرت کاربرد دارند.
- قرص متوکلوپرامید یا پلازیل جهت رفع حالت تهوع و استفراغ: به دلیل حساسیت افراد به مسافرت با وسایل نقلیه و حرکت در جادهها، ممکن است تهوع و سرگیجه ایجاد شود که همراه داشتن تعدای از داروهای شیمیایی ضروری می باشد.
- چسب زخم، چسب لوکوپلاست یا نوار چسب که برای بستن و ثابت نگه داشتن پانسمان بکار میرود.
- گاز استریل و بتادین برای پوشاندن زخمها و بریدگیهای سطحی، جلوگیری از خونریزی پیش از بانداژ و ضدعفونی کردن به گاز استریل نیاز خواهید داشت.
-
وسایلی که حتما باید در جعبه کمک های اولیه باشد
- سرنگ آماده برای تزریق ضروری در اندازههای ۲و ۵ و ۱۰ سانتیمتر مکعبی
- سرم شستشو هم برای شستن زخمها و پارگیهای سطحی پوست کاربرد دارد که ممکن است تا قبل از درمان پزشکی و اورژانسی مورد نیاز باشد.
- پماد سوختگی: جهت سوختگیهای احتمالی در اثر آتش یا ظروف داغ و مایعات داغ
- ضد آفتاب چندان فرقی ندارد که به کجا سفر میکنید، پوست شما در سفر بیشتر به ضد آفتاب نیاز خواهد داشت چون بیشتر در هوای آزاد هستید.
- قطره استریل چشمی و گوشی احتمال اینکه در طول سفر گرد و غبار و یا خاک چشم و گوش شما را بیازارد، زیادتر است.
- ضد عفونی کننده دست و دستکش: اگر شما یا دوستتان بیرون از منزل زخمی شوید قاعدتا نمی خواهید با دستان کثیف و آلوده زخم را پانسمان کنید. زمانیکه آب و صابون در دسترس نیست، می توانید با استفاده از ژل یا الکل ضد عفونی کننده یا دستمال های مرطوب دست های خود را تمیز کرده و با پوشیدن دستکش ها لاتکس یا غیر لاتکس زخم را پانسمان کنید و بعد از آن مجددا با ژل دستهای خود را ضدعفونی نمایید.
- قیچی برای بریدن گاز، باند و یا پوستهای اضافه روی زخم به کار میآید.
- باند کشی: یک وسیله کمکی دیگر در سفر باند کشی است. از این باند می توان برای بستن مچ پا بعد از پیچ خوردگی، محکم بستن زخم های عمیق و حتی جهت بسته بندی چمدان پر از سوغاتی استفاده کرد.
- پماد تاول: معمولا در سفر به طور مداوم کفش به پا دارید و ممکن است مسافتهای طولانی را پیادهروی و یا کوهنوردی کنید. در این مواقع احتمال آنکه کفش پایتان را بیازارد، هرچند کفش مناسبی باشد، زیاد است.
- کبریت و فندک: ضد عفونی کردن لوازم فلزی مانند موچین، تیغ یا حتی سوزن سرنگ نیاز به آتش مستقیم دارد.
- دستمال بهداشتی و دستمال مرطوب: با استفاده از دستمال میتواند آلودگیها را سطح بدن، چشم، یا حتی زخمها را پاک کرد.
- پنبه
- چراغ قوه
- كيف يخ يا كمپرس سرد آني
- پانسمان اماده
- ماسك مخصوص تنفس مصنوعی( فیس شیلد )
هنگام تهیه جعبه کمکهای اولیه خانگی چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
حادثه منتظر شما نمیماند تا در فرصت مناسب کیف خود را تهیه کنید. پس در اولین فرصت نسبت به تهیه آن اقدام کنید.
داروها و مواد غذایی هر کدام تاریخ انقضای مشخصی دارند و بیتوجهی به آنها ممکن است باعث مسمومیتهای دارویی و غذایی در هنگام مصرف شود. حداکثر هر ۶ ماه یک بار تاریخها را چک کنید و در صورت منقضی شدن با اقلام جدید جایگزین کنید.
باقی ماندن باطریها در چراغ قوه یا آماده به کار بودن وسایل الکترونیکی عمر آنها را کاهش میدهد. باطریها را از مدار خارج کنید و کنار وسیلههایی مانند چراغ قوه یا رادیو قرار دهید و هنگام حادثه از آنها استفاده کنید.
در صورتی که هر کدام از وسایل درون کیف را مصرف کردید، بلافاصله و در اولین فرصت آن را با موردی جدید جایگزین کنید.
به دلیل وجود مواد خوراکی و دارویی بهتر است کیف را در دمای اتاق یا دمایی بین ۱۰ تا ۳۰ درجه نگهداری کنید.
یک چک لیست جعبه کمکهای اولیه تهیه کنید و موارد مورد نیاز را یک به یک بررسی کنید تا تمام موارد را به طور کامل تهیه کرده باشید.
کیف کمکهای اولیه خانگی را در مسیری قرار دهید که در صورت وقوع حادثه ممکن است از آن مسیر خارج شوید. بودن در کمدهای دیواری اتاق خواب یا محلهای دور از دسترس میتواند وقت زیادی از شما بگیرد.
کلام آخر
یکی از مهمترین اقلامی که باید در زمان سفر با خود حمل کنید جعبه کمک های اولیه است.
جعبه کمک های اولیه در سفر به قدری اهمیت دارد که بسیاری از گردشگران حرفه ای سعی می کنند آن را در اولویت لیست ضروریات سفر درج کنند.
اگر شما هم تاکنون بدون توجه به این مسئله مهم سفر کرده اید و دچار مشکل شده اید یا اینکه در کل نمی خواهید چنین تجربه بدی را به دست بیاورید، پیشنهاد می دهیم با خرید جعبه کمک های اولیه در سفر خیال خودتان را راحت کرده و با آسودگی خاطر راهی سفر شوید.